با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت انجام شد؛
بهره برداری از اولین و بزرگترین گندله سازی شرق کشور در سنگان خراسان رضوی
اولین و بزرگترین کارخانۀ گندله سازی شرق کشور در سنگان خراسان رضوی با اتکا به سرمایه و دانش فنی فولاد مبارکه و پیمانکاران داخلی و با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرگزاری موج از اصفهان، وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: باید ظرفیت های معدن و صنایع معدنی در کشور به گونه ای افزایش یابد که صادرات سنگ آهن خام و سنگ آهن دانه بندی متوقف و به جای آن انواع محصولات فولادی باکیفیت به اقصی نقاط دنیا صادر شود.
نعمت زاده در آیین بهره برداری از کارخانۀ گندله سازی ۵ میلیون تنی فولاد سنگان خراسان یکی از اهداف جدی این وزارتخانه را تکمیل زنجیرۀ تولید مواد معدنی معرفی کرد و گفت: جلوگیری از صادرات مواد خام و تبدیل آن به محصولات با ارزش افزودۀ بالاتر که فناوری، اشتغال و بازگشت سرمایه را در پی دارد، از اولویتهای این وزارتخانه است.
وی با اشاره به توسعۀ اکتشافات معدنی، افزود: هم اینک در یکی از بزرگترین مناطق دارای ذخایر سنگ آهن کشور واقع در سنگان خواف، ۱۲ هزار کیلومترمربع اکتشاف تکمیلی در خصوص سنگ آهن انجام شده است که نتایج آن نشان میدهد باید تولید کنسانتره را در منطقۀ سنگان به ۵/۲۲ میلیون تن و تولید گندله را به ۵/۱۷ میلیون تن برسانیم.
وی افزود: برای تولید این میزان کنسانتره و گندله حداقل باید ۴۰ میلیون تن سنگ آهن از معادن سنگان تأمین شود.
وی با اشاره به محدودیت آب در منطقۀ سنگان، ابراز داشت: در خصوص تامین آب مورد نیاز رایزنی هایی با وزارت نیرو انجام گرفته است.
نعمت زاده با اشاره باینکه ایران تا چند سال گذشته واردکنندۀ فولاد بود، اظهار کرد: رویکرد توسعۀ معدن و صنایع معدنی اکنون شرایطی فراهم کرده است که خوشبختانه سال گذشته میزان صادرات فولاد به ۵ میلیون تن رسید؛ این در حالی است که براساس برنامه ریزی های به عمل آمده امیدواریم امسال این رقم به میزان ۸ میلیون تن برسد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در ابتدای دولت یازدهم، حجم تولید سنگ آهن در کشور سالانه حدود ۶۳ میلیون تن بود؛ اما اینک به ۷۵ میلیون تن رسیده و قرار است تا پایان سال تولید سالانۀ سنگ آهن در ایران به ۱۰۰ میلیون تن برسد.
وی با بیان اینکه در ابتدای فعالیت دولت یازدهم، سالانه ۲۸ میلیون تن کنسانتره تولید میشد و این رقم اکنون به ۵/۴۶ میلیون تن کنسانتره در سال ارتقا یافته است، ادامه داد: بنابر برنامه ریزی های انجام شده مقرر شده است تا پایان سال، میزان کنسانترۀ تولیدی به ۵۵ میلیون تن برسد. ضمن اینکه در بخش گندله نیز میزان تولید ۵/۲۱ میلیون تن بود که اکنون به ۵/۳۹ میلیون تن رسیده و تا آخر سال نیز به گونه ای برنامه ریزی شده است که به ۴۵ میلیون تن دست یابیم.
نعمت زاده میزان تولید آهن اسفنجی در سال ۹۲ را ۷/۱۸ میلیون تن اعلام کرد و افزود: در این بخش اکنون به رقم ۳۰ میلیون تن در سال دست یافته ایم و طبق برنامه تا آخر سال افزایش تولید تا ۳۴ میلیون تن را در دستور کار قرار داده ایم. علاوه براین، در بخش شمش نیز میزان تولید ۵/۲۳ میلیون تن بود که اکنون به ۳۱ میلیون تن رسیده و تا آخر سال نیز به ۳۷ میلیون تن دست خواهیم یافت.
ارسال نظر