سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش ملی ایران زمین؛
لرستان از استانهای پیشرو در ادبیات بومی است
محمد سلگی در همایش ملی بررسی ادبیات بومی ایران زمین گفت: ادبیات بومی، هویتساز و خودآگاهی بخش اقوام است.
به گزارش خبرگزاری موج از لرستان، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش ملی بررسی ادبیات بومی«ایران زمین»، که صبح امروز، با مشارکت جهاد دانشگاهی و دانشگاه لرستان در خرمآباد برگزار شد، گفت: ادبیات بومی باید حفظ شود چرا که این گونه از ادبیات، هویتساز و خودآگاهیبخش اقوام است.
محمد سلگی، اظهار داشت: ادبیات بومی، نوعی میراث فرهنگی است که از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود و باید کوشش کنیم این ادبیات حفظ شود.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصریح کرد: از کارکردهای ادبیات بومی، کنترل هیجانات، عواطف و آرامشبخشی است و ادبیات بومی، ابزاری برای تعامل با دیگران است.
وی افزود: ما در کشور با کمبود مطالعه در حوزهی ادبیات بومی روبهرو هستیم، لذا برگزاری و تقویت چنین همایشهایی در کشور لازم و ضروری است.
سلگی ادامه داد: خوشبختانه، استان لرستان از استانهای پیشرو در عرصهی ادبیات بومی است اما، این مهم در سطح کشور نیازمند بررسی بیشتر است، به همین دلیل باید آسیبشناسی جدی و دقیق در این حوزه صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه نباید به ادبیات بومی نگاهی متعصبانه داشت، تصریح کرد: ادبیات بومی باید مکمل ادبیات فارسی باشد نه در تضاد با آن. لذا لازم است تا در جهت تقویت این نکته، گامهای موثر برداشت.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: بایستی پژوهشگران و دانشگاهیان ما نیز در تحقیقات و پایاننامهها، به بررسی ادبیات بومی بپردازند تا این حوزهی غنی از بین نرود؛ چرا که امروزه با پدیدهای همچون جهانیشدن روبهرو هستیم و تلاشها برای حفظ ادبیات بومی باید نظاممند، دقیق و مستمر باشد.
گفتنی است، همایش ملی بررسی ادبیات بومی ایران زمین، صبح امروز چهارشنبه ۲۹ شهریور ۹۶، با بررسی ۲۰۰ مقاله و پژوهش علمی از سراسر کشور، در خرمآباد برگزار شد.
ارسال نظر