معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به موج؛
تخصیص ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی کودکان کار و خیابانی
حبیبالله مسعودی فرید گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه در شهرهایی با بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت اورژانس اجتماعی راهاندازی شود و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای گسترش این مراکز در کشور اختصاصیافته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، حبیبالله مسعودی فرید در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: سازمان بهزیستی طی چند سال اخیر در عرصههای مختلف واردشده است و موضوع آسیبهای اجتماعی را موردبررسی قرار داده است.
وی از راهاندازی سامانه الکترونیکی کاهش طلاق در کرمانشاه خبر داد و گفت: مداخلات تخصصی موجب سازش بیش از ۲۵ درصدی بین زوجین شده است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور افزود: در این راستا در برنامه ششم توسعه ۱۸ کارگروه در قالب پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مشخصشده است که در ۱۵ کارگروه بهزیستی بهطور مستقیم عضو است.
مسعودی فرید خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در عرصه جوانان و نوجوانان کمتر وارد عمل شدهایم لذا قصد داریم در اواخر مهرماه سال جاری همایش علمی سلامت اجتماعی کودکان و نوجوانان را برای اولین بار برگزار کنیم.
وی همچنین از برگزاری ۶۰ کنگره ملی و بینالمللی در سال ۹۷ خبر داد و افزود: اساسیترین کار بهزیستی طراحی و ارائه نظام خدمات اجتماعی به آسیب دیگان جامعه است.
مسعودی فرید همچنین از راهاندازی مراکز خدمات جامع بهزیستی خبر داد و افزود: در این راستا ۳۰ شهرستان محروم بهصورت پایلوت انتخابشدهاند که ثلاث باباجانی یکی از این مراکز است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در ادامه سخنان از اختصاص اعتبار اولیه ۵۰۰ میلیون تومان برای مراکز خدمات جامع بهزیستی در مناطق محروم خبر داد و افزود: اعتبار مذکور برای ارائه خدمات به ۱۰ هزار نفر در هر شهر است.
وی همچنین از طرحهای مختلفی سخن گفت و افزود: طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) با محوریت آموزشوپرورش و ۹ دستگاه دیگر قرار است اجرایی شود.
مسعودی فرید افزود: ایده راهاندازی مددکار اجتماعی مدرسه نیز از مهرماه امسال در سراسر کشور باهدف ارتقاء سلامت جسمی و روحی دانش آموزان آغاز به کار خواهد کرد.
وی در پاسخ به این سؤال که "علیرغم افزایش آگاهی مردم درنتیجه داشتن تحصیلات دانشگاهی اما هنوز هم مواردی از کودکآزاری در خارج از خانوادهها ازجمله مدارس و حتی خانوادهها دیده میشود؟ درمجموع برنامههای شما برای مقابله با این موضوع چیست؟ گفت: شیوع این آسیب در کشور افزایش نیافته بلکه حساسیت مردم در این خصوص بیشتر شده است و خط ۱۲۳ آماده گزارش هر نوع کودکآزاری است که تاکنون بیش از ۱۳ هزار تماس در این خصوص داشتیم و نیمی از آن مربوط به کودکآزاری بوده که بهزیستی مداخله و با افراد خاطی برخورد کرده است.
مسعودی فرید مداخله بهزیستی و نهادهای دیگر را در امر کودکآزاری از مصادیق امربهمعروف و نهی از منکر دانست و گفت: به این منظور سازمان بهزیستی ۶ استراتژی مهم را عنوان کرده است.
وی همچنین ابراز داشت: اگر کسی نمونهای از کودکآزاری ببیند و اطلاع ندهد مجرم است و حتی در برخی موارد حبس به دنبال دارد.
مسعودی فرید اظهار داشت: آخرین آمار از کودکان خیابانی ۷۰ هزار نفر در کل کشور است اما در مورد کودکآزاری آمار دقیقی در دست نیست چراکه مطالعه در این خصوص بسیار مشکل است.
وی افزود: فعالیت نهادهای حمایتی، افزایش فعالیت مردمنهاد، افزایش سطح مهارتهای زندگی، آموزش سبک فرزند پروری و ... میتواند از عوامل محافظتی جهت کودکآزاری باشد.
ارسال نظر