English

مدیرکل هواشناسی قم:

آغاز بارش‌ها در قم از چهارشنبه هفته جاری

مدیرکل هواشناسی قم با بیان اینکه میانگین بارش باران از ابتدای سال‌جاری تا بیستم آذرماه درمقایسه با دوره بلندمدت ۶۵ درصد کاهش‌ یافته ،گفت: میانگین بارش‌های زراعی در سال آبی جدید نیز ۱۱ میلیمتر بوده که نشان می‌دهد تمامی نواحی استان با خشکسالی بسیار شدید مواجه شده‌است.

آغاز بارش‌ها در قم از چهارشنبه هفته جاری
به گزارش خبرگزاری موج از استان قم

، مهران حیدری بنی روز دوشنبه درگفت‌وگویی ادامه داد: امید می‌رود در دهه پایانی آذرماه سالجاری شاهد جبران بخشی از کم‌آبی و خشکسالی ادواری در این استان باشیم.

وی با اشاره به کاهش ۲۱ میلیمتری بارش‌ها در مقایسه با دوره بلندمدت درقم، خاطرنشان کرد:سال گذشته نیز استان قم بارش‌های اندکی را شاهد بود.

حیدری بنی با اشاره به پیش‌بینی افزایش بارش‌ها طی سالجاری، یادآور شد: از ابتدای سال آبی امسال دمای این استان چهار درجه افزایش‌ یافته‌است.

وی با اشاره به تغییر اقلیم در سطح کشور و استان قم، یادآور شد: متغیرهای تغییر اقلیم در افزایش دما، کاهش رطوبت و افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای درمنطقه خاورمیانه پیش‌بینی افزایش حداقل چهار درجه‌ای دما و کاهش بارش‌ها را دارد.

حیدری بنی خشکسالی و بارش‌های سیلابی را از مصادیق تغییر اقلیم یاد کرد و گفت: کاهش منابع آبی و توسعه بیابان و فعال‌شدن کانون‌های گردوغبار در کنار خشک‌شدن تالاب‌ها استان، گویای وضعیت تغییر اقلیم است.

وی تصریح کرد: استان قم در مرکز حدود هشت سد بزرگ کشور محاصره شده و به‌خاطر عدم تخصیص حقابه‌ها توسط این سدها، وضعیت تغییر اقلیم بیش از همیشه خود را در قم نشان می‌دهد.

مدیرکل هواشناسی قم اظهار امیدواری کرد که با ورود سامانه بارشی از چهارشنبه هفته جاری شاهد بارش و کاهش دما در استان قم باشیم.

حیدری بنی ادامه داد: همچنین هفته پایانی آذرماه امسال نیز پیش‌بینی بارش‌هایی در سطح کشور و همچنین استان قم می‌رود.

وی کاهش بارش‌ها را از مهم‌ترین عوامل وارونگی هوا یاد کرد و گفت: استفاده از گاز در نیروگاه سیکل ترکیبی به‌جای سوخت مایع در این شرایط می‌تواند ماندگاری آلودگی و وارونگی هوا را کاهش دهد.

حیدری بنی خاطرنشان کرد: به‌خاطر کاهش دما در سطح زمین و عدم عبور سامانه‌های بارشی، احتمال می‌رود وارونگی هوا با شدت کم تا اواخر بهمن‌ماه جاری ادامه یابد.

وی همچنین ابراز داشت: وضعیت سفره‌های زیرزمینی استان قم نیز با کاهش سطح آب روبه‌رو هستند و تخلیه آب افزایش‌یافته و با روند کنونی شاهد توسعه بیابان و فعال‌شدن کانون‌های ریزگرد خواهیم بود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه