وزیر میراث فرهنگی و گردشگری:
طالقانی نیاز امروز و ضرورت فردای ایران است
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: طالقانی نیاز امروز و ضرورت فردای ایران است و باید به زبان نو به نسل جدبد گفته شود.
، آیین رونمایی از لوح ثبت ملی خانه مرحوم آیت الله طالقانی با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آغاز شد.
راه توسعه ایران بازگشت به اندیشه مشروطه است
عباس آخوندی وزیر اسبق راه و شهرسازی در این آیین اظهار داشت: شهر در کالبد خود یک سازمان اجتماع بوده و این سازمان هویتی دارد که توسط مردم آن ساخته و به وجود می آید.
وی افزود: برای حفظ هویت ایران و شهر تهران اتکای ما به همین رجال ملی بر می گردد که می تواند نقش بی بدیل باشد، این کار تنها پاسداشت یک فرد نیست بلکه هویت ملی ایران است.
آخوندی تصریح کرد: هویت شهر در همین محله ها شکل گرفته است، مردم بدنبال هویت بخشی به شهر و محله هستند.
وی عنوان کرد: طالقانی ادامه دهنده و نماد یک پدیدار تاریخی ایران بوده و ادامه دهنده مشروطیت است.
آخوندی گفت: پاسداشت نام طالقانی هم ردیف با پاسداشت مشروطه در ایران است، ما پس از انقلاب نه تنها به طالقانی بلکه به میراث مشروطه نیز کم توجهی شد.
وی تصریح مرد: مشروطه یک اتفاق تاریخی بسیار مهم در تاریخ ایران است که نا تمام باقی مانده هنوز راه توسعه ایران بازگشت به اندیشه مشروطه است.
عباس صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این آیبن اظهارداشت: این محفل سیاسی و انتخابی نیست بلکه برای این است که به نسل جوان گفته شود که سرمایه های کشور را بشناسند.
وی افزود: ما در برخی مقاطع دچار گستت شدیم، ایران در ادوار تاریخی با سرمایه های ملی زیست کرده است.
وزیر میراث فرهنگی بیان کرد: اگر گفتمان طالقانی در این جامعه هویت و بازشناسی شود جامعه ایران از همه ادوار خود فرهیخته تر ، داناتر و عقلانی تر عمل خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
رونمایی از لوح ثبت ملی خانه مرحوم آیت الله طالقانی
وی عنوان کرد: طالقانی نیاز امروز و ضرورت فردای ایران است، این خانه مجموعه ای از آجر و سیمان و خشت نیست بله روح دارد و با جامعه سخن میگوید در این خانه هم غم و هم شادی رقم خورده است و در این منزل بخشی از تاریخ ایران رقم خورد است.
صالحی امیری بیان کرد: ما با یک زبان دوم باید با این خانه سخن بگویبم، این خانه روایتگر است گاهی روایت را یک گوینده نقل میکند، گاهی یک کتاب اما این خانه خود روایتگر است که بخش جدی و پرفراز و نشیب تاریخ ایران که در این منزل رقم خورده است را روایت می کند.
وی با بیان اینکه این خانه هم از استبداد سخن دارد و هم از آزادی ، عنوان کرد: این خانه شخصیت تهران است و تقاضای ما از آموزش و پرورش و آموزش عالی این است که شخصیت های فرهیخته و بزرگان این کشور را که تاریخساز بودن دبرای این جامعه یک بار دیگر معرفی کنند.
وزیر میراث فرهنگی عنوان کرد: در سال آتی یک همایش ملی را برای بازشناسی اندیشه های مرحوم طالقانی برگزار می کنیم از صدا و سیما خواهش میکنم زندگی و زمانه آیت الله طالقانی را به زبان امروز با سریال با فیلم به نسل جوان معرفی کنند.
ارسال نظر