رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل خبر داد:
تداوم عملیات مبارزه با آفات، امراض و جوندگان در ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از تداوم عملیاتمبارزه با آفات، امراض و جوندگان در ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان خبر داد.
، نوبخت اژدری با اعلام این خبر افزود: در سال زراعی جاری بر اساس برنامه ابلاغی از سوی وزارت جهاد کشاورزی باید ۶۳۰ هزار هکتار از مزارع استان به زیرکشت محصولات بهاره و پائیزه که تا کنون از این میزان ۳۵۰ هزار هکتار انواع محصولات استراتژیک و مهم کشت شده و با آغاز فصل بهار نیز مابقی برنامه ابلاغی به زیر کشت انواع محصولات بهاره خواهد رفت .
این مقام مسئول افزود: بر اساس پیگیری های صورت گرفته تاکنون میزان ۷۸ هزار تن کود ازته به استان اختصاص یافته تا بهره برداران و تولید کنندگان در انواع محصولات کشاورزی از آن استفاده کنند و در تلاشیم به دلیل افزایش سطح زیر کشت در سالجاری بخصوص در اراضی پایاب سد خداآفرین، سهمیه اختصاصی کود ازته را به میزان ۱۰۰ هزار تن افزایش دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به کاهش ۴۵ درصدی میزان نزولات آسمانی در سالجاری نسبت به میانگین بلندمدت تاکید کرد: کارشناسان و متخصصین زراعت و ترویج و محققین استان تلاش دارند تا با انجام توصیههای لازم و ترویج بذور مقاوم به خشکسالی با آب بری کم، میزان تولید محصولات استراتژیک و مهم را در سطح پایدار نگه دارند.
وی یادآور شد: توسعه کشت محصولات گلخانه ای و رفع موانع تولید دراین بخش بیشترین محصول را با کمترین میزان آب مصرفی به ما میدهد و کارشناسان تلاش خود را برای افزایش تولید در این مسیر به کار بسته اند.
اژدری از بحران آب به عنوان یکی از مهمترین چالش های کشاورزان یاد کرد و افزود: ضروری است که با بهره گیری از آخرین یافته های علمی وتحقیقاتی از شیوه های نوین آبیاری تحت فشار استفاده کنیم تا با حداقل آب مصرفی بیشترین میزان محصول را تولید نمائیم.
وی ادامه داد: گسترش شرکت های شهرکهای کشاورزی و تولید محصولات گلخانه ای یکی از راهکارهای مهم در استفاده بهینه از آب کشاورزی است .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در ادامه سخنان خود افزود: در سال زراعی جاری مجموعه اجرایی این سازمان، عملیات مبارزه با آفات و امراض بخصوص جوندگان را در سطح ۳۰۰ هزارهکتار در دستور کار دارند تا با تامین بموقع سموم مورد نیاز و آموزشهای لازم بهره برداران و تولید کنندگان بتوانند میزان خسارت آفات و جوندگان را به حداقل برسانند.
ارسال نظر