English

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی:

کشاورزان هزینه‌های جاری برای مقابله با سن گندم را خودشان تامین کنند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی گفت: کشاورزان باید هزینه‌های جاری برای مقابله با سن گندم را خودشان تامین کنند.

کشاورزان هزینه‌های جاری برای مقابله با سن گندم را خودشان تامین کنند

عبدالله یوسفی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری موج در پاسخ به این سوال که ایا در سال جاری این سازمان به منظور مقابله با سن گندم که وضعیت نگران کننده‌ای را نیز به وجود آورده است سموم در اختیار کشاورزان قرار خواهد داد و یا خیر؟ افزود: این سازمان برای حمایت از کشاورز سموم مورد نیاز را در زمان مناسب تامین خواهد کرد اما هزینه‌های خرید باید از طرف خود کشاورز تامین شود.

وی اظهار کرد: خرید سم جزء هزینه‌های جاری یک کشاورز است و باید خود وی آن را تامین کند. بروز سن گندم در مزارع مسئله تازه ای نیست که با آن مواجه شده باشیم و در سال گذشته نیز با بحران سن گندم مواجه بودیم. در سال جاری نیز کانون‌های سن گندم شناسایی و نحوه مبارزه نیز مشخص شده توصیه‌های لازم نیز به کشاورزان ارائه شده است. این سازمان به منظور حمایت از کشاورزان برای مقابله با سن گندم آموزش‌های لازم را ارائه خواهد داد.

مزارع گندم خراسان‌شمالی در سال جاری با دو مشکل سن گندم و ضعیف بودن گندم‌ها به علت بروز سرمای آذر ماه سال گذشته مواجه است.

پیش از این مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی گفته بود: وضعیت سن گندم در این استان نگران کننده است.

محمد رضایی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه سن گندم یکی از مهمترین افات مزارع در سطح کشور محسوب می‌شود، افزود: سن گندم به دو صورت مادری و پوره است که سن مادری بر کیفیت گندم و سن پوره بر کیفیت آن تاثیر می‌گذارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر سن مادر در حال فعالیت در گندم زارهای دیم این استان است.

رضایی با بیان اینکه هر ساله طی چهار مرحله برخی از ارتفاعات از لحاظ میزان سن زدگی نسبت به سال گذشته مورد بررسی قرار می‌گیرد، اظهار کرد: هر ساله دو مکان در شهرستان مانه و سملقان و منطقه آخر داغ در بجنورد، از کانون‌های اصلی بروز سن گندم در این استان هستند. آفت سن گندم از منطقه آخر داغ به شهرستان مانه و سملقان نیز سرایت پیدا می‌کند. دو مکان در مسیر اسفراین و دو مکان نیز در شهرستان شیروان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: هم اکنون یک کانون در شهرستان اسفراین، تمام شهرستان مانه و سملقان به غیر از بخش سملقان و منطقه آخر داغ در بجنورد نگران کننده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: طی بازدید و بررسی‌هایی که انجام شده مشخص شده است که میزان سن گندم از لحاظ جمعیتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد و از نظر وزنی نیز ۱۸ درصد افزایش داشته است. افزایش وزنی سن گندم به معنای آن است که زاد و ولد بیشتر شده است.

رضایی با اشاره به اینکه وضعیت بروز سن گندم در شهرستان راز و جرگلان نیز نگران کننده است، توضیح داد: شهرستان راز و جرگلان منطقه ای کوهستانی است و شناسایی مزارع سن زده کاری مشکل است. از سوی دیگر بیشتر مزارع این شهرستان دیم زار است و اگر جمعیت سن افزایش یابد هزینه مبارزه برای کشاورزان خیلی زیاد می‌شود و کشاورزان توان خرید سموم لازم را ندارند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی در ادامه گفت: از سوی دیگر گندم زارهای این استان به علت اینکه در آذرماه سال گذشته با سرمازدگی شدید مواجه شدند و همچنین برخی از کشاورزان گندم‌های خود را دیرتر از سال گذشته کشت کردند هم اکنون با مشکل ضعیف بودن گندم زارها و همچنین رشد پس و پیش گندم ها مواجه هستیم که این مشکل نیز امر مبارزه را سخت تر کرده است. رشد پس و پیش گندم ها سبب شده تا نتوانیم نسخه واحدی را برای مبارزه با سن مادری بپیچیم.

رضایی افزود: در حال حاضر سن گرم در مناطق پایین ارتفاعات که هوا گرم تر است بروز پیدا کرده و در ارتفاعات که هنوز برف وجود دارد و هوا سرد است ریزش پیدا نکرده و این امر سبب می‌شود تا کشاورزان مجبور شوند طی چندین مرتبه امر سمپاشی را انجام دهند.

وی با بیان اینکه سطح مبارزات با سن گندم در سال گذشته ۲۰۰۰ هکتار بوده است، ادامه داد: اما این سطح تاکنون به ۲۸۰۰ هکتار رسیده است.
 

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه