English

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی:

مدیرانی با گرایش مثبت به علم و فناوری ثروت آفرین هستند

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی گفت: کاهش فاصله میان علم و فناوری با تولید علم در کشور ما و ثروت آفرینی نیازمند مدیرانی با دیدگاه و‌ گرایش مثبت نسبت به تلفیق علم و صنعت و جذب سرمایه‌گذاری برای پژوهش است.

مدیرانی با گرایش مثبت به علم و فناوری ثروت آفرین هستند
به گزارش خبرگزاری موج از اردبیل

، اسماعیل چمنی در جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران استان، اظهار کرد: دنیای امروز دنیای علم و فناوری است و برتری دانشگاه‌های جهان نسبت به هم مربوط به فناوری نوین است و در کشورهای توسعه یافته بیش از ۵۰ درصد بودجه‌ دانشگاه‌ها توسط بخش خصوصی تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه کشور ما در گذشته مرجع بسیاری از علوم چون ریاضی، شیمی، پزشکی و ... بود افزود: در حال حاضر رتبه علم و فناوری ما در دنیا در جایگاه ۶۴ است در حالی ما در تولید علم در سطح جهان در رتبه ۱۶ قرار داریم و سرعت تولید علم در کشور ما ۱۳ برابر جهان است.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به فاصله بلند میان علم و فناوری و تولید در کشور گفت: تبدیل علم به ثروت نیازمند مدیرانی با گرایش و دیدگاه مثبت به علم، فناوری و تلفیق علم با صنعت است و اختصاص کمتر از ۱ میلیارد تومان از اعتبارات دستگاه‌های اجرایی در سال‌های گذشته به موضوع پژوهش بر ضرورت تجدیدنظر در نگرش و دیدگاه‌ها تاکید دارد. 

چمنی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای پژوهش در استان تقریبا صفر است افزود: نقش بخش خصوصی و خیرین در حمایت از طرح‌های پژوهشی در استان بسیار کم‌رنگ است و بیش از ۹۰ درصد بودجه دولتی دانشگاه‌ها نیز صرف هزینه‌های جاری مانند پرداخت حقوق می‌شود و عملا اعتباری برای حمایت انجام فعالیت‌های پژوهشی باقی نمی‌ماند.

وی از جذب ۱ هزار ۵۰۰ دانشجوی خارجی توسط دانشگاه محقق اردبیلی طی سال‌های اخیر خبر داده و ادامه می‌دهد: جذب دانشجوی خارجی جزو اقدامات عادی تمام دانشگاه‌های جهان است و بیش از ۲ هزار دانشجوی خارجی در یکی از استان‌های همسایه مشغول تحصیل هستند در صورتی که این موضوع در استان ما با عدم استقبال مدیران و مسئولان مواجه بود و با مشکلات متعددی در بحث صدور ویزا و گذرنامه مواجه بودیم.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی شیوع بیماری کرونا را در افت پژوهش تمام جهان تاثیرگذار دانست و گفت: با شیوع این بیماری پژوهش در کشور و استان ما نیز دچار رکود شد اما علیرغم سال‌های گذشته مقالات تولیدی در این دانشگاه از ۵۸۰ مورد به ۷۸۰ مورد ارتقا یافته و بیش از ۳ هزار دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و ۱ هزار دانشجو نیز در مقطع دکتری در دانشگاه محقق اردبیلی مشغول تحصیل هستند و سالانه بیش از ۱ هزار و ۷۵۰ فارغ‌التحصیل داریم.

چمنی از استاندار اردبیل خواست با بهره‌گیری از ظرفیت فارغ‌التحصیلان این دانشگاه و پایان‌نامه‌های ارائه شده نسبت به رفع مسائل و مشکلات استان اقدام و تحقیقات کاربردی را تا رسیدن به مرجعیت علمی در استان توسعه و برای رفع نیازهای استان از پتانسیل‌ها و نخبه‌ها و جوانان استان بهره‌مند شوند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه