استاندار گیلان:
تقاضا برای دریافت تخم نوغان از اثرات حمایت دولت از این صنعت است
استاندار گیلان گفت: افزایش تقاضا برای دریافت تخم نوغان در سال اینده ، اثرات حمایتهای دولت و تحرکات مثبت انجام شده در بخش نوغانداری را نشان می دهد.
به گزارش خبرگزاری موج از شفت، استاندار گیلان در بازدید از مرکز تحقیقات کرم ابریشم ایران در شفت گفت: افزایش تقاضا برای دریافت تخم نوغان در سال آینده، اثرات حمایتهای دولت و تحرکات مثبت انجام شده در بخش نوغانداری را نشان می دهد.
محمدعلی نجفی با حضور در روستای راسته کنار شهرستان شفت ضمن بازدید از بخشهای مختلف مرکز تحقیقات کرم ابریشم ایران در جلسهای که با حضور برخی از مدیران دستگاه های اجرایی و مدیران مراکز تحقیقاتی برگزارشد خاطر نشان کرد : در ۱۵ سال گذشته متأسفانه بخش ابریشم در کشور با مشکلات بسیاری مواجه شد که توزیع تخم نوغان از ۲۰۳ هزار جعبه به حدود ۳۰ هزار جعبه کاهش یافت .
استاندار گیلان اعلام نیاز بیش از ۴۰ هزار جعبه تخم نوغان از سوی ۲۰ استان کشور برای سال آینده را نوید خوبی برای احیاء ابریشم عنوان کرد و گفت : افزایش تقاضا برای دریافت تخم نوغان ، اثرات حمایتهای دولت و تحرکات مثبت انجام شده در بخش نوغانداری را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه نیمی از پیله تر اریشم در گیلان تولید می شود خاطر نشان کرد : در استان گیلان با استفاده از تمامی ظرفیتها برای گسترش نوغانداری حمایت خواهیم کرد تا حرفها به عمل تبدیل شود.
دکتر نجفی بر لزوم حفظ جایگاه گیلان در بین تولید کنندگان ابریشم در سطح کشور تأکید و تصریح کرد : جایگاه اول گیلان با حمایت از بخش خصوصی و طرحهای ارائه شده از سوی مراکز تحقیقاتی باید با قوت حفظ شود تا جایگاه هشتم ایران در ابریشم جهان نیز ارتقا یابد.
وی با اشاره به بازدید ی که از مرکز تحقیقات کرم ابریشم ایران انجام داد گفت : بازدید و بررسی مشکلات مراکز تحقیقاتی مستقر در استان باید جزء برنامههای مدیران باشد چون بیشتر این مراکز در بعد ملی و فراملی در حال خدمت رسانی هستند
نماینده عالی دولت در گیلان اضافه کرد : وزارت خانهها نیز باید به صورت ملی از این مراکز حمایت کنند و در استان گیلان نیز اقدامات حمایتی انجام گرفته و استمرار خواهد داشت.
دکتر نجفی صنایع ابریشم را جزء صنایع منحصر به فرد دانست و اظهار داشت : باتوجه به اینکه نوغانداری همزمان با دیگر کارهای کشاورزی انجام می شود نقش موثری در افزایش درآمد کشاورزان دارد .
وی با بیان اینکه مردم به اقتصادی بودن صنایع و محصولات آن توجه ویژه دارند افزود : باید صنعتی شدن نوغانداری را با جدیت پیگیری کنیم.
وی به شرایط مثبت ایجاد شده پس از برجام برای تسهیل همکاری های بین المللی در بخشهای تحقیقاتی اشاره و اظهار داشت : در این شرایط باید از فرصت مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی در توسعهی بخشهای مختلف بهرهمند شد.
مرکز تحقیقات ابریشم ایران باقدمت بیش از ۴دهه با اهداف برآورد نیاز و توسعهی علمی و فنی نوغانداری، ارزیابی پارامترهای اقتصادی در پرورش کرم ابریشم به منظور افزایش راندمان، بررسی ایجاد تحول در راستای شکوفایی صنایع ابریشم، استفاده از علوم و فنون جدید از بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک به منظور گسترش مصارف نوین از فرآوردههای سودمند نوغانداری و آموزش تکنولوژی مناسب و نوین پرورش ابریشم فعالیت می کند
حفظ و تکثیر تخم نوغان لاین و اجداد، بانک ژن کرم ابریشم، کلکسیون توت، اجرای طرحهای تحقیقاتی، انجام آزمایشهای تخصصی، انتشار نشریات تخصصی به منظور توسعهی نوغانداری و برقراری ارتباط با دانشگاهها، صنایع و مراکز تحقیقات نوغانداری دنیا از وظایف این مرکز بشمار میرود.
به گزارش موج، در مرکز تحقیقات کرم ابریشم کشور بیش از ۱۱۰ لاین کرم ابریشم بانک ژن نگهداری و نیز لاین اجداد P۲ و P۳ مورد نیاز کشور تکثیر میشود.
ارسال نظر