English

راهکار ترک اعتیاد در سال ۱۴۰۱ در کمپ های ترک اعتیاد اختیاری و اجباری

یکی از معضلات جوامع مدرن، درگیری با افسردگی و احساس پوچی است که باعث شده تا جوانان و حتی نوجوانان به سمت مسیرهای جدید که حتی آینده‌ی آن مشخص نیست، گرایش داشته باشند.

راهکار ترک اعتیاد در سال 1401 در کمپ های ترک اعتیاد اختیاری و اجباری

به گزارش خبرگزاری موج، یکی از معضلات جوامع مدرن، درگیری با افسردگی و احساس پوچی است که باعث شده تا جوانان و حتی نوجوانان به سمت مسیرهای جدید که حتی آینده‌ی آن مشخص نیست، گرایش داشته باشند. تجربه کردن مواد مخدر یکی از روش‌ها پرخطر برای دور شدن از استرس روزمره و تجربه کردن شادی وصف ناپذیر است. اگرچه در دوران گذشته، اعتیاد یکی از پیامدهای فقر بود، اما امروزه و با ظهور مواد مخدر جدید که بیشتر آن‌ها کاملا شیمیاعی و ساخته آزمایشگاه‌ها هستند، دلایل اعتیاد تغییر پیدا کرده است. مواد مخدری همانند شیشه، کراک و قرص‌های اکستازی اگرچه به دلیل قیمت کم توسط معتادان فقیر مصرف می‌شود، اما شیوع مصرف در میان نوجوانانی که به دنبال تجربه‌ی آنی لذت و هیجان هستند نیز رواج پیدا کرده است. شاید شروع سال جدید، بهانه‌ی خوبی برای شروع یک زندگی سالم و ترک اعتیاد باشد. این مقاله، با کمک متخصصان کمپ ترک اعتیاد مسیر سبز تدوین شده است که می‌توانید با کلیک کردن برروی لینک، به وبسایت این مجموعه مراجعه نمایید.

چرا تجربه مواد مخدر خطرناک است؟

تقریبا هیچ ماده مخدری نیست که صرفا یک بار استعمال آن باعث اعتیاد شود. همین امر نیز باعث شده تا فرد بعد از مصرف ماده مخدر، احساس نماید که هیچگونه وابستگی به آن ایجاد نشده و در صورت تکرار نیز همین اتفاق خواهد افتاد. اما مشکل اینجاست که بدن انسان پس از مصرف ماده مخدر، نسبت به آن تحمل پیدا می‌کند. بروز علائم تحمل باعث می‌شود که فرد نسبت به دفعه‌ی قبلی، احساس رضایت کمتری داشته باشد، به همین جهت نیز یا مقدار بیشتری مصرف خواهد کرد و یا در فواصل زمانی کمتری اقدام به مصرف ماده مخدر می‌کند. تکرار این اتفاق باعث بروز اعتیاد می‌شود. بنابراین، فرد تا زمانیکه دیگران به وی گوشزد نکرده و یا به خودش نیاید، متوجه میزان وابستگی به مواد مخدر نخواهد شد.

از طرف دیگر، مواد مخدری همانند شیشه، چنان باعث بروز شادی می‌شوند که مشابه آن را در هیچ اتفاق گذشته‌ای، تجربه نشده است. این سطح از شادی و لذت آنی باعث بی رنگ شدن تمامی اتفاقات خوب قبلی شده و کار به جایی می‌رسد که فرد، فقط شادی را در مصرف مجدد ماده مخدر می‌بیند. همین امر باعث می‌شود که فرد تمامی برنامه‌های روزانه خود را کنار گذاشته و فقط به دنبال فرصتی برای مصرف مجدد ماده مخدر بگرد. بنابراین، با گذر زمان، فقر و بیکاری به وجود آمده که باعث از هم پاشیدن زندگی می‌شود. جا دارد که مجددا یادآوری کنیم که امروزه، اعتیاد یکی از دلایل فقر است و نه بخاطر آن. در جوامع مدرن، مصرف ماده مخدر در میان اقشار پردرآمد نیز رایج شده و حتی بعضی از مواد مخدر، صرفا برای این گروه عرضه می‌شوند. برای مثال، از ماده مخدر کوکائین که با نام کوک نیز شناخته می‌شود، به دلیل قیمت بسیار بالا، مخصوص افرادی با درآمد بالا است.

پیشگیری از اعتیاد

در بسیاری از موارد، تجربه کردن مواد مخدر به دلیل قرار گرفتن در جمع ناسالم دوستان اتفاق می‌افتد. بسیاری از مراجعان کمپ ترک اعتیاد مسیر سبز، دلیل اولین استعمال مواد مخدر (از سیگار گرفته تا کراک) را قرار گرفتن در میان دوستان بیان کرده‌اند. تمایل به شبیه شدن به دیگران و تجربه‌های جدید (بدون دانستن عواقب) باعث شده تا فرد این رفتار پرخطر را بدون در نظر گرفتن عواقب آن انجام داده و با گذر زمان، دچار مشکلاتی شود که هرگز توقع آن را نداشته است. بنابراین، تنها راه پیشگیری از اعتیاد، دانستن عوارض و پیامدهای طولانی مدت آن است. اگر فرد مطمئن باشد که حتی یکبار تجربه مواد مخدر باعث اعتیاد می‌شود، هرگز تصمیمات خود را از روی بی تفاوتی نگرفته و حتما با اطلاع کامل و هوشیاری مسیر خود را انتخاب خواهد کرد. بنابراین، اولین گام در پیشگیری از اعتیاد بالا بردن سطح اطلاعات فرد بوده و مسلما خانواده مهمترین نقش را در این مسیر دارند. نظارت بر دوستان و رفت و آمد (دقت کنید که این کار به معنای کنترل نیست) می‌تواند نقش بسیار مهمی در زندگی سالم افراد داشته باشد.

علائم اعتیاد

علائم ظاهر شده در اثر استعمال مواد مخدر بسیار متنوع بوده و تقریبا هیچ دو ماده مخدری، دارای علائم مشابه نیستند. اما یک سری علائم کلی وجود دارد که می‌تواند بیانگر مصرف انواع مواد مخدر باشد. عموما افرادی که ماده مخدر مصرف می‌کنند، دچار تغییرات آنی در خلق و خو شده و چند علامت جسمانی نیز از خود بروز می‌دهند. خلق و خوی این افراد نوسانی بوده، گاهی بسیار پر انرژی بوده و گاهی فقط نیاز به یک خواب طولانی دارند. از لحاظ فیزیکی نیز تغییر سایز مردمک چشم‌ها می‌تواند بیانگر مصرف ماده مخدر باشد. به صورت کلی، علائم انواع ماده مخدر به شرح زیر هستند:

  • تغییر در خلق و خو

  • تغییر در میزان انرژی

  • تغییر در اشتها

  • بی خوابی یا پر خوابی

  • تنگ و گشاد شدن مردمک چشم

  • از دست دادن قدرت تمرکز

  • تغییر در اولویت بندی روزانه

با بیشتر شدن میزان مصرف، دو نشانه پررنگ‌تر از باقی نشانه‌ها خواهد شد. اولین نشانه بالا رفتن هزینه‌ها و تقاضا برای پول است و دومین نشانه نیز تمایل به گوشه‌گیری و ترک جمع. با این حال، بهتر است هیچگاه افراد را قضاوت ننمایید. تنها راه مطمئن برای کسب اطمینان از مصرف ماده مخدر، انجام آزمایشات مربوطه است. بهتر است اگر به اعتیاد فرزندان خود شک داشتید، ابتدا با یک پزشک صحبت کرده و شرایط را توضیح دهید، سپس به همراه فرد به پزشک مراجعه نموده و درخواست آزمایش و چک آپ کلی بدن نمایید. پزشک در میان آزمایش‌های رایج، می‌تواند درخواست انجام انواع آزمایشات را صادر نموده تا از جواب آن‌ها بتوانید به وضعیت فرد پی ببرید.

خطرناک ترین ماده مخدر

تمامی مواد مخدر خطرناک هستند، با این حال، موادی که در آزمایشگاه‌ها یا به اصطلاح خیابانی آن، در آشپزخانه تولید می‌شوند، خطرات بیشتری را به همراه دارند. این مواد مخدر، مستقیما برروی مغز اثرگذاشته و وابستگی بسیار بالایی را برای فرد به همراه دارند. علاوه بر آن، توهم و پارانویا از جمله عوامل بسیار خطرناکی است که می‌تواند باعث شود تا فرد به خود و یا دیگران آسیب برساند. در میان مواد مخدری که در حال حاضر در کوچه پس کوچه‌های شهر توزیع می‌شوند، شیشه جزو خطرناک‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود. این ماده مخدر به سرعت برروی مغز اثرگذاشته و هورمون‌های شادی آور دوپامین و نوراپی نفرین را در سطح بالایی را آزاد می‌کند. سطح بالای این دو هورمون در مغز، باعث تجربه کردن شادی وصف ناپذیر شده که به آن اصلاحا راش گفته می‌شود. این سطح از شادی که تقریبا فرد هیچگاه آن را تجربه نکرده است، باعث میشود که فرد مجددا به مصرف این ماده مخدر روی آورد. رفته رفته علاوه بر مغز، ارگان‌های دیگر بدن همانند کلیه و کبد نیز درگیر شده و مشکلات جسمی بسیاری برای فرد ایجاد خواهد شد.

مصرف شیشه تنها برای خود فرد خطرناک نبوده بلکه موارد بسیاری از پرخاشگری و حتی آسیب رساندن به دیگران نیز در فرد معتاد به شیشه، مشاهده شده است. وابستگی ذهنی بسیار بالا به این ماده مخدر باعث می‌شود که ترک شیشه از ترک سایر مواد مخدر بسیار سختتر باشد. بر خلاف سایر مواد مخدر، ترک شیشه نیاز به یک سال اراده‌ی فولادی داشته و علائم ترک و محرومیت از ماده مخدر بعد از ۴ الی ۶ هفته تازه ظاهر می‌شوند. اگر برای ترک شیشه نیاز به مشاوره رایگان دارید، برروی لینک قبلی کلیک کرده تا به وبسایت مجموعه ترک اعتیاد مسیر سبز منتقل شوید.

ترک شیشه در کمپ

به دلیل سختی مراحل ترک اعتیاد به شیشه، این کار باید تحت نظر متخصصان، پزشکان و روان درمانگران انجام شده تا کمترین فشار فیزیکی به فرد وارد شده و علاوه بر آن، ترک به صورت همیشگی و بدون بازگشت انجام شود. پزشکان در ابتدا مراحل سم زدایی را انجام داده تا تمامی سموم از بدن فرد خارج شوند، سپس با تجویز ضد مخدر و شبه مخدر، نیاز به مصرف مخدر شیشه را کنترل کرده و در مراحل بعدی، روان درمانگران با برگذاری جلسات متعدد روان درمانی، فرد را از لحاظ روحی و ذهنی تقویت کرده تا بتواند در برابر مصرف مجدد مواد مخدر، به صورت قاطع بایستد. با توجه به فرآیند نسبتا طولانی و سخت ترک اعتیاد و خصوصا اعتیاد به شیشه، باید تمامی مراحل در یک مکان مجهز همانند کمپ های ترک اعتیاد انجام شود.

کمپ ترک اعتیاد مسیر سبز به نشانی masire-sabz.com یکی از کمپ‌های معتبر در سطح استان تهران بوده که با تکیه بر کادر مجرب و متخصص خود تا کنون میزبان هزاران مددجوی ترک اعتیاد بوده است. اگر نیاز به مشاوره دارید، می‌توانید از تیم پشتیبانی این مجموعه، کمک بگیرید.

کمپ ترک اعتیاد

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه