خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
۲ حیله بزرگ آمریکاییها در مذاکرات هسته ای با ایران
«ترامپیستها هر چه در توان دارند خواهند گذاشت تا مجبور به ارائه تضمین به ایران در قالب هرگونه توافق احتمالی نشوند. در حقیقت، دولت آمریکا قصد دارد همان کاری را انجام دهد که در قالب توافق برجام نیز انجام داد و دیدیم که دولت ترامپ با چرخش یک امضا توافق مذکور را بیاثر کرد و خسارات جدی را به اقتصاد کشورمان وارد ساخت.»

، رصد تحولات مرتبط با دو دور مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا این واقعیت را نشان می دهد که خوش بینی نسبت به حصول یک توافق جدید در مورد پرونده اتمی ایران به مراتب بیشتر از بدبینی ها در این رابطه است. البته که برخی مقام های بین المللی نظیر وزیر خارجه عمان یا مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در موضع گیریهای خود تاکید کرده اند که هیچ بعید نیست در روزها و ماههای آتی شاهد حصول یک توافق تازه میان ایران و آمریکا باشیم.
با این همه، در بحبوحه طرح تحلیل و تفسیرهای مختلف در مورد مذاکرات تهران-واشینگتن، باید این نکته را مد نظر داشته باشیم که دونالد ترامپ و تیم متحد وی در قدرت، به طور خاص دو حیله و نیرنگ بزرگ و قابل توجه را در چهارچوب مذاکرات با ایران مد نظر دارند که باید نسبت به آن ها آگاه بود و از خوشبینی صِرف دست برداشت.
اول اینکه ترامپیستها هر چه در توان دارند خواهند گذاشت تا مجبور به ارائه تضمین به ایران در قالب هرگونه توافق احتمالی نشوند. در حقیقت، دولت آمریکا قصد دارد همان کاری را انجام دهد که در قالب توافق برجام نیز انجام داد و دیدیم که دولت ترامپ با چرخش یک امضا توافق مذکور را بیاثر کرد و خسارات جدی را به اقتصاد کشورمان وارد ساخت.
اساسا به همین دلیل هم است که می بینیم اکنون بخش قابل توجهی از تحلیلگران در کشورمان تاکید دارند که ایران باید تضمین های جدی را از دولت آمریکا در قالب هرگونه توافق احتمالی اخذ کند. جدای از شخص رئیس جمهور آمریکا که می تواند نسبت به توافق مذکور بدعهدی کند، نهادهای مهم قانونگذاری این کشور چه در سنا و چه مجلس نمیاندگان نیز می توانند با درپیش گرفتن اقداماتی، بدعهدی آمریکا به تعهداتش در قبال ایران را تسهیل کنند. این در حالی است که توافق با آمریکا در واقع توافق با کلیت نظام حکمرانی این کشور و نه صرفا یک بخش خاص است.
نکته دوم اینکه ترامپ و ترامپیست ها در جریان مذاکرات سعی دارند به خواسته های مطلوب خود آن هم به ضرر ایران به صورت حداکثری دست یابند. در این رابطه، آن ها از همه نوع ابزار تبلیغاتی و رسانه ای نیز استفاده میکنند. حال در این فضا، این طیف ها بدون تردید هرچه دارند به میدان خواهند آورد تا در صورت شکست مذاکرات، مقصر اصلی این مساله را ایران معرفی کنند.
از این رو، ما باید از همین حالا فعالیت رسانه ای و آگاهی بخش در مورد مذاکرات را به نحوی جدی در دستورکار داشته باشیم و در حوزه طرح روایت ها، فضای و میدان را به طرف آمریکایی ندهیم. البته که در روزهای اخیر و در بحبوحه برگزاری دو دور مذاکرات ایران و آمریکا، توجه ویژه تیم مذاکراتی کشورمان به دیپلماسی رسانه ای نیز قابل مشاهده بوده است. مساله ای که خود می تواند مکمل تامین منافع ملی ایران در میز مذاکره باشد و از وقوع سناریوهای منفی علیه ایران جلوگیری کند.
ارسال نظر