وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در دیدار با وزیر فرهنگ ترکیه:
پل فرهنگی ایران و ترکیه باید به توسعه گردشگری ختم شود
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشورمان در دیدار با وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه بر تعمیق همکاریهای فرهنگی و گردشگری تأکید کرد.

، در حاشیه اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو اکو، سیدرضا صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جمهوری اسلامی ایران، امروز شنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴، در دیدار با مهمت نوری ارسوی وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه، بر ضرورت بازنگری در سیاستهای فرهنگی و توسعه همکاریهای گردشگری میان دو کشور تأکید کرد.
صالحیامیری در این دیدار با اشاره به پیوندهای تاریخی و فرهنگی عمیق ایران و ترکیه اظهار داشت: روابط دو کشور ریشهای عمیق در تاریخ دارند و سیاستهای فرهنگی، همواره یکی از ارکان این روابط بوده است.
وی با اشاره به اهمیت همکاریهای گردشگری گفت: در سال ۲۰۲۴، بیش از سه میلیون و پانصد هزار گردشگر ایرانی به ترکیه سفر کردهاند و ترکیه مقصد نخست ایرانیان در میان ۱۵۰ کشور دنیا است. این امر نشاندهنده پیوندهای عمیق فرهنگی، زیرساختی و جغرافیایی دو ملت است.
وزیر میراثفرهنگی افزود: برای تسهیل سفر گردشگران، پیشنهاد میکنم کارت بانکی مشترکی طراحی شود تا گردشگران ایرانی بدون حمل پول نقد بتوانند از خدمات گردشگری در ترکیه بهرهمند شوند. همچنین تشکیل مجدد کمیته مشترک فرهنگی در تبریز و سایر شهرها و تدوین مانیفستی جدید برای توسعه گردشگری میان دو کشور، ضرورت دارد.
صالحیامیری ادامه داد: ایران آماده جذب سرمایهگذاریهای گردشگری بهویژه از ترکیه است. در این راستا بستههای ویژه سرمایهگذاری با مشوقهای متعدد و معافیتهای مالیاتی در حوزه هتلسازی و زیرساختهای گردشگری آماده شده است. همچنین با توجه به انتخاب ۲۲۴ نقطه ساحلی برای توسعه گردشگری، فرصتهای بینظیری برای سرمایهگذاری فراهم شده است.
وی در ادامه بر لزوم همکاریهای رسانهای میان دو کشور تأکید کرد و گفت: برای تحکیم بیشتر روابط فرهنگی و گردشگری، ضروری است که دو کشور از ظرفیتهای رسانهای و فضای مجازی بهرهبرداری کنند. معرفی متقابل جاذبههای گردشگری از طریق رسانههای ملی و شبکههای اجتماعی، میتواند شناخت عمیقتری را میان ملتها ایجاد کند و پلهای ارتباطی بیشتری در راستای توسعه گردشگری مشترک بسازد.
صالحیامیری در پایان از وزیر ترکیه برای سفر رسمی به ایران و حضور در نشستهای تخصصی گردشگری و نمایشگاههای مشترک گردشگری و سرمایهگذاری در تهران، تبریز، شیراز و اصفهان دعوت به عمل آورد و گفت: ما به دنبال ساخت پلی مستحکمتر میان فرهنگ و گردشگری دو کشور هستیم.
مهمت نوری ارسوی وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه نیز در این دیدار، ضمن خوشامدگویی به هیئت ایرانی، گفت: ایران و ترکیه دارای اشتراکات فرهنگی و اقتصادی عمیقی هستند و تعمیق این همکاریها به نفع دو ملت خواهد بود.
وی افزود: در چهارماهه نخست سال میلادی جاری، بسیاری از گردشگران ایرانی وارد ترکیه شدهاند و ایران در رتبه سوم گردشگران ورودی به ترکیه قرار دارد.
ارسوی با استقبال از پیشنهادات مطرح شده توسط وزیر میراثفرهنگی ایران، اظهار کرد: آمادهایم نشستهای تخصصی گردشگری و فرهنگی را در شهر تبریز برگزار کنیم و همچنین با معرفی متقابل جاذبههای گردشگری دو کشور در رسانههای ملی و شبکههای اجتماعی، شناخت متقابل را افزایش دهیم.
وی گفت: یکی از آرزوهای ما، توسعه سرمایهگذاریهای مشترک در حوزه گردشگری است. همچنین برگزاری دو نمایشگاه بزرگ گردشگری و فرصتهای سرمایهگذاری در تهران و استانبول، گام بلندی در جهت تحکیم روابط فرهنگی و اقتصادی میان ایران و ترکیه خواهد بود.
وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه در پایان ضمن ابراز تمایل برای سفر به ایران در آینده نزدیک، گفت: برای برگزاری نشستهای سرمایهگذاری و توسعه پروژههای مشترک آماده هستیم و امیدواریم این روند به شکل عملیاتی پیگیری شود.
ارسال نظر