English

به منظور مبارزه غیر شیمیایی علیه آفات کشاورزی،

تولید بیش از ۳۰ میلیون زنبور هابروبراکون و تریکوگراما در کرمانشاه

مدیر اجرایی مراکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه گفت: بیش از ۳۰ میلیون زنبور هابروبراکون و تریکوگراماجهت مبارزه غیر شیمیایی علیه آفات کشاورزی توسط واحدهای فناور تولیدشده است.

تولید بیش از 30 میلیون زنبور هابروبراکون و تریکوگراما در کرمانشاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، مدیر اجرایی مراکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه گفت: پارک علم و فناوری کرمانشاه با حمایت از هفت شرکت فعال در حوزه تولید حشرات پارازیته در سال زراعی جاری، بیش از ۳۰ میلیون زنبور هابروبراکون و تریکوگراما تولید و در سطح اراضی استان کرمانشاه به محوریت و نظارت مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه اقدام به رهاسازی نمود.

شهاب خوش‌خوی امروز (۲۸ تیرماه) در گفت‌وگویی بابیان اینکه خوشبختانه با توجه به حمایت وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر کاهش مصرف سموم شیمیایی و تولید محصول پاک و سالم، استان کرمانشاه یکی از استان‌های پیشرو در حوزه استفاده از روش‌های بیولوژیک برای کنترل آفات در کشور بوده است، گفت: در سال جاری ۱۲ واحد انسکتاریوم در سطح استان به تولید این حشرات مفید، اشتغال داشته‌اند.

وی ادامه داد: بخش زیادی از هزینه تولید این حشرات را به‌صورت یارانه (به ازای هر زنبور مبلغ ۱۲۰ ریال) از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان در اختیار تولیدکنندگان قرارمی دهند و بخش اندکی هم توسط زارعین پرداخت می‌گردد.

مدیر اجرایی مراکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه در ادامه افزود: هفت واحد فناور تحت حمایت پارک علم و فناوری و مراکز رشد شهرستانی و کانون‌های شکوفایی خلاقیت جهاد دانشگاهی کرمانشاه می‌باشند که در شهرستان‌های کرمانشاه، روانسر، سنقروکلیایی، اسلام‌آباد غرب، سرپل ذهاب، صحنه و حمیل در این زمینه مستقر هستند.

وی تصریح کرد: این شرکت‌ها علاوه بر برخورداری از مشاوره و نظارت‌های دوره‌ای، معافیت‌های مالیاتی، حضور در نمایشگاه، استفاده از کارگاه‌های آموزشی عمومی و تخصصی، استقرار و دفتر کار از تسهیلات بدون بهره نیز از طریق پارک علم و فناوری کرمانشاه برای تجهیز و تهیه ماده اولیه استفاده کرده‌اند.

خوش‌خوی در ادامه بابیان اینکه محصول تولیدی این شرکت‌ها دو نوع زنبور است که زنبورهابروبراکون برای کنترل بیولوژیک آفت هلیوتیس در مزارع نخود و گوجه‌فرنگی و آفت سزامیا در مزارع ذرت کاربرد دارد و تریکو گراما که برای مبارزه با کرم گلوگاه انار در باغات منطقه اورامانات از سوی باغداران مورداستفاده قرار می‌گیرد، ادامه داد: در هر انسکتاریوم که همان محل تولید این عوامل است حداقل برای سه نفر به‌صورت مستقیم شغل ایجاد می‌شود که زمان شروع تولید تا پایان رهاسازی در مزارع حدود ۴ ماه بیشتر به طول نمی‌انجامد.

مدیر اجرایی مراکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه خاطرنشان کرد: تولید هرکدام از این هفت انسکتاریوم برای رهاسازی اراضی کشاورزی حدود ۳۰۰ هزار هکتار کافی است، و میزان فروش این عوامل به دو صورت یارانه‌ای و آزاد برای هر واحد حدود چهار میلیون زنبور می‌رسد که مبلغ فروش برای هر واحد حدود ۴۵۰ میلیون ریال است.

وی افزود: این فعالیت یک اشتغال ثابت حداقل برای ۳ نفر از دانش‌آموختگان دانشگاهی به وجود خواهد آمد و نیز درآمد مناسب در زمان کوتاه و مهم‌تر از همه تأثیرگذاری محصول برای تولید محصولات پاک و سالم و تغذیه مناسب جامعه از مزایای حمایت پارک علم و فناوری کرمانشاه از این شرکت‌های فناور است.

مدیر اجرایی مراکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه در پایان با اعلام آمادگی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه مبنی بر حمایت از افراد حقیقی و حقوقی جهت تولید سایر عوامل بیولوژیک در استان گفت: متقاضیان می‌توانند با مراجعه حضوری به ستاد پارک علم و فناوری واقع در سه‌راه ۲۲ بهمن، ساختمان جهاد دانشگاهی و یا مدیریت‌های مراکز رشد و کانون‌های شکوفایی خلاقیت شهرستانی در ۷ شهرستان استان و یا از طریق سایت پارک به آدرس www.kti.ir از چگونگی پذیرش و حمایت‌ها مطلع شوند.

گفتنی است: هم‌اکنون ۷۹ واحد فناور در حوزه کشاورزی تحت حمایت پارک علم و فناوری کرمانشاه قرار دارند.

عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه