English

مدیریت "بحرانی" بحران در خوزستان

"آلودگی هوا"ی امروز اهواز به ۸ برابر حد مجاز رسید لیکن "مدیریت بحران خوزستان" و "فرمانداری اهواز" بدون توجه به سلامت دانش آموزان مدارس امروز اهواز را تعطیل اعلام نکرد.

مدیریت "بحرانی" بحران در خوزستان

به گزارش خبرگزاری موج خوزستان، در حالی که "آلودگی هوا"ی اهواز به ۸ برابر حد مجاز یعنی به ۱۰۷۷ میکروگرم در مترمکعب اندازه‌گیری شده است لیکن "مدیریت بحران خوزستان" و "فرمانداری اهواز" بدون توجه به جوانب زیان بار وقوع این پدیده بر سلامت دانش آموزان مدارس امروز اهواز را تعطیل اعلام نکرد.

این در حالیست که بر اساس اعلام مرکز کنترل و پایش محیط زیست کشور، شاخص امروز کیفیت هوای اهواز برای ذرات کمتر از دو و نیم میکرون ۱۳۳ پی .اس.آی است که برای گروه های حساس در حالت "ناسالم" است.

با توجه به اهمیت موضوع رسیدگی و توجه به سلامت دانش آموزان که جزو گروه های حساس در برابر آلودگی هوا محسوب می شوند این ضرورت احساس می شود که مدیریت بحران  استان و فرمانداری اهواز مسئولانه تر به این قضایا توجه کنند.

بر همین اساس روابط عمومی فرمانداری شهرستان اهواز در اطلاعیه ای برقرار بودن ادارات، مدارس و مراکز آموزشی در این شهرستان را اعلام و در اطلاعیه ای گفت: پیرو هماهنگی های به عمل آمده "نبی الله خون میرزائی" سرپرست فرمانداری شهرستان اهواز با "مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان" و "مدیر کل محیط زیست استان" و "کاهش میزان گرد و غبار" در این شهرستان کلیه ادارات، مدارس و مراکز آموزشی برقرار می باشند.

ذکر این نکته خالی از لطف نیست که با گذشت بیش از ۴ ساعت از موعد انتشار اطلاعیه اما نه تنها میزان آلودگی هوا کاهش نیافت بلکه بر شدت خاک و کاهش دید ناشی از آن افزوده می شود و این نشان از ناهماهنگی ما بین مدیریت بحران استانداری و دیگر ارگان های مربوطه است که تاکنون نتوانسته اند گزارش دقیقی از شدت و حدت آلایندگی آنهم بعد از گذشت چندین ساعت به فرمانداری ها ارائه دهند.

از سوی دیگر "حاجی زاده" مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه یعنی درست یک ساعت پس از شروع فرایند آموزشی در مدارس نوبت بعد از ظهر و "پس" از آنکه آلودگی شهرهای جنوب به "بالاتر از ۱۵ برابر حد مجاز" رسید در توضیحی می گوید: فعلا مدارس ابتدایی آبادان و خرمشهر در مقطع ابتدایی تعطیل شد و در صورت افزایش غلظت گرد و خاک در سایر شهرستانها هم تصمیم گیری خواهیم کرد.

 بد نیست نظر رییس انجمن آسم و آلرژی ایران را در این باره بدانیم، مصطفی معین می گوید: به دلیل ورود ریزگردهایی که از تالاب‌های خشک شده و یا از کشورهای مجاور و همچنین آلودگی‌های شیمیایی حاصله از خودروها، کارخانجات، پالایشگاه و سوزاندن گاز چاه‌های نفت افراد جامعه و به خصوص افراد آسیب پذیر مانند کودکان و سالمندان و کسانی که بیماری‌های تنفسی، قلبی و یا بیماری‌های مزمنی مثل دیابت دارند در معرض تهدید جدی قرار گرفته اند.

معین با توصیه‌ای به شهروندان خوزستانی افزود: توصیه‌ای که حداقل می‌توان در این شرایط خاص به شهروندان خوزستانی کرد این است که سعی کنند، تنها در مواقع ضروری از خانه بیرون بیایند تا کمتر در معرض آلودگی هوا باشند. یکی دیگر از راه‌های مقابله با این وضعیت این است؛ آنهایی که توانایی دارند باید چند روزی هم که شده از محل آلودگی دور شوند و به شهر دیگری سفر کنند. به این نکته هم باید توجه داشت که زندگی در این وضعیت شرایط سختی دارد.

با توجه به اینکه آلودگی هوا تابع جریان های افقی و عمودی در جو است؛ از سوی دیگر در زمانی که هوا ابری است شرایط ایستایی ایجاد می شود و غبار در یک جا متمرکز می شود. در خوزستان به دلیل تنوع آلاینده ها، پدیده تجمعی بوجود می آید به این معنی که آلودگی هایی همچون گرد و غبار، صنایع و خودروها اثر یکدیگر را تشدید می کنند.

اما سوالی که در پایان می توان از مدیریت بحران وظیفه شناس استان پرسید این است که جناب آقای دکتر حاجی زاده آیا این را می دانستید که پشت درهای بسته، زیر خنکای کولر و کرکره های کشیده شده هم می توان درست تصمیم گرفت بدون آنکه هیچ دانش آموزی از فرط آلودگی هوا دچار تهوع ، سرگیجه، سردرد های مستمر  و تنگی نفس شود و سلامتش را به خطر بیفتد؟

عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه