معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان جنگل ها:
بودجه "بیابانزدایی" یک هفتم "بیابان زایی" است
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان جنگل ها گفت: هزینه سالانه ریزگردها حدود ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که در واقع ما یک هفتم خسارتی که می بینیم برای جبران خسارت هزینه قرار می دهیم.
به گزارش خبرگزاری موج، خوزستان مرکز گرد و غبارها است و بیش از ۷ کانون بحرانی و مواد گرد و غبار در این استان پهناور قرار گرفته است که مساحتی بالغ بر ۳۵۰ هزار هکتار را به خود اختصاص داده است.
پرویز گرشاسبی معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان جنگل ها، کانون های جنوب هور العظیم، کانون بحرانی شرق و جنوب شرق اهواز، کانون بندر امام( امیدیه)، کانون ماهشهر، هندیجان، کانون شمال و شمال شرق ماهشهر و کانون جنوب و شرق هندیجان را از جمله مناطق بحرانی اعلام کرده و می گوید: امسال بحث بیابانزدایی ۲۰۰ هزار هکتار از این مناطق در دست است.
وی می گوید : خوزستان ۶ میلیون ۴۰۰هزار هکتار مساحت دارد که یک میلیون و ۲۷۵ هزار هکتار آن اراضی بیابانی است که از این میزان ۳۵۰ هزار هکتار آن جزء کانون ها بحرانی و محل تولید گرد و غبار است که عمده آن هم در جنوب شرق و شمال غرب استان خوزستان قرار دارد.
گرشاسبی، مدیریت غلط آب و توسعه کشاورزی را عامل اصلی بیابانی شدن سرزمین عنوان کرده و در ادامه می گوید : امسال بیش از ۹۴۰ میلیارد تومان برای بیابان زدایی در ایران در نظر گرفته شده که از این میزان ۶۰ میلیارد آن برای خوزستان و ۴۰ میلیارد آن به سیستان و بلوچستان اختصاص می یابد.
وی با اشاره به هزینه های بالای بیابانزدایی در کشور می گوید: در مناطق مختلف هزینه ها متفاوت است مثلا در مناطقی مانند سیستان و خوزستان که میزان ریزگردها بیشتر است هر هکتار بیابانزایی ۴.۵ میلیون تومان هزینه می شود اما در اطراف دریاچه ارومیه این هزینه پایین تر است و در حدود ۳ میلیون تومان تمام می شود اما در استان هایی دیگر مانند البرز که با مالچ پاشی و ایجاد باد شکن می توان اقدامی انجام داد این هزینه به دو میلیون تومان کاهش پیدا می کند که به طور متوسط می توان گفت ۳ میلیون تومان هزینه آن است.
وی در ادامه می افزاید: هزینه سالانه ریزگردها حدود ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که در واقع ما یک هفتم خسارتی که می بینیم برای جبران خسارت هزینه قرار می دهیم در واقع با حجم بالای این خسارت ها باید ۷ برابر این بودجه هزینه بگذاریم تا از خسارت وارد بر سرزمین جلوگیری کنیم.
وی متولی این موضوع را همه ارگانها عنوان کرده و می گوید : همه سازمان ها باید دست در دست هم بدهند تا از میزان تخریب ۱۰۰ میلیون هکتار از خاک سرزمینمان جلوگیری شود.
معاون رییس سازمان جنگل ها در ادامه می گوید: ایران مدت ها است تلاش می کند تا مساله ریزگردها را به صورت جهانی مطرح کند و بالاخره این مساله امسال محقق شد و ریزگردها توانست به موضوعی جهانی بدل شود.
وی با اشاره به اینکه در داخل تلاش زیادی برای از بین رفتن گرد و غبار شده است در ادامه می گوید: از آنجا که ۸۵ تا ۹۰ درصد عامل گرد و غبار بیرونی است به همین دلیل بیشتر اقدامات به نتیجه مطلوب منتج نمی شود اما با این وجود در سال گذشته ۲۰ هزار هکتار عملیات بوته کاری داشتیم و در پاییز نیز برنامه ای برای توسعه بوته کاری، درخت کاری و پخش سیلاب در بیش از ۳۰ هزار هکتار از مناطق درگیر با گرد و غبار انجام خواهد شد.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر