حوزه مارون در جدال کشت پاییزه
معاون سازمان آب و برق خوزستان گفت: مخازن سدهای خوزستان در حال حاضر ۱۱ میلیارد نسبت به طول آمار کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری موج خوزستان، هوشنگ حسونیزاده با اشاره به اینکه وضعیت کنونی حجم آبهای ذخیره شده در سدهای خوزستان نسبت به سال گذشته کمتر شده است گفت: در وضعیت کنونی حجم آبهای ذخیره شده در سدهای خوزستان، ۱۲ میلیارد مترمکعب بوده که از این میزان چهار میلیارد و ۵۸۱ میلیون آن مفید است.
وی گفت: مخازن سدها ی خوزستان در حال حاضر ۱۱ میلیارد نسبت به طول آمار کاهش یافته است.
معاون سازمان آب و برق خوزستان بیان داشت: در سال جاری و آینده حجم مفید مخازن هر کدام از سدها تعیین که در مجموع چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب و میزان آورد نیز ۱۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون پیشبینی شده است.
حسونیزاده با بیان اینکه تا روز جمعه گذشته ۴۰۰ میلیون مترمکعب اضافه بر برنامه از سد حوزه کرخه آب رهاسازی انجام شد افزود: در حوزه مارون نیزشاهد کاهش ۴۰ میلیون مترمکعبی نسبت به سال گذشته هستیم، سطحهای کشت شلتوک در سال جاری ۶۵ هزار و ۳۰۰ هکتار بود در صورتی که توافق بین ۳۰ تا ۳۲ هزار بوده و این موضوع سبب کاهش کیفیت آب در پائیندست و تلف شدن منابع آبی استان خواهد شد.
وی گفت: با اشاره به اینکه تمامی مخازن سدهای استان خوزستان منفی و از برنامه عقب هستند، گفت: شروع کشت پاییز که عمدتا گندم و جو است باید از آبان ماه باشد چراکه اگر زودتر انجام شود از تأمین آب آن معذور هستیم همچنین در حوزه کارون، دز و کرخه برای تأمین آب سطح زیرکشت چغندرقند و کلزا مشکلی نداریم اما برای حوزه مارون باتوجه به مشکلات شدید امکان تأمین آب برای این محصول وجود ندارد و خواستار کشت محصولاتی که از ۱۵ آبان به بعد شروع میشوند، هستیم.
در همین راستا استاندار خوزستان در واکنش به سخنان معاون سازمان آب و برق خوزستان اظهار داشت: برای کشت تابستانه در حوزه مارون اجازه کشت برنج و ذرت صادر نشد که با توجه به تبعات اجتماعی آن سطح نارضایتی ها افزایش پیدا کرده بود حال اگر اجازه کاشت چغندرقند و کلزای پاییزه نیز برای آنها صادر نشود مشکلات دو چندان میشود.
ارسال نظر