مدیرکل آموزش فنی و حرفهای کردستان:
دبیرخانه نادکاپ درکردستان ایجاد شود
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای کردستان گفت: در نظام آموزشی ما شیوههای آموزشی به گونهای است که نوآوری، ابتکار و حل مسئله را از دانشآموز گرفته است.
به گزارش خبرنگارخبرگزاری موج، سیدجمیل احمدی شامگاه چهارشنبه در اختتامیه دوره آموزشی و ابتکارات دانشآموزی نادکاپ کردستان در سنندج، اظهار کرد: امروز بحث آموزشهای مهارتی در دنیا از اهمیت ویژهای برخوردار است و هر کشوری که به توسعه دست یافته، توجه ویژهای به این دست آموزشها داشته است.
وی گفت: دانشگاههای ما در گذشته دانشگاههای آموزشمحور و پژوهشمحور بودند ولی امروز بحث دانشگاههای کارآفرین محور را داریم که از اهمیت زیادی برخوردار است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای کردستان اظهار کرد: باید در این دانشگاهها افراد کارآفرینی تربیت شوند که بتوانند با ایده و کارآفرینی مشکل بیکاری را در کشور سامان دهند.
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به این موضوع به صورت بنیادی بپردازیم خواهیم دید که نادکاپ کلمه بسیار با مصمایی است که نوآوری، ابتکار به عنوان مقولههای مهمی که امروز متاسفانه نظام آموزش و پرورش در کشور ما از آن غافل شده است در دل این کلمه وجود دارد.
احمدی اذعان کرد: در مدارس ما متاسفانه شیوههای آموزشی به گونهای است که نوآوری، ابتکار و حل مسئله را از دانشآموز گرفته است.
وی افزود: مسائلی مثل کنکور دانشآموزان را به سمت حفظیات مطالب سوق میدهد و متاسفانه چیزی به نام ابتکار، خلاقیت، حل مسئه و نوآوری در این نظام حذف شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای کردستان با بیان اینکه روشهای حل مساله را باید در دوران دانشآموزی به افراد جامعه انتقال داد، اذعان کرد: آموزشهای مهارتی اگر مورد توجه قرار گیرد اعتماد به نفس افراد را بالا برده و دانایی را به توانایی و دانش را به مهارت تبدیل میکند.
وی اذعان داشت: اگر ما میخواهیم جامعه توسعه یافته و فرزندان موفقی را داشته باشیم باید از امروز باید به این فرزندان در قالب این روشها کمک کنیم.
احمدی با اشاره به اینکه در کشورهایی مانند کره و چین که امروز در بسیاری از حوزهها به سطح قابل قبولی در توسعه رسیدهاند همزمان با برگزاری مسابقات و المپیادهایی که برای بزرگسالان برگزار میشود برای دانشآموزان نیز برنامه دارند، خاطرنشان کرد: این اتفاق در شهر سنندج و استان کردستان در حال اتفاق افتادن است که باید از آن حمایت شود.
وی گفت: کودکان و نوجوانان امروز آیندهسازان فردای میهن اسلامی هستند از این رو باید به نوعی آنها را پرورش دهیم که نگاه توسعهگرایانه داشته باشند و اگر دنبال ایجاد چنین نگاهی هستیم باید کار بر روی افراد جامعه را از سن خردسالی شروع کرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای کردستان با بیان اینکه تغییر در نظام تعلیم و تربیت برای تغییر در نگاه دانشآموزان در بسیاری از کشورها دنبال میشود، اذعان کرد: موسساتی با همین دیدگاه و با هدف شناسایی کودکان کارآفرین به منظور تربیت آنها در چنین کشورهای ایجاد و فعالیتهای گسترده خود را با جدیت دنبال میکنند.
وی با اشاره به اینکه ارائه درس یا واحد کارآفرینی در مدارس اقدام ارزشمند است، افزود: البته نوعی از کارآفرینی میتواند ارزشمند باشد که متدهای روز را در خود داشته و خلاقیت دانشآموزان را به منصه ظهور برساند.
احمدی اظهار کرد: آموزشهای مهارتی علاوه بر سوق دادن افراد به سمت کارآفرینی یک نوع تعادل بین اعضای بدن و فکر انسان ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه بحث آموزشهای مهارتی در نظام آموزشی ما تا دوران متوسطه به دانشآموز ارائه نمیشود، اذعان کرد: اگر آموزشهای مهارتی از همان دوران کودکی به فرد انتقال داده شود موفق به تربیت افراد خلاق خواهیم شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای کردستان اظهار کرد: ما در کردستان جوانان مستعد و توانمندی را داریم که در مسابقات جهانی مهارت کارآموزان کردستانی میدرخشند.
وی با بیان اینکه باید بستر شکوفایی استعداد جوانان مستعد استان فراهم شود، گفت: امکانات خوبی در آموزشهای فنی و حرفهای استان فراهم شده است که اگر بتوانیم از این امکانات به خوبی استفاده کنیم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
احمدی خواستار ایجاد دبیرخانه نادکاپ و برگزاری جلسات با حضور مسوولان شد و گفت: کردستان در طول سه سال گذشته در مسابقات رباتیک مدال آور کشور بوده و این توانمندی جوانان استان را میرساند.
ارسال نظر