English

دادستان کل کشور:

به بیش از ۷ هزار زندانی در دهه کرامت اعطای مرخصی داده شد

دادستان کل کشور با موافقت اعطای مرخصی ۷ تا ۱۰ روزه به بیش از ۷ هزار زندانی واجد شرایط استان تهران در دهه کرامت، گفت: قضات تا حد امکان و با رعایت حقوق اشخاص مجازات‌های جایگزین حبس صادر کنند.

به بیش از ۷ هزار زندانی در دهه کرامت اعطای مرخصی داده شد
به گزارش خبرگزاری موج

​، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد به مناسبت ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) و گرامیداشت روز دختر از ندامتگاه زنان استان تهران بازدید کرد و در حاشیه این بازدید اظهار کرد: با توجه به آغاز دهه کرامت از معاون دادستان تهران و مدیرکل زندان‌های استان تهران می‌خواهیم به هر کدام از زندانیان استان تهران که شرایط رفتن به مرخصی را دارند اعم از زنان و مردان در جهت تکریم خانواده، از یک هفته تا ۱۰ روز مرخصی اعطا شود.

موحدی آزاد گفت: همانگونه که امام فرموده‌اند زندان باید محل آموزش، تربیت و همانند دانشگاه باشد. نظام جمهوری اسلامی در این جهت در حال حرکت است و امکاناتی که برای زندانیان فراهم شده در کل دنیا مثال‌زدنی و بی‌نظیر است.

دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: در برخی از کشورها همه هزینه‌ها از زندانی اخذ می‌شود اما در جمهوری اسلامی نه تنها هزینه‌ای دریافت نمی‌شود بلکه امکانات بهداشتی، فرهنگی و معیشتی به خوبی برای زندانی فراهم می‌شود.

این مقام عالی قضایی گفت: از نظر فرهنگی نیز اقدامات بسیار مناسبی انجام شده است. به طور مثال در یکی از زندان‌های کشور یک زندانی جرایم خشن با حفظ قرآن کریم توانست حکم عفو بگیرد. این مساله نشان‌دهنده انجام اقدامات تاثیرگذار فرهنگی است.

وی با اشاره به اینکه جای هیچ فردی در زندان نیست، تصریح کرد: در جامعه اسلامی جای هیچکس به‌خصوص بانوان در زندان نیست و جامعه و خانواده باید مراقبت‌های ویژه انجام دهند و مسئولین بستر مناسب را در جهت کاهش تخلفات فراهم کنند.

دادستان کل کشور یادآور شد: وظیفه زنان در جامعه اسلامی حفظ خانواده و تربیت فرزندان صالح، عالم و مجاهد برای کشور است و آرزو داریم هیچ زنی در زندان به سر نبرد و از تمامی قضاتی که در راستای کمک به زندانیان مساعدت می‌کنند تشکر می‌کنیم و از آنها می‌خواهیم تا جای ممکن برای افراد مجازات حبس تعیین نکنند.

موحدی آزاد تاکید کرد: باید با اخلاق و رفتار اسلامی با زندانی برخورد شود تا زندانی هنگام ترک زندان اصلاح‌شده به جامعه و خانواده بازگردد.

موحدی آزاد درباره جرایم غیرعمد گفت: در برخی موارد افراد مرتکب جرایم غیرعمد می‌شوند. برای حوادثی مانند کار و تصادفات که افراد سوءنیتی ندارند تعمیم عبارت جرم امری دشوار و سنگین است. افراد در این موضوعات دچار خسارت جانی و مالی می‌شوند و اگر مجازات حبس نیز برای این افراد در نظر گرفته شود ممکن است تمام زندگی آنها از بین برود.

دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه باید برای اجرای احکام جرایم غیرعمد تجدیدنظر صورت پذیرد، تصریح کرد: در این جرایم عنصر روانی مفقود است و تنها مجرم باید به جبران خسارت خود بپردازد و نباید جریمه دیگری برای این افراد در نظر گرفته شود. خوب است که جامعه حقوقی و دولتمردان از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونت قضایی دستگاه قضا در این خصوص به سمت تجدیدنظر بروند.

دادستان کل کشور درباره عملکرد دادستانی کل درخصوص تحقق شعار سال گفت: پس از نام‌گذاری سال، سرمایه‌گذاری برای تولید از سوی رهبر معظم انقلاب در دادستانی کل و دادسراهای سراسر کشور کارگروهی برای پیگیری تحقق شعار سال تشکیل شد.

وی افزود: از زمان تشکیل این کارگروه‌ها چندین جلسه برگزار شده همچنین به دستور رئیس قوه قضاییه برنامه ویژه پیگیری تحقق شعار سال از سوی دادستانی کل تدوین شده است که پس از تایید رئیس دستگاه قضا، این برنامه به واحدهای قضایی مربوطه ابلاغ خواهد شد.

این مقام عالی قضایی با تاکید بر اینکه دادستانی کل کشور با تمام توان برای تحقق شعار سال پا به میدان گذاشته است، اظهار کرد: دادستانی کل اقدامات خود را از آغاز سال ۱۴۰۴ آغاز کرده است و امیدواریم تا زمان ابلاغ برنامه از سوی رئیس دستگاه قضا، دادستانی کل در زمینه تحقق شعار سال گام‌های مؤثری بردارد.

در جریان این بازدید، مدیرکل زندان‌های استان تهران ضمن خوش‌آمدگویی به دادستان کل کشور و تبریک ولادت حضرت معصومه علیه السلام گفت: اکنون هزار و ۱۹۹ نفر آمار کل زندان است که از این تعداد ۹۶۴ نفر حاضر به خواب و حدود ۱۶۹ نفر رأی باز هستند.

حشمت اله حیات‌الغیب با اشاره به اینکه ۱۵۴ نفر از تعداد کل زندانیان دارای محکومیت مالی هستند، اعلام کرد: در سال گذشته با کمک خیرین، مرکز مراقبت، ستاد دیه و شورای حل اختلاف، زمینه آزادی هزار و ۷۳۴ نفر آزاد شده‌اند که ۱۱۷ نفر زن هستند همچنین دادرسی الکترونیک در سطح استان به ۹۰ تا ۹۳ درصد رسیده است.

مدیرکل زندان‌های استان تهران از بازدید هفت هزار و ۳۴۵ قاضی از زندان‌های استان در سال گذشته خبر داد و گفت: ۶۰۰ مورد از این آمار مربوط به بازدید از زندان زنان بوده است.

وی با اشاره به اینکه ۲۱ دادیار مقیم در زندان‌های استان حضور دارند، تصریح کرد: تعامل بسیار خوبی بین مجموعه زندان و قوه قضائیه درخصوص اعطای تسهیلات ارفاقی به وجود آمده است. گواه این مساله اعطای مرخصی به بیش از هشت هزار زندانی در ایام نوروز سال جاری است.

این مقام قضایی با اشاره به اعطای مرخصی به بیش از ۷ هزار زندانی در دهه کرامت گفت: از دادستان کل کشور برای این ارفاق قانونی تشکر می‌کنیم و ظرف امروز و فردا زمینه اجرای این دستور را فراهم خواهیم کرد.

براساس این گزارش، دادستان کل کشور به مناسبت ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) و گرامیداشت دهه کرامت دستوراتی درخصوص اعطای مرخصی ۷ تا ۱۰ روزه به بیش از هفت هزار زندانی واجد شرایط استان تهران صادر کرده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه