English

برای پیش بینی ریزگردها

ایران و ژاپن تفاهم نامه تحقیقاتی امضا کردند

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: وزارت محیط زیست ژاپن و ایران تفاهم نامه ای برای تبادل اطلاعات و همکاری در حوزه پسماند و سایر مسائل زیست محیطی منعقد کردند که ریزگردها نیز از جمله این موارد است.

 ایران و ژاپن تفاهم نامه تحقیقاتی امضا کردند

به گزارش خبرگزاری موج خوزستان، احمدرضا لاهیجان زاده در نشست با نمایندگان وزارت محیط زیست ژاپن  بابیان اینکه ژاپن در معرض گرد و غبار کشورهای همسایه قرار دارد، افزود: این کشور تجربه ای در زمینه پیش بینی و هشدار در زمان وقوع پدیده گرد و غبار دارد که این سیستم از سوی دانشگاه های این کشور ابداع و در کشور مغولستان و چین نصب شده است.

وی افزود: قرار شد این سیستم به صورت آزمایشی در ایران نیز استفاده شود، به همین منظور دو نقطه در خوزستان و سیستان و بلوچستان که بیشترین مشکل را زمینه گرد و غبار دارند، تعیین شده است.

لاهیجان زاده تاکید کرد: نصب این سیستم فعلا در مرحله تحقیقات بوده و پس از یک سال کار، در صورت موفقیت آمیز بودن آزمایش ها می توان از آن در نقاط دیگر نیز استفاده کرد.

وی با بیان اینکه سیستم تحقیقاتی ژاپن تا شهریور امسال در اهواز نصب می شود، اظهار کرد: به دلیل نیاز به اینترنت مطمئن، قرار است این دستگاه در اداره کل محیط زیست خوزستان نصب شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در تشریح نحوه کار این سیستم توضیح داد: این دستگاه قابلیت تشخیص و پیش بینی توده گرد و غبار را تا ارتفاع ۱۲ کیلومتر دارد، همچنین این دستگاه می تواند منبع ذرات گرد و غبار (طبیعی یا صنعتی) را مشخص کند. همچنین می توان از این دستگاه در زمان وقوع پدیده وارونگی دما (اینورژن) و تعیین میزان آلودگی ناشی از صنعت و یا خودرو، نیز استفاده کرد.

وی با تاکید بر تطابق این سیستم با شرایط هوایی و اقلیم اهواز، گفت: در صورتی که این دستگاه با شرایط آب و هوایی ما منطبق شود، می توان از آن در مناطق دیگر برای پیش بینی و هشدار استفاده کرد.

لاهیجان زاده اضافه کرد: ژاپنی ها تا گرد و غبار با غلظت یک هزار و ۳۰۰ میکروگرم را توانسته اند با این سیستم اندازه گیری کنند، در حالی که در خوزستان گرد و غبار تا ۱۰ هزار میکروگرم نیز رسیده است که این مساله لزوم تطابق این سیستم را نشان می دهد؛ از سوی دیگر شرایط دمایی و رطوبت بالای خوزستان مسائل جدیدی برای این سیستم است به همین دلیل این دستگاه حداقل تا یک سال باید به صورت تحقیقاتی به کار گرفته شود.

به گفته وی، این دستگاه می تواند جایگزین سیستم موسوم به لیدار شود زیرا لیدار می تواند برای پروازها ایجاد مشکل کند.

براساس این گزارش، تفاهم نامه همکاری محیط زیستی ایران و ژاپن ۹ اردیبهشت، به امضای معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران و یوشی هیروسکی وزیر مشاور در امور محیط زیست ژاپن رسید.

بر همین اساس امروز هیات کارشناسی مشترک ایران و ژاپن (دو نفر شامل معاون مدیر امور بین الملل وزارت محیط زیست ژاپن و نماینده شرکت سازنده) برای مکان یابی تجهیزات پایش و مانیتورینگ گرد و غبار به اهواز سفر کردند.

پیشگیری از آلودگی هوا شامل پدیده ریزگردها، طوفان های شن و گرد و غبار، کنترل کیفیت آب، تغییرات اقلیم و حفاظت از لایه ازون، حفاظت از تنوع زیستی شامل اکوسیستم های طبیعی منحصر به فرد به ویژه اکوسیستم های دارای گونه های در معرض خطر و تالاب های با اهمیت بین المللی که در فهرست رامسر هستند، برخی از محورهای تفاهم نامه زیست محیطی ایران و ژاپن هستند.

گفتنی است، توسعه طبیعت گردی به ویژه در پارک های ملی و مناطق حفاظت شده، مدیریت پسماندهای الکترونیکی، اقتصاد کم کربن از جمله اطلاعات در مورد محصولات سازگار با محیط زیست و فناوری محیط زیستی، تحقیق و توسعه در زمینه فناوری های جدید، توانمندسازی و ظرفیت سازی برای کارشناسان سازمان محیط زیست، تبادل اطلاعات و همکاری بین موزه تاریخ طبیعی و دیگر مراکز آموزش محیط و دیگر زمینه های حفاظت از بهبود محیط زیست که ممکن است توسط هر دو طرف مورد تایید قرار گیرد، بخشی دیگر از محورهای همکاری دو جانبه است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه