رئیس سازمان بازرسی کل کشور:
۲۱۳ گلوگاه فساد در نظام اداری کشور شناسایی شد/ حادثه بندر شهید رجایی بطور ویژه پیگیری میشود
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در راستای پیشگیری از تخلفات و فساد ۲۱۳ گلوگاه فساد در نظام اداری کشور شناسایی شد.

، ذبیحالله خدائیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، در نشست خبری مشترک با سخنگوی قوه قضائیه ضمن گرامیداشت روز معلم و روز کارگر، اظهار داشت: معلمان و کارگران، نقش مهم و تعیینکنندهای در آیندهسازی و توسعه کشور دارند. در سازمان بازرسی کل کشور اقدامات متعددی در حمایت از این اقشار صورت گرفته که پیگیری موضوع رتبهبندی معلمان از جمله مهمترین این موارد است.
وی افزود: مسائل و مشکلات کارگران نیز از اهمیت بالایی برای سازمان برخوردار است و همواره در اولویت بازرسیها و پیگیریهای نظارتی ما قرار دارد.
خدائیان با تسلیت جانباختن تعدادی از هموطنان در حادثه انفجار در بندر شهید رجایی، تأکید کرد: سازمان بازرسی با همکاری مرجع قضائی در حال بررسی دقیق ابعاد این حادثه است و در صورت شناسایی هرگونه قصور، برخورد قانونی لازم انجام خواهد شد. وی یادآور شد که پیشتر نیز درباره رسوب کالا و کانتینر در بنادر هشدارهای لازم به دستگاههای ذیربط داده شده بود و این موضوع نیز هماکنون به مراجع قضایی ارجاع شده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به رویکرد جدید این سازمان در دوره «تحول و تعالی»، اظهار داشت: تمرکز اصلی ما بر پیشگیری از فساد و تخلفات اداری است. در همین راستا، با آسیبشناسی گسترده، بالغ بر دو هزار مسئله شناسایی و از این میان ۲۱۳ گلوگاه فساد در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: تاکنون بخشی از این گلوگاهها مرتفع شده و رفع مابقی نیز در دستور کار جدی سازمان قرار دارد. خدائیان تصریح کرد: برای مقابله مؤثر با فساد، لازم است پس از انجام بازرسیها و نظارتها، راهکارهای رفع این گلوگاهها به مسئولان اجرایی ارائه شود؛ بخشی از این اطلاعرسانیها در قالب گزارشهای رسمی و بخشی نیز به صورت هشدار به دستگاههای ذیربط ابلاغ میشود.
خدائیان در ادامه با اشاره به روند اصلاح امور در دستگاههای اجرایی گفت: در سه سال گذشته، سازمان بازرسی کل کشور ۴۷ هزار و ۴۲۳ پیشنهاد اصلاحی به دستگاههای مختلف ارائه کرده است که این رقم در مقایسه با سه سال پیش از آن، رشد ۳۶۴ درصدی را نشان میدهد.
وی همچنین از صدور ۱۴ هزار و ۱۱۹ هشدار به نهادها و دستگاهها در این مدت خبر داد و افزود: تعداد هشدارها نیز نسبت به دوره مشابه قبلی بیش از دو برابر افزایش یافته است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: چنانچه دستگاهها به این هشدارها و پیشنهادهای اصلاحی توجه نکنند، با افراد و مسئولان متخلف، پرونده قضایی تشکیل خواهد شد. هدف سازمان، پیشگیری از تخلف است، اما در برابر بیتوجهی و تکرار قصور، اقدام قانونی اجتنابناپذیر خواهد بود.
با پیگیری صورت گرفته ۱۰۰ درصد برنامه کوتاه مدت انجام و درصد قابل توجهی از برنامه های میان مدت و بلند مدت نیز انجام شده مدیران جدیدی که منصوب می شوند به موقع دعوت و قوانینی که لازم است در ضمن کار را مورد توجه قرار دهند
شناسایی تعارض منافع در دستگاه اجرایی و قوانینی در راستای شفافیت دو موارد مهم برای ما است، در اینده نزدیک برنامه کشوری برگزار می شود که دستگاه های موفق در این زمینه تشویق و دستگاه های ضعیف معرفی خواهد شد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به روند اجرای برنامههای تحولمحور این سازمان اظهار داشت: با پیگیریهای صورتگرفته، ۱۰۰ درصد برنامههای کوتاهمدت به مرحله اجرا رسیده و بخش قابل توجهی از برنامههای میانمدت و بلندمدت نیز عملیاتی شده است.
وی افزود: مدیران جدید دستگاههای اجرایی بهموقع دعوت میشوند تا در جریان قوانین و الزامات حاکم بر حوزه مأموریتی خود قرار گیرند و آنها را در حین انجام وظایف مورد توجه قرار دهند.
خدائیان با تأکید بر اهمیت شناسایی تعارض منافع در دستگاههای اجرایی و تصویب قوانین مؤثر در مسیر شفافیت اداری، این دو مقوله را از اولویتهای اصلی سازمان بازرسی عنوان کرد و گفت: در آینده نزدیک، یک برنامه کشوری برگزار خواهد شد که طی آن، دستگاههای موفق در اجرای برنامههای شفافیت و تعارض منافع مورد تشویق قرار میگیرند و دستگاههایی که عملکرد ضعیف داشتهاند به صورت رسمی معرفی خواهند شد.
ارسال نظر