دنیا به واسطه شیوع بیماری ها در آینده متحمل هزینه بسیاری خواهد شد
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: دنیا به واسطه شیوع بیماری ها در آینده متحمل هزینه بسیاری خواهد شد.
، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهار داشت: جهان در آینده نزدیک به واسطه شیوع بیماری های مختلف مانند دیابت و سرطان متحمل هزینه زیادی خواهد شد.
وی افزود: اکنون دیگر توجه به سلامت یک فرد به تنهایی کافی نیست بلکه باید به محیط توجه شود چرا که بسیار می تواند آسیب زا باشد.
معاون بهداشت عنوان کرد: اگر فرد همه الزمات سلامتی را رعایت کند اما در برابر آلودگی قرار گیرد، در کنار فردی که سیگار یا قلیان می کشد قرار گیرد و یا مواد غذایی سموم از حد استاندار بالا تر باشد آسیب زا بوده، همه سازمان ها، دستگاه ها و عوامل اجتماعی باید رعایت کنند.
رئیسی گفت: در حوزه سلامت باید سواد سلامت مردم در اولویت قرار گیرد چرا که موضوعات بسیار جدی است، فقط درس خواندن و اطلاع رسانی مهم نیست بلکه ایجاد مهارت هایی است که به تغییر رفتار در راستای ایجاد سلامت منجر می شود.
وی در خصوص استفاده از تکنولوژی در حوزه سلامت، خاطرنشان کرد: ما مجبور به استفاده از تکنولوژی ها هستیم در غیر این صورت در آینده ای بسیار نزدیک دچار عقب افتادگی خواهیم شد.
رئیسی در خصوص آسیب های اطلاع رسانی نادرست در فضای مجازی، بیان کرد: در راستای مقابله با این آسیب باید سامانه ای راه اندازی شود که تمامی سامانه ها را یکپارچه کند و به رفع شبهه و ارائه جدیدترین اطلاعات بپردازد.
رئیسی با اشاره به اینکه تا چند سال دیگر میزان ابتلا به سرطان در جهان به میزان بسیاری افزایش می یابد، گفت: در حال حاضر مرگ ناشی از سرطان در جهان حدود ۱۰ میلیون نفر در سال است.
معاون بهداشت عنوان کرد: این آمار در کشور ما بر اساس آخرین پیمایش صورت گرفته نشان میدهد در گذشته از هر صد نفر ۱۴۱ نفر به سرطان مبتلا هستند که در حال حاضر این آمار به ۱۷۲ نفر رسیده است.
وی با اشاره به اینکه ابتلا به سرطان در زنان کمتر از مردان است، بیان کرد: تا ۲۵ سال آینده در جهان ابتلا به این بیماری ۷۷ درصد رشد خواهد داشت که این پیش بینی ها برای کشور ما دو برابر خواهد شد.
رئیسی در خصوص دلایل افزایش سرطان در سال های آینده خاطرنشان کرد: محیط زندگی، هوای آلوده و آلاینده ها میتوانند منجر به افزایش شیوع سرطان گردد.
معاون بهداشت مصرف دخانیات را از دیگر عوامل اثرگذار در ابتلا به این بیماری دانست و تصریح کرد: در صورت کنترل این عوامل خطر است که میتوان روند صعودی ابتلا به سرطان را کاهش داد.
وی گفت: فشار خون بالا، مصرف زیاد نمک و شکر، مصرف کم سبزیجات و لبنیات، استفاده از فستفودها، کمتحرکی و افزایش وزن و عوامل ژنتیکی بر بروز سرطان موثر است.
رئیسی در خصوص ابتلا به ویروس HPV با اشاره به اینکه این ویروس دو عارضه سرطان دهانه رحم و عفونتهایی از جمله زگیل تناسلی به همراه دارد، عنوان کرد: میزان سرطان دهانه رحم ناشی از ویروسHPV بسیار پایین بوده و جزو پنج سرطان اول کشور نیست.
معاون بهداشت در ادامه تصریح کرد: بر اساس بررسیهای صورت گرفته شیوع این عفونت در مقایسه با گذشته افزایش داشته است اما در مرز نگرانی نیست.
وی گفت: واکسیناسیون در این زمینه باید کشوری اما نه به عنوان واکسنهای روتین؛ بلکه مانند واکسنهای آنفولانزا باید در داروخانه ها در دسترس باشد.
ارسال نظر