English

معاون اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه:

بذرهای جدید امکان توسعه کشت پاییزه چغندر را فراهم می‌کند

رضا رحیمی گفت: یکی از نتایج برجام افزایش ارتباطات با دنیاست که با بهره‌گیری از آن کشور توانسته با ورود بذرهای پر محصول زمینه افزایش درآمد روستاییان و کشاورزان را فراهم کند.

بذرهای جدید امکان توسعه کشت پاییزه چغندر را فراهم می‌کند

به گزارش خبرگزاری موج کرمانشاه؛ مهندس رضا رحیمی در نشستی که امروز با حضور مجری طرح چغندرقند و رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند کشور، مدیران حوزه کشاورزی، بخش خصوصی و مدیران کارخانه قند استان و استان همدان و دیگر تشکل‌های حوزه کشاورزی انجام شد؛ اظهار داشت: کشت چغندر در استان کرمانشاه همپای کشت این محصول مهم و درآمدزا در ایران بوده است. کارخانه اسلام‌آباد جزو اولین کارخانه قندهای ایران بود که رونق حاصل از آن زمینه توسعه و گسترش اسلام‌آباد کوچک به دومین شهر استان را فراهم کرد.

معاون اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه افزود: استان کرمانشاه از ظرفیت‌های بسیار مناسبی برای توسعه کشت چغندرقند برخوردار است.

این مقام عالی استان افزود: باوجوداین ظرفیت‌های مناسب و استقبال کشاورزان از کشت این محصول، ظرفیت کارخانه‌های قند استان محدود است و هم‌اکنون بیش از ۲۲۰ هزار تن مازاد تولید چغندرقند داریم.

وی در ادامه از تلاش‌های مدیریت ارشد استان برای برنامه‌ریزی در زمینهٔ کشت پاییزه در مناطق گرمسیری خبر داد و گفت: به لطف تلاش‌های دولت تدبیر و امید علاوه بر منابع عظیم آبی حاصل از طرح گرمسیری، سدهای دایک، زاگرس و تنگ حمام در منطقه به بهره‌برداری رسیده‌اند و سد شرف شاه نیز تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

مهندس رضا رحیمی عنوان کرد: این مجموعه سدها به همراه سامانه گرمسیری ظرفیت بسیار عظیمی را برای تأمین آب طرح‌های بزرگ کشاورزی فراهم کرده است و تاکنون بخش عمده‌ای از سامانه‌های آبیاری قطره‌ای پایین‌دست سدها نیز به بهره‌برداری رسیده است.

معاون استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه طرح کشت پاییزه چغندرقند در راستای بهره‌گیری از روان آب‌ها در فصول غیر کشاورزی است در ادامه اظهار داشت: کشت پاییزه چغندرقند از آبان ماه آغازشده و برداشت این محصول نیز در اردیبهشت‌ماه صورت می‌گیرد.

وی افزایش درآمد کشاورزان را از اهداف نظام جمهوری اسلامی و دولت دکتر روحانی دانست و ادامه داد: کشت چغندرقند از درآمدزایی خوبی برخوردار است و تا ۱۵ میلیون تومان در هکتار درآمد دارد که چنین میزان از درآمدی در محصولاتی مانند گندم اصلاً قابل‌تصور نیست.

این مدیر ارشد حوزه اقتصادی استان سطح کنونی کشت پاییزه چغندرقند را ۵۰ تا ۶۰ هکتار عنوان کرد و گفت: بر اساس هدف‌گذاری صورت گرفته در حال برنامه‌ریزی برای افزایش این مقدار تا ۳ هزار هکتار هستیم.

مهندس رضا رحیمی با اشاره به اینکه در حال حاضر بذرهای متناسب با اقلیم گرمسیری در کشور تولید نمی‌شود اظهار داشت: موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند کشور در این نشست عنوان کرد بذرهای باراندمان بالا که عمدتاً خارجی هست در اختیار کشاورزان کرمانشاهی قرار داده می‌شود.

وی تصریح کرد: ورود این بذرهای پر محصول از نتایج برجام و افزایش ارتباطات در دوران دولت تدبیر و امید با دنیاست که می‌توانیم با بهره‌گیری از آن، درآمد روستاییان و کشاورزان را بسیار بیشتر کنیم.

 معاون اقتصادی و توسعه منابع استانداری با تأکید بر لزوم بومی کردن این بذرها افزود: مرکز تحقیقات کشاورزی استان با همکاری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند کشور به دنبال بومی کردن این بذرها هستند تا در این زمینه در آینده نزدیک خودکفا شویم.

این مدیر ارشد اقتصادی فعال شدن کارخانه‌های قند در فصول غیر کاری را از دیگر مزایای توسعه کشت پاییزه چغندرقند دانست و گفت: این کار موجب ایجاد اشتغال مستقیم در کارخانه قند، حوزه حمل‌ونقل و دیگر حوزه‌ها شود. همچنین به‌طور متوسط هر ۳ هکتار چغندرقند یک نفر اشتغال‌زایی مستقیم در سطح مزرعه دارد.

وی با اشاره به اینکه کرمانشاه ظرفیت احداث مجموعه‌های جدید کارخانه قند را دارد در دنباله گفت: با روش‌هایی که درزمینهٔ تولید نشاء در حال انجام است نیاز به یک تا دو آب را کاهش می‌دهد. همچنین به‌ویژه با توسعه کشت پاییزه نیز می‌توانیم با حفظ منابع آبی، بهره‌وری از آب موجود را بالا ببریم.

مهندس رضا رحیمی در دنباله سخنانش در مورد افزایش چشمگیر میزان خرید محصولات کشاورزی در دوران دولت تدبیر و امید اظهار داشت: در سال ۹۲ کل خرید دولت از کشاورزان حدود ۳۷۰ میلیارد تومان بود درحالی‌که در تابستان گذشته در قالب طرح خرید تضمینی گندم، جو، ذرت و سایر محصولات دولت تدبیر و امید حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت شد.

وی تصریح کرد: اهتمام دولت این بوده که این پرداخت‌ها به‌موقع انجام شود تا با افزایش درآمدهای کشاورزان شاهد بهبود کیفیت در زندگی آن‌ها و همچنین اشتغال بیشتر در این حوزه و توسعه فعالیت‌های کشاورزی مهم مؤثر در این زمینه باشیم.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه