نقش مرکز رصد جمعیت ثبت احوال در سنجش توزیع فضایی جمعیت کشور
توزیع عادلانه امکانات و منابع بین مناطق مختلف شهری و روستایی کشور و دستیابی تمامی شهروندان به آن و ایجاد عدالت اجتماعی یکی از اهداف کلان کشور است و برنامه ریزی در این راستا بدون سنجش توزیع فضایی جمعیت امکان پذیر نیست.

به نقل از سازمان ثبت احوال کشور، هاشم کارگر معاون وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال گفت: توزیع فضایی جمعیت به بررسی نحوه پراکندگی جمعیت در مناطق مختلف جغرافیایی می پردازد و سنجش آن شامل تحلیل داده های جمعیتی و مکانی است که این موضوع می تواند به برنامه ریزی شهری و توزیع خدمات کمک کند تا عدالت فضایی برقرار شود.
وی افزود: توزیع فضایی جمعیت در سطح کشور، با توجه به ظرفیت ها و امکانات مناطق مختلف شهری شکل می گیرد و این امر موجب تاثیر بر عوامل مختلف اقتصادی, اجتماعی و مدیریتی شهر شده و سیاست های جمعیتی باید به گونه ای تنظیم شود که توزیع فضایی کشور به سمت توازن حرکت نماید.
دکتر هاشم کارگر با اشاره به اهمیت توزیع فضایی جمعیت بیان داشت: توزیع فضایی جمعیت و سیاست های جمعیتی به هم وابسته اند و می توانند تاثیرات متقابلی به یکدیگر داشته باشند.
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال اظهار داشت: سیاست های جمعیتی می توانند شامل برنامه ریزی های مختلفی مانند توسعه شهری، مهاجرت و توزیع منابع باشند که همه به نحوی بر پراکندگی جمعیت در مناطق مختلف تاثیر می گذارد.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال با استفاده از داده های هویتی و نشانی پایگاه اطلاعات جمعیت کشور با ارائه داده های آمار جمعیتی دقیق در سطوح مختلف روستا، شهر، شهرستان، استان و کشور می تواند زمینه برنامه ریزی برای بهبود توزیع فضایی جمعیت را فراهم نماید.
وی تصریح کرد: این مرکز با انتشار تحلیل های جمعیتی و مهاجرت های داخلی بر اساس شماره ملی و کدپستی افراد نقش بسزایی در برنامه ریزی های کلان توزیع فضایی جمعیت خواهد داشت.
ارسال نظر