رونق اشتغال حوزه کشاورزی با افزایش بهرهوری در منابع آبی
افزایش بهرهوری در منابع آبی در دشتهای زیردست سد گاوشان رونق اشتغال در حوزه کشاورزی را به دنبال دارد.
به گزارش خبرگزاری موج کرمانشاه، استان کرمانشاه با برخورداری از ۸ درصد منابع آبی و ۶ درصد اراضی زراعی و حاصلخیز کشور و اقلیم آب و هوایی مناسب از قطبهای کشاورزی ایران محسوب میشود. با توجه به این پتانسیلها کشاورزی یکی از محورهای توسعه کرمانشاه محسوب میشود.
با این وجود این پتانسیلها، به دلیل دیم بودن سطح گستردهای از اراضی استان، محصولات تولیدی این بخش از ۴ درصد کل تولیدات تجاوز نمیکند. در همین راستا موضوع تأمین منابع آبی مطمئن برای توسعه این بخش ازجمله برنامههای مهمی است که با جدیت توسط مدیریت ارشد استان طی این سالهای در قالب پروژههای متعدد و بزرگ سدسازی در مناطق مختلف استان و احداث شبکههای آبرسانی در پاییندست این سدها به دنبال تأمین منابع آبی مطمئن و پایدار برای توسعه بخش کشاورزی استان بوده است.
تلاش برای بهرهوری بیشتر از منابع آبی سد گاوشان
سد مخزنی گاوشان با حجم کلی ۵۵۴ میلیون مترمکعب از مهمترین سازههای آبی غرب کشور محسوب میشود که بر روی رودخانه گاوه رود در استان کردستان احداثشده است. این سد به لطف بارشهای مناسب، بهار امسال به حجم نرمال رسید و سرریز کرد.
در این میان تأمین آب کشاورزی برای دشتهای حاصلخیز بیلوار و میان دربند یکی از اهداف تعریفشده برای سد گاوشان است. بهویژه دشت میان دربند یکی از وسیعترین، بهترین و حاصلخیزترین دشتهای کشاورزی استان است که بخش عمدهای از سبزی خوراکی و بخشی از محصولات جالیزی، گندم و دیگر محصولات تولیدی استان در این دشت تولید میشود.
بازدید از دشتهای زیردست سد گاوشان و دشت روانسر
معاون اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه با همراهی مدیران حوزه آب و کشاورزی استان در هفته جاری بهمنظور بررسی وضعیت شبکههای ایجادشده یک بازدید میدانی از مناطق و زمینهای کشاورزی دشتهای بیلوار و میان دربند و دشت روانسر داشت و در این برنامه کاری کانالهای انتقال آب و سیستمهای تحتفشار از نزدیک موردبررسی قرار گرفت.
مهندس رضا رحیمی در مورد وضعیت این پروژه مهم حوزه کشاورزی استان اظهار داشت: فازهای واقع در دشت بیلوار (B3 و B4) با مساحتی در حدود ۳۷۰۰ هکتار به بهرهبرداری کامل رسیده است. همچنین فاز D1 ساختمان و تجهیزات آن با پیشرفت بیش از ۹۰ درصدی تا اواخر تابستان جاری به بهرهبرداری میرسد و برای کاشت پائیزه برای بیش از ۷۰۰ هکتار زمین آماده میشود.
این مدیر ارشد اقتصادی استان کرمانشاه افزود: درزمینهٔ بقیه فازها نیز کانالهای اصلی توسط آب منطقهای اجرا گردیده و بخش عمدهای از کانالهای فرعی توسط جهاد کشاورزی اجراشده است.
معاون استاندار کرمانشاه ادامه داد: برای اجرای سیستمهای آبیاری در این فازها مقرر شد پیشنهادها ارائهشده در کارگروه آب و کشاورزی استان مطرح شود تا تصمیمگیری لازم برای تخصیص آب و تأمین منابع برای اجرای سیستمها اتخاذ شود.
وی تأکید کرد: با توجه به محدودیت منابع آب و لزوم بهرهوری از این منابع توسعه سیستمها بر پایه آبیاری قطرهای و تیپ باشد.
توسعه کشاورزی مساوی بارونق اشتغال
آمار بالای بیکاری در استان بیگمان اولین و مهمترین مشکل کرمانشاه محسوب میشوند. در همین زمینه معاون اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه با اشاره به نقش اثرگذار حوزه کشاورزی در بهبود وضعیت اقتصادی استان در ادامه عنوان کرد: رونقبخش کشاورزی زیادی میتواند به کاهش نرخ بیکاری استان در کوتاهمدت کمک کند.
مهندس رضا رحیمی افزود: توسعه کشاورزی در استان و کشت محصولات باارزش افزوده بالا، اشتغال خوبی را در پی دارد. و امیدواریم مردم بومی منطقه و استان از این ظرفیت خدادادی برای ایجاد اشتغال و تولید بهخوبی استفاده کنند.
چاههای غیرمجاز باید مسدود شوند
مسدود نمودن چاههای غیرمجاز یکی ازجمله سیاستهایی ست که در دوره دولت تدبیر و امید با جدیت دنبال میشود. این سیاست در راستای حفظ منابع ارزشمند آبهای زیرزمینی و جلوگیری از وارد آمدن آسیب به دشتهای استان دنبال میشود.
مهندس رضا رحیمی دراینباره گفت: اجرای سیستمهای نوین آبیاری بهتنهایی برای توسعه کشاورزی کافی نیست و در کنار آن برنامه مسدود نمودن چاههای غیرمجاز بهعنوان یک اولویت از سوی شرکت آب منطقهای و با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و بخشداریها دنبال میشود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر