English

رئیس دیوان عالی کشور:

بیان نقاط ضعف و آسیب‌ها برای نظام قضایی راهگشاست

رئیس دیوان عالی کشور انعکاس آسیب‌ها و ضعف‌ها را عامل کارآمدی نظام قضایی و حقوقی کشور دانست .

بیان نقاط ضعف و آسیب‌ها برای نظام قضایی راهگشاست
به گزارش خبرگزاری موج

 به نقل از قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری روز شنبه در آیین رونمایی از نرم‌افزار حقوق یار، اظهار داشت: انعکاس آسیب‌ها و ضعف‌ها یکی از مسائلی است که به کارآمدی نظام قضایی و حقوقی کشور کمک خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه تقدیر و تشکر از اقدامات درست و تذکر و توبیخ در برابر فساد و اشتباه هر کدام در جای خود و متناسب با شرایط باید انجام شود، افزود: در این رابطه لازم است که آبروی اشخاص و مسائل شرعی باید مورد توجه قرار گیرد اما در عین حال نباید از کنار برخی مسائل بی‌تفاوت گذشت.

رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: گاهی برخی افراد به دلیل اینکه رأی دلخواه آنها در پرونده‌ای صادر نشده است به برخی قضات و محاکم تهمت ارتشا می‌زنند؛ اگر شخصی مدرکی دایر بر فساد در پرونده قضایی در دست دارد باید منعکس کند و بر اساس مدارک و شواهد اظهار نظر کند نه بر اساس حدس و احساس شخصی. اگر کسی مدعی فساد در یک محکمه است؛ باید در این رابطه مدرک محکمه پسند ارائه کند.

وی تاکید کرد: چنانچه در هر بخش از دستگاه قضایی با ضعف و مشکلی مواجه می‌شوید از باب تکلیف باید آن را منعکس کنید تا این مشکلات و کاستی‌ها مرتفع شود.

رئیس دیوان عالی کشور اضافه کرد: اگر در بخشی فساد مشاهده می‌شود، آن را به صورت مستدل منعکس کنید و از باب وظیفه امر به معروف و نهی از منکر بدون اینکه موضوع را به مقامات غیر مسئول منعکس کنید، آن را به مسئولان مربوطه اطلاع دهید.

منتظری در رابطه با حقوق عامه، گفت: همه دستگاه‌ها باید به وظیفه خود در احیای حقوق عامه عمل کنند، دستگاه قضایی نیز در این رابطه وظیفه دارد اما نیازمند تعامل با و همکاری دیگر دستگاه‌ها است. علاوه بر دستگاه‌های اجرایی و قضایی یکی از ارکان‌های مهم در صیانت از حقوق عامه آحاد مردم هستند.

وی با بیان اینکه حقوقدانان باید نسبت به مسائل مهم فعال‌تر عمل کنند، افزود: اتفاقات در کشور و مسائل بین‌المللی رخ می دهد، چه اشکالی دارد جامعه حقوقی در برابر این مسائل بین‌المللی واکنش نشان دهند و آنها را پیگیری کنند. در جهان شاهد مسائل مختلفی مانند موضوع غزه هستیم که نیاز است جامعه حقوقی نسبت به آنها واکنش نشان دهند و به ویژه نیاز است بسیج حقوقدانان فعال‌تر عمل کنند.

رئیس دیوان عالی کشور افزود: انتظار این است که بسیج حقوقدانان در حوزه کاری خود معیارهایی که امام راحل و رهبر معظم انقلاب برای بسیج تبیین کرده‌اند را تقویت کنند و این موارد شاخص‌هایی است که بسیجی را بسیجی‌تر می‌کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه