تشکل پیامآوران اردیبهشت کرمانشاه برگزار کرد؛
دومین گردهمایی فعالان ملی محیطزیست کشور را بانام دور همی طاقبستان
دومین گردهمایی فعالان ملی محیطزیست کشور را بانام «دور همی طاقبستان» در دومین سالگرد شروع فعالیتهای عملی خود برگزار نمود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، در نخستین روز، به مناسبت روز جهانی بدون پلاستیک، همایشی در تالار وحدت دانشگاه فرهنگ و هنر با حضور برخی مسئولین ذیربط استان و جمعی از کنشگران محیطزیستی از سمنهای منتخب استانهای تهران، کردستان، لرستان، ایلام و مرکزی برگزار شد.
در این همایش علیرضا گودرزی مدیرکل امور اجتماعی فرهنگی استانداری کرمانشاه، کاظمی مدیرکل محیطزیست استان کرمانشاه، دکتر هایده شیرزادی مدیرعامل شرکت بازیافت و تولید کود آلی کرمانشاه در خصوص اهمیت حفظ محیطزیست و تأکید بیشتر بر مصرف کمتر کیسههای پلاستیکی سخنرانی کردند. حضور استاد فرشید یوسفی برای اهداء لوحهای تقدیر به میهمانان و حامیان تشکل پیامآوران اردیبهشت مجلس را چند برابر مزین نمود. در این همایش کودکان کار جمعیت حضرت علیاصغر (ع) درب بطریهایی که برای خرید ویلچر برای معلولین محروم جمعآوری کرده بودند تحویل داده و در ثواب خرید ۳ ویلچر شرکت نمودند.
در ادامه اعضای تشکل پیامآوران اردیبهشت کرمانشاه همراه با فعالان محیطزیست کشوری و نیز تعدادی از فعالان محیطزیست استان کرمانشاه از طاقبستان همراه با یک دور همی محیطزیستی ۳ ساعته بازدید نمودند و تجارب سمن خود را در اختیار سایر دوستان قراردادند. بازدید از رودخانه آبشوران نیز از دیگر برنامههای همایش بود. امید میرود که با کمک بانک جهانی، هیئت دولت محترم و شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه مشکل رودخانه آبشوران حل و به رودخانه زیبایی در سطح شهر تبدیل گردد.
در سالروز ثبت جهانی کتیبه بیستون است اعضای تشکل پیامآوران اردیبهشت کرمانشاه و فعالان منتخب محیطزیست استانهای کشور به جمعآوری فیلترهای سیگار در محوطه تاریخی بیستون پرداختند و این اثر را گرامی داشتند.
به همت امور روستایی و شوراهای استانداری کرمانشاه یکشب خاطرهانگیز و بهیادماندنی برای مهمانان شهرمان رقم خورد. شبمانی در یکخانه روستایی با بافت قدیمی و مهماننوازی خوب صاحبخانه و دهیار محترم و یک صبحانه کاملاً روستایی در خانه باغ یکی از اهالی روستا باعث شد مهماننوازی کرمانشاهیان در کشور بیش از قبل طنینانداز شود.
در آخرین روز همایش اعضای تشکل پیامآوران اردیبهشت کرمانشاه هم به مهمانان عزیز پیوستند و همراه با آنها به پاکسازی روستای تاریخی کندوله پرداختند. این پاکسازی با حضور آقای علیرضا مرادی بیستونی معاون محترم گردشگری سازمان میراث فرهنگی، نمایندگانی از روابط عمومی استانداری، بخشدار محترم میان راهان حال و هوای بهتری داشت که معضلات روستا بررسی شد و راهکارهایی ارائه گردید. روستای کندوله یکی از روستاهای هدف گردشگری استان از توابع بخش دینور شهرستان صحنه کرمانشاه در ۶۲ کیلومتری شهر صحنه و ۸۰ کیلومتری مرکز استان کرمانشاه قرار دارد. این روستا باوجود قدمت تاریخی یازدههزارساله مشکلات اساسی دارد که میتوان به مواردی از قبیل نداشتن سطل زباله برای جمعآوری زبالهها، رها کردن فاضلابهای خانگی به جویهای داخل کوچهها به دلیل نداشتن سیستم فاضلاب و انباشته کردن فضولات حیوانی در مرکز روستا اشاره کرد.
بر پایه این گزارش، به اذعان همه کارشناسان محیطزیست، آموزش بهخصوص به کودکان از سنین کم نقش مهمی در حفاظت محیطزیست دارد. در برنامه پاکسازی، کودکان روستای کندوله به یاری فعالان محیطزیست شتافتند و با این کار خود امید به داشتن آیندهای بهتر را نوید دادند. این در حالی است که آنها برای دریافت آموزش با مشکلات عدیدهای روبهرو هستند. بهعنوانمثال، دانش آموزان دختر این روستا برای تحصیل در مقطع دبیرستان بهناچار بایستی با طی مسافت طولانی به میان راهان مراجعه کنند. کودکان از داشتن فضای بازی محروم هستند. درحالیکه محل کنونی انباشت زباله ورا میتوان به پارک تبدیل کرد تا هم اهالی روستا از آن بهرهمند شوند و هم گردشگرانی که از استانهای مختلف کشور به روستای کندوله سفرکردهاند لذت بیشتری از جاذبههای این روستا داشته باشند.
ازآنجاییکه زیبایی و پاکیزگی یکی از ارکان مهم جذب گردشگر است انتظار میرود که مسئولین با حل مشکلات فوق، بستر مناسبی برای اهالی خونگرم و مهماننواز این روستا فراهم آورند.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر