رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به خبرگزاری موج:
کمبود شیر خشک در کشور تنها مربوط به یک برند می شود
رییس سازمان غذا و دارو گفت: کمبود شیر خشک در کشور تنها مربوط به یک برند می شود، فرمول تولید یکی بوده و می توانند از برند جایگزین استفاده کنند.
![کمبود شیر خشک در کشور تنها مربوط به یک برند می شود](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/KuLE497EWUmR/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAeh_oDDutOdSp7/%D9%85%D8%B9%D8%A7%D9%88%D9%86+%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B1.jpg)
، مهدی پیرصالحی معاون وزیر و رییس سازمان غذا ودارو در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهار داشت: عمدهترین دلیل کمبود دارو موضوع نقدینگی بوده که شرکتهای تامین کننده داروی ما را با مشکل حاد تامین نقدینگی مواجه کردند.
وی افزود: خیلی از شرکتها عملاً نمیتوانستند ارزی که برای داروها تخصیص داده شده بود اقلام مورد نیازخریداری کنند.
رییس سازمان غذا ودارو عنوان کرد: ۵۷ قلم دارو در حوزه دارو های بیمارستانی با کمبود روبرو بودیم که سبب می گردید که برخی عمل ها را با مشکل روبرو کند، اکنون این میزان به ۱۰ دارو کاهش یافته است.
پیر صالحی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری موج در خصوص کمبود شیرخشک در کشور، خاطرنشان کرد: پنج کارخانه شیر خشک در کشور وجود دارد که نیاز بازار را به خوبی تامین میکند، کمبود شیر خشک اکنون مربوط به یک برند خاص است.
وی با عنوان اینکه این شرکت به میزان ظرفیت خود تولید میکند، گفت: با توجه به اینکه فرمول ساخت همه این شیر خشک ها یکی است، افراد می توانند از انواع دیگر استفاده کنند.
وی اظهارداشت: رسالت کاری این سازمان در چند حوزه مختلف است که شامل مواد غذایی فرآوری شده، دارو و تجهیزات پزشکی می شود.
وی با عنوان اینکه این سازمان باید پاسخگوی کمبود دارو در کشور باشد، افزود: در ابتدای دوره مدیریتی جدید و فعالیت من در این سازمان با کمبودهای جدی در حوزه روبرو بودیم و ذخیره دارویی در برخی اقلام به زیر سه ماه رسیده بود.
معاون وزیر بهداشت با عنوان اینکه در راستای رفع کمبود ها تلاشهای بسیاری صورت گرفت، عنوان کرد: علت عمده کمبود دارو در کشور نبود نقدینگی بوده و بسیاری از شرکتها امکان خرید ارز از بانک مرکزی نداشتند و این موضوع سبب گردید از ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار تخصیص ارز، شرکتها ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار را خریداری کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص بدهی بخش دولتی، خاطرنشان کرد: بدهی ما در این بخش در حوزه دارو ۳۶ همت بوده و در حوزه تجهیزات نیز حدود ۲۰ همت است.
وی در خصوص دیگر عامل کمبود دارو را قیمتگذاری سرکوبگرانه در حوزه دارو بود عنوان کرد و گفت: علیرغم افزایش قیمت ارز مبادلهای و تورم سالانه قیمت گذاری در حوزه دارو و تجهیزات به تناسب افزایش پیدا نکرده است.
پیرصالحی عنوان کرد: دیگر دلایل کمبودهای این حوزه علیرغم تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی بیش از توانایی شرکت های دارویی مشکلات ارزی است
وی با اشاره به اینکه در گذشته با کمبود ۵۷ قلم داروی بیمارستانی روبرو بودیم، عنوان کرد: این میزان در حال حاضر به ۱۰ قلم رسیده است.
معاون وزیر بهداشت با عنوان اینکه اکنون در زمینه داروهای غیر بیمارستانی با کمبود روبرو هستیم، افزود: برخی از داروها نیز در همه داروخانه ها وجود ندارد.
رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه بدنبال این هستیم که کمبود دارویی بوجود نیاید چرا که پس از آن کنترل بازار سخت می شود، تصریح کرد: از جمله اهداف ما این بوده که کمبودهای فعلی را مدیریت و از کمبودهای آتی ممانعت کنیم.
ارسال نظر