مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم:
۲۹ لاکپشت در خطر انقراض برای تخمگذاری به قشم بازگشتند
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم گفت: لاکپشتهای در خطر انقراض پوزهعقابی که هر سه تا چهار سال یک بار برای تخمگذاری به محل تولد خود میآیند به قشم بازگشتهاند.

، سید محمد هاشم داخته مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم اظهار داشت: لاکپشتهای پوزهعقابی که در فهرست قرمز اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) قرار دارند، هر سه تا چهار سال یک بار و در یک تا سه مرحله، به فاصله دو هفته، برای تخمگذاری به محل تولد خود در قشم بازمیگردند.
وی با اشاره به اجرای طرح حفاظت، تکثیر و رهاسازی این گونه در روستای شیبدراز افزود: در فصل جدید تاکنون ۲۹ لاکپشت مادر برای تخمگذاری به این ساحل آمدهاند و این روند تا پایان خردادماه ادامه خواهد داشت.
به گفته داخته، تاکنون ۲۱۲۳ تخم سالم و ۴۹۹ تخم نارس ثبت شده و بیشترین تعداد تخم در یک لانه ۱۰۶ عدد و کمترین آن ۴۵ عدد بوده است.
وی افزود: فرآیند تخمگذاری این لاکپشتها که هر سال بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ فرد را شامل میشود، منجر به تولد حدود ۸۰ درصد از تخمها به بچهلاکپشت میشود.
مدیر محیط زیست منطقه آزاد قشم با بیان اینکه طرح حفاظت شامل فعالیتهای آموزشی، تهیه کتابچه، لوح فشرده، ویدئو و برنامههای اجتماعی-اقتصادی است، گفت: ثبت دقیق اطلاعات مربوط به لاکپشتهای مادر، تخمها، دمای محل، رطوبت و دوره خروج بچهلاکپشتها بخشی از این طرح است.
محل تخمگذاری لاکپشتهای پوزهعقابی در بهمن ۱۳۹۰ با حمایت برنامه تسهیلات محیطزیست جهانی و همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان یک اثر طبیعی در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
گفتنی است، این طرح از سال ۱۳۸۱ با ابتکار بیژن فرهنگ درهشوری، مدیر وقت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم، و با مشارکت برنامه کمکهای کوچک GEF و گروهی از جامعه محلی به نام «ناطوران خمیس» آغاز شده است.
این پروژه در سال ۱۳۸۴ به عنوان یکی از موفقترین طرحهای حفاظتی کشور و در سال ۱۳۸۸ به عنوان یکی از ۱۰ طرح برتر بنیاد توسعه و محیط زیست آسیای اقیانوسیه در ژاپن معرفی شد.
ارسال نظر