English

چگونه محتوای رپورتاژ بنویسیم؟ | اصول و تکنیک‌ها

یکی از بهترین نوع تبلیغات دیجیتال که مدت زیادی است مورد توجه تیم‌های دیجیتال مارکتینگ قرار گرفته، رپورتاژ آگهی است.

چگونه محتوای رپورتاژ بنویسیم؟ | اصول و تکنیک‌ها

به گزارش خبرگزاری موج، تبلیغات یک جزء مهم از استراتژی بازاریابی یک کسب و کار است و هر کسب و کاری برای فهمیدن این‌که چه زمانی و کدام نوع تبلیغات به بهترین وجه با نیازهایش مطابقت دارد، باید عوامل مختلفی مانند بودجه یا کاربران هدف خود را در نظر بگیرد. امروزه شرکت‌ها برای تبلیغ کسب و کار خود، به گزینه‌های مختلفی دسترسی دارند، اما در حال حاضر چشم‌انداز تبلیغات با پیشرفت تکنولوژی تغییر کرده است؛ به طوری که تبلیغات چاپی گزینه‌ای سنتی و تبلیغات دیجیتال به‌عنوان یک گزینه مدرن‌تر عمل می کند. یکی از بهترین نوع تبلیغات دیجیتال که مدت زیادی است مورد توجه تیم‌های دیجیتال مارکتینگ قرار گرفته، رپورتاژ آگهی است. در این مقاله می‌خواهیم به بررسی اصول و تکنیک‌های تولید محتوای رپورتاژ بپردازیم.

رپورتاژ آگهی دقیقاً چیست؟

رپورتاژ آگهی در انگلیسی معادل کلمه advertorial (ترکیبی از کلمات advertisement و editorial) به معنای مقاله تبلیغاتی است. رپورتاژ در واقع یک صفحه وب‌سایت است که به گونه‌ای طراحی شده که شبیه یک محتوای مفید یا آموزشی عادی به نظر می‌رسد، اما در واقع یک تبلیغ است. یک رپورتاژ آگهی تبلیغاتی می‌تواند اطلاعات مفیدی را به خواننده منتقل کند، اما هدف اصلی آن بازاریابی محصولات یک شرکت، ارتقای شهرت یا ترویج دیدگاه‌های آن است. بنابراین از آنجایی که رپورتاژها می‌توانند اطلاعات مفید و جذابی ارائه دهند، تعامل موثرتری با خواننده ایجاد می‌کنند و از این نظر، مؤثرتر از تبلیغات معمولی محسوب می‌شود.

مزایا و معایب رپورتاژ آگهی

رپورتاژها این اجازه را به کسب وکارها می‌دهند تا با مخاطبان هدف خود به طور غیرمستقیم تعامل کنند. از آنجایی که مردم به طور طبیعی نسبت به تبلیغات مشکوک هستند، اگر یک تبلیغ به شکل یک مقاله معمولی (رپورتاژ) ظاهر شود، می‌تواند بیشتر توجه مخاطبان را به خود جلب کند. یک رپورتاژ همچنین می‌تواند به جزئیات بیشتری در مورد مزایای یک محصول خاص بپردازد و این چیزی است که در تبلیغات بنری معمولی امکان‌پذیر نیست.

یکی از معایب اصلی این رویکرد این است که اگر رپورتاژی بخواهد بیش از حد به تبلیغ بپردازد، ممکن است باعث شود که خواننده برداشتی اشتباه و منفی از برند و رپورتاژ داشته باشد. اظهارات نادرست یا اغراق‌آمیز هم می‌تواند برند را بی‌اعتبار کند. به‌طورکلی مزایا و معایب تولید محتوای رپورتاژ آگهی عبارتند از:

مزایا

  • می‌تواند جذاب تر و کم‌هزینه‌تر از تبلیغات سنتی باشد.
  • هنگامی که خوانندگان درگیر خواندن باشند، فضای بیشتری برای معرفی مزایای یک محصول خاص وجود دارد.
  • کسب و کارها می‌توانند تبلیغات خود را مجدداً هدف‌گذاری کنند.
  • باعث ساخت آگاهی از برند (brand awareness) می‌شود.
  • باعث ساخت سرنخ تجاری (lead) می‌شود.

معایب

  • ممکن است این تصور را برای خوانندگان ایجاد کند که دارد چیزی به آنها فروخته می‌شود.
  • ممکن است رپورتاژهایی که به شدت حاوی آگهی‌های تبلیغاتی هستند را بی‌اعتبار کند.

رپورتاژ 1

نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی

یکی از مهم‌ترین قوانین تولید محتوای رپورتاژ این است که از تبلیغات بیش از حد خودداری کنید. رپورتاژ باید طوری نوشته شود تا خواننده را به گونه‌ای درگیر کند که انگار یک مقاله معمولی می‌خواند؛ چراکه هیچ‌کس با مقاله‌ای که روی فروش و تبلیغ شدید تأکید می‌کند، برای خرید محصول متقاعد نمی‌شود. برای اطلاعات بیشتر در زمینه رپورتاژ آگهی و کسب مشاوره سئو اینجا کلیک کنید.

متن مقاله رپورتاژ هم باید با محصول یا خدماتی که قصد تبلیغ آن را دارید، مرتبط باشد. ارائه ارزش به خواننده هم موضوع مهمی است. یک رپورتاژ آگهی جذاب حتی می‌تواند منجر به دریافت ترافیک و بازدید ارگانیک از رسانه‌های اجتماعی و موتورهای جستجو شود. زمانی که با محتوای مفید در ابتدای مقاله، ذهن خواننده به اندازه کافی درگیر شد، نوبت به آن می‌رسد که رپورتاژ را با اطلاع رسانی درباره نحوه خرید یک محصول یا خدمات پایان داد. به‌طورکلی مهم‌ترین نکاتی که باید در تولید محتوای رپورتاژ رعایت کنید به شرح زیرند:

1. برای خلق ارزش بنویسید، نه برای تبلیغ

رپورتاژ شما باید شامل یک نسخه ارزشمند باشد. شما نباید یک تبلیغ آشکار برای یک محصول یا شرکت خاص بنویسید؛ رپورتاژ شما باید لحن یک مقاله وبلاگ را داشته باشد. مقاله‌های وبلاگ برای ارائه اطلاعاتی که مخاطبان می‌توانند در آن ارزش پیدا کنند، نوشته می‌شوند. بنابراین برای نوشتن رپورتاژ، وقتی که می‌خواهید مفهوم تبلیغ خود را ایجاد کنید، ابتدا به این فکر کنید که چگونه می‌توانید با ارائه محتوای آموزشی به مخاطبان هدف خود خدمت و کمک کنید.

اگر هدف کمپین بازاریابی کسب‌وکاری که برای آن رپورتاژ می‌نویسید، افزایش بازدید محصول جدیدشان باشد، باید به نوشتن فهرستی فکر کنید که سایر محصولات مشابه رقابتی با آن محصول را ذکر کند، ام محصولات شما را در ابتدای این فهرست قرار دهد. چنین رپورتاژی می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار مخاطبان هدف شما قرار دهد.

2. به عنوانی که در رپورتاژ خود می‌نویسید، پایبند باشید.

در حین تولید محتوای رپورتاژ و بعد از تکمیل کردن آن همواره این سؤال را از خود بپرسید که «آیا این رپورتاژ به چیزی که در عنوان آن نوشته شده است، پاسخ می‌دهد؟» به عنوان مثال، اگر عنوان پست شما «نکات مربوط به بازاریابی برای یک تیم یک نفره» باشد، اما محتوای رپورتاژ را صرف صحبت در مورد این کنید که آژانس بازاریابی شما چقدر در ایجاد brand awareness تأثیر می‌گذارد، رپورتاژ شما بیشتر شبیه یک صفحه محصول به نظر خواهد رسید. بنابراین مهم است که اطلاعات موجود در رپورتاژ خود را با عنوان آن هماهنگ کنید تا مخاطبان بدانند که با خواندن عنوان رپورتاژ آگهی شما، قرار است به چه اطلاعاتی دست یابند.  همچنین با این کار، اعتبار خود را برای تبلیغات نادرست از دست نخواهید داد و می‌توانید مطمئن باشید که برای مخاطبان خود، ارزش خلق کرده‌اید.

3. مشکلات مشتریان را حل کنید.

خدمات‌رسانی به مخاطبان باید یکی از اولویت‌های اصلی شما هنگام رپورتاژ نویسی باشد. درست است که رپورتاژها به بازاریابی کسب و کار کمک می‌کنند، اما در نهایت حل کردن یک مشکل مشتریان در رپورتاژ باعث ایجاد مشکلات جدیدتری برای آنها می‌شود. باید توجه کنید که رپورتاژ شما قرار نیست فریاد بزند که یک کسب و کار می‌تواند تمام مشکلات ارائه شده در رپورتاژ شما را حل کند. رپورتاژ نویسی فرصتی برای کسب و کارهاست تا با ارائه محتوای باکیفیت، به مخاطبان جدیدی دست پیدا کنند.

4. دعوت به انجام عمل کنید.

به یاد داشته باشید که رپورتاژ شما هنوز هم باید نوعی تبلیغ باشد، حتی اگر به اندازه تبلیغات معمولی دیگر، محسوس و قابل مشاهده نباشد؛ و مانند همه تبلیغات، رپورتاژ شما هم باید در پایان از خواننده دعوت به انجام عمل (مانند خرید محصول یا خدمات) کند. اما به جای قرار دادن یک دکمه بزرگ و براق CTA (مخفف Call To Action به معنی دعوت به عمل) که فقط در صفحات محصول شما جذاب به نظر می‌رسد، در روایت رپورتاژ خود یک CTA بگنجانید. برای مثال، اگر می‌خواهید رپورتاژی برای یک دوره آموزشی در یک فروشگاه آنلاین بنویسید، می‌توانید لینکی برای ورود به صفحه آن محصول در داخل رپورتاژ خود اضافه کنید. همچنین می‌توانید یک تبلیغ تعاملی مانند یک مسابقه ایجاد کنید که دانش خوانندگان شما را در مورد موضوع، آزمایش می‌کند. سپس منبعی را معرفی می‌کنید که با دسترسی به آن می‌توانند بیشتر در مورد موضوع مربوط به دوره آموزشی بدانند. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله سئو صفحه اصلی را هم مطالعه بفرمایید.

5. فقط درباره کسب و کار مورد تبلیغ صحبت نکنید.

این یک قانون بزرگ است؛ برای اطمینان از اینکه رپورتاژ شما به شکل یک تبلیغ طولانی نیست، نباید فقط درباره کسب و کاری که برای آن رپورتاژ می‌نویسید، صحبت کنید. این موضوع مهمی است که فارغ از نوع رپورتاژ خود باید به آن توجه کنید. حتی اگر محتوای رپورتاژ شما شامل یک امتحان از خوانندگان باشد، می‌توانید چند سوال درباره تعدادی از رقبا و نحوه انطباق آنها با زندگی مشتریان خود داشته باشید. همچنین اگر در حال نوشتن یک رپورتاژ راهنما با عنوان «چگونه...؟» هستید، زمانی که می‌خواهید کسب و کار مورد نظر را به عنوان منبع جواب درج کنید، باید یکی دو گزینه دیگر را هم در کنار آن ذکر کنید. برای تنوع بخشیدن به محتوای رپورتاژ خود، ارزش آفریدن برای خوانندگان آن، نشان دادن دانش خود از صنعت مورد نظر و ذکر سایر برندها در کنار برند مورد نظر، نکات کلید هستند.

6. خوانندگان خود را با ارائه محتوای استثنایی خوشحال کنید.

اگر در حال نوشتن یک رپورتاژ آگهی هستید، فرصت خوبی دارید که چیزهای جدیدی را امتحان کنید تا مشتریان خود را به وجد بیاورید؛ برای مثال می‌توانید به جای درج عکس، از انیمیشن‌ها و به جای متن، از ایموجی‌ها یا حتی سبک متفاوتی از نوشتن که با صدای معمولی برند مورد نظر متفاوت است، استفاده کنید. اگر رپورتاژ را برای پاسخ به نیازهای مخاطبان می‌نویسید، یعنی باید طوری بنویسید که آنها احساس لذت‌بخشی از خواندن محتوای شما به‌دست آورند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه