مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل:
سیاسی کاری شورا در ساماندهی رودخانه بالیقلوچای مشکلات جدی به بار آورده است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: متأسفانه برخی از اعضای شورای شهر در آستانه انتخابات شورا و کسب رأی دنبال موضوعات و مسائل غیرضروری در این زمینه هستند در حالی که این رودخانه باید به صورت علمی و کارشناسی و با رعایت پیوست زیست محیطی ساماندهی شده و آسیب های زیست محیطی آن رفع شود.
، حسن قاسمپور اظهار کرد: موضوع بالیقلوچایی به هیچ وجه احیا نیست بلکه ساماندهی در این رودخانه داخل شهر اردبیل هدف گذاری شده و شهرداران مختلف نیز در این باب طرح هایی را اجرا کردند.
وی تصریح کرد: بحث ساماندهی رودخانه بالیقلوچایی وظیفه شهرداری است و در این زمینه منابع خوبی نیز در نظر گرفته شده ولی تا زمانی که مشاور طرح پیوست زیست محیطی را ارائه نکند، ما از پیگیری های خود عقب نشینی نمی کنیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: در ساماندهی بالیقلوچای باید پیوست زیست محیطی به صورت دقیق مورد توجه قرار گیرد تا مانند طرح های گذشته این پروژه ابتر نمانده و مطالبات مردم نیز مورد توجه قرار گیرد.
قاسم پور افزود: سیاسی کاری برخی از اعضای شورای شهر اردبیل در موضوع ساماندهی رودخانه بالیقلوچایی مشکلات جدی به وجود آورده و باید این مانع رفع شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: انتظار می رود اعضای شورای شهر به دور از فضاهای انتخاباتی و سیاسی اجازه دهند تا به صورت کارشناسی این طرح به پیش رفته و موضوعات آن از نظر علمی و به صورت کارشناسی و دقیق مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در مورد شورگول و حریم آن اضافه کرد: در سال های گذشته ۲ تالاب بوزگول و شورگول جز تالاب های مهم اردبیل بود که متأسفانه به مرور زمان بوزگول از بین رفت و شورگول نیز دچار خشکی شده است.
قاسم پور بیان کرد: برای احیای این تالاب و آبگیری آن باید اقدامات متناسب با برنامه ریزی و هدف گذاری درست انجام شود هر چند که این تالاب جز تالاب های ثبت شده حفاظت محیط زیست نیست و حریم خاصی برای آن تعریف نشده است.
وی در ادامه یادآور شد: محیط زیست استان حریم ۱۵۰ متر را برای این تالاب مورد تاکید قرار داده ولی متأسفانه مدیرکل راه و شهرسازی استان و معاون عمرانی سابق استانداری اردبیل به بنده فشار می آوردند تا حریم ۱۰۰ متر را اعلام کنیم در حالی که باید حداقل ۱۵۰ متر حریم شورگول مورد حفاظت قرار گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل تصریح کرد: علت این فشار افزایش هفت هکتار به محدوده ساخت مسکن ملی در این منطقه بود که بنده به دلیل فشارهای وارده با امام جمعه اردبیل رایزنی هایی را انجام داده و با تاکیدات آیت الله عاملی مشکل برطرف شد تا حریم ۱۵۰ متر و حتی بالاتر از آن در شورگول مورد توجه قرار گیرد.
قاسم پور گفت: ما از میراث فرهنگی خواستیم تا در تهیه طرح برای این پروژه تا ۳۰۰ متر نیز حریم را حفظ کرده و اجازه دهد تا این دریاچه به سرنوشت شورابیل گرفتار نشود.
وی افزود: هر قدر از تالاب فاصله ساخت و ساز و چشم اندازهای گردشگری بیشتر باشد، به همان میزان زیبایی تالاب افزوده شده و آسیب ها نیز کاهش پیدا می کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در مورد معادن استان نیز خاطرنشان کرد: متأسفانه در بحث معادن رویه غلط به پیش رفته به طوری که محیط زیست استان از چرخه استعلام معادن حذف کردند و این امر بزرگترین آسیب را به محیط زیست مناطق مختلف استان وارد کرده است.
قاسم پور اضافه کرد: به هیچ وجه مدیران صمت، بهره برداران معادن و حتی مسئولان فنی معادن در این زمینه نمی توانند دلسوزی کنند و حاصل این بی توجهی صدور ۲۱ مجوز برداشت معدن در عنبران بود که به معنای واقعی آسیبی جدی به محیط زیست این منطقه زده است.
وی بیان کرد: با پیگیری های انجام شده محیط زیست به دستگاه دخیل در استعلام معادن افزوده شده و ما طبق ضوابط اجازه نخواهیم داد تا برداشت معادن آسیب جدی به محیط زیست وارد کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در مورد احیای گونه های مختلف در مناطق حفاظتی استان یادآور شد: ۱۸۴ هزار هکتار مناطق حفاظتی استان است که در این مناطق انواع گونه ها مورد صیانت قرار می گیرد که بیشترین پوشش گیاهی را نیز در آق داغ خلخال شاهد هستیم.
قاسم پور در ادامه تصریح کرد: تلاش بر این است تا منطبق بر شرایط منطقه کاشت نهال انجام شده و توسعه و نگهداری مبانی زیست محیطی مورد توجه قرار گیرد.
ارسال نظر