English

معاون نظارت و ارزیابی گردشگری وزارت میراث فرهنگی در گفت‌وگو با خبرگزاری موج:

عمده مراکز اقامتی در کشور فاقد گواهی پایان کار هستند

معاون نظارت و ارزیابی گردشگری وزارت میراث فرهنگی گفت: سابقه ایجاد و یا تبدیل بخشی از واحدهای اقامتی و پذیرایی کشور مربوط به دهه های چهل و پنجاه و شصت شمسی بوده و عمده آنها فاقد گواهی پایان کار هستند.

عمده مراکز اقامتی در کشور فاقد گواهی پایان کار هستند

اسماعیل برات معاون نظارت و ارزیابی گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج در خصوص با موضوع ایمن سازی و استحکام بخشی به اماکن و تاسیسات گردشگری اظهارداشت: موضوع ایمنی اماکن گردشگری همیشه از اولویت های اصلی وزارت گردشگری بوده، اما رویکرد ما در حوزه گردشگری، توسعه و حمایت بوده است. 

وی با بیان اینکه در سال های گذشته با توجه به خلاًهای قانونی، سازمان سابق نسبت به وضع مقرره هایی در قالب بخشنامه اقدام نموده  اما این میزان کافی نبوده است، افزود:با توجه به لغو مقررات گذشته در راستای  حمایت از رونق و استمرار فعالیت کسب کارهای گردشگری و در  حفظ ایمنی، امنیت مسافران و گردشگران «آیین نامه حمایت از ایمن سازی تأسیسات گردشگری» در هیئت دولت به تصویب رسید.

معاون نظارت و ارزیابی گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه سابقه ایجاد و یا تبدیل بخشی از واحدهای اقامتی و پذیرایی کشور مربوط به دهه های چهل و پنجاه و شصت شمسی بوده و عمده آنها فاقد گواهی پایان کار هستند، بیان کرد: با توجه به وضعیت خاص آنها دستگاه های ناظر به لحاظ حقوقی حاضر به تائید ایمنی و استحکام بنا آنها نبودند، از سوی دیگر بخش عمده ای از تاسیسات گردشگری در بافت های فرسوده یا بافت های تاریخی و میراثی، قرار گرفته و با توجه به ماهیت سنتی و خاص برخی از آنها نظیر اقامتگاه های بوم گردی و سنتی، محدودیت های ناشی از مالکیت سرقفلی، لزوم تمدید سالیانه تاییدیه ها و هزینه های سرسام آور اخذ آنها،  ایجاد منع قانونی از سوی دیگر دستگاه های اجرایی جهت بازسازی واحد و... فرایند اخذ تاییدیه های استحکام بنا و ایمنی را دچار اشکال نموده و عملاً مشروط نمودن تمدید پروانه های بهره برداری به ارائه تاییدیه استحکام بنا و تاییدیه ایمنی امکانپذیر نبوده و تبعات اجتماعی و اقتصادی فراوانی را در پی داشت. از سوی دیگر مرجع قانونی صدور تاییدیه استحکام بنا مشخص نبوده و با ابهامات فراوانی رو به رو بوده و سازمان نظام مهندسی هم حق صدور تاییدیه استحکام بنا را با توجه به دادنامه هیئت تخصصی دیوان عدالت اداری در سال۹۷، نداشت. لذا در سال های گذشته با توجه به خلاًهای قانونی، وزارتخانه نسبت به وضع بخشنامه هایی اقدام نموده بود که کافی نبود و نیازمند تدوین و تصویب آیین نامه ای اختصاصی در این زمینه بود. 

 

وزارت راه وشهرسازی  دستگاه مسئول در بررسی و شناسایی واحدهای اقامتی فاقد استحکام بنا است

برات ضمن تشریح جزئیات این تصویب نامه گفت: نخستین گام در موضوع استحکام بخشی و ایمن نمودن تاسیسات گردشگری، تعیین متولی فنی و تخصصی این امر بود، این در حالی است که تا پیش از تصویب این آیین نامه، مقررات در این زمینه با ابهامات و چالش های حقوقی زیادی رو به رو بود. لذا پس از بررسی و برگزاری جلسات متعدد در کمیسیون فرهنگی دولت، وزارت راه وشهرسازی به عنوان دستگاه مسئول در بررسی و شناسایی واحدهای فاقد استحکام بنا تعیین گردید، با این وجود شهرداری ها و سایر مراجع صدور پروانه ساختمانی مکلف شده اند در ارزیابی ایمنی با وزارت راه و شهرسازی همکاری نمایند.

معاون نظارت و ارزیابی گردشگری افزود: گام مهم بعدی در این زمینه تفکیک تاسیسات مختلف بر اساس شرایط، نوع و وضعیت ایمنی سازه بود. لذا در این آیین نامه تاسیسات گردشگری به سه گروه پرخطر، ناایمن و کم خطر تقسیم بندی شده اند. نکته بعدی موضوع تفکیک بین واحدهای موجود در حال بهره برداری و یا تبدیلی و واحدهای تازه تاسیس و احداثی بود که در این آیین نامه صدور پروانه بهره برداری برای واحد احداثی توسط وزارت گردشگری، منوط به دارابودن پروانه ساخت و گواهی پایان کار یا تأییدیه ایمنی از سوی مرجع صدور پروانه ساخت است.اما  تمدید پروانه بهره برداری تأسیسات گردشگری فاقد استحکام بنا و مقاومت در برابر آتش که گواهی پایان کار ندارند، در صورتی که در فهرست تأسیسات گردشگری پرخطر نباشد، با اخذ بیمه نامه مسئولیت مدنی در قبال کارکنان و اشخاص ثالث، بیمه نامه آتش سوزی و خطرات تبعی و اخذ تعهدنامه از بهره بردار مبنی بر قبول مسئولیت، امکان پذیر است. 

برات با اشاره به ضرورت حمایت از فعالیت تاسیسات و اماکن گردشگری گفت: همانگونه که اشاره شد، رویکرد وزارتخانه در این امر حمایتی است، به همین دلیل واژه «حمایت» در عنوان آیین نامه قید شده و در همین راستا، برای تاسیسات فاقد ایمنی، تسهیلات بانکی کم بهره پیشنهاد گردید و بر همین اساس سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف شد با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی تسهیلات مورد نیاز مربوط به بهسازی تأسیسات گردشگری فاقد استحکام بنا با اولویت و در لوایح بودجه سنواتی پیش بینی گنند.

 

 برخورد قهری با دارندگان تاسیسات گردشگری تنها پاک کردن صورت مسئله است

معاون نظارت و ارزیابی گردشگری وزارت میراث فرهنگی خاطر نشان کرد: این موضوع از آنجا اهمیت دارد که اگر به تاسیسات و اماکن گردشگری کشور که بخش قابل توجهی از آنها قدیمی و بر اساس ضوابط فنی و ساختمانی دهه های گذشته ساخته شده است، بدون توجه به تسهیلات و تامین مالی، صرفاً برخورد قهری شود و پروانه بهره برداری تمدید نشود، در اصل پاک کردن صورت مسئله خواهد بود.

معاون نظارت و ارزیابی گردشگری با اشاره به واحدهای خاص مثل اقامتگاه های بوم گردی گفت: در این آیین نامه برای اماکن دارای شرایط خاص همانند اقامتگاه های بوم گردی و اقامتگاه های سنتی و واحدهایی که در بافت میراثی قرار دارد، تمهیداتی پیش بینی شده است صدور و تمدید پروانه بهره برداری تأسیسات گردشگری مستلزم اخذ بیمه نامه مسئولیت مدنی در قبال کارکنان و اشخاص ثالث، بیمه نامه آتش سوزی و اخذ تعهدنامه از بهره بردار مبنی بر قبول مسئولیت امکان پذیر می باشد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه