استاندار گیلان:
مشارکت مردم مهمترین عامل موثر در توسعه استان است
استاندار گیلان در همایش راهوران محلی مشارکت مردم را مهمترین عامل موثر در توسعه شهر و روستا دانست و افزود: ایجاد مشارکت زمینهساز کاهش تلفات نگران کننده در بخش جادهای خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری موج از رشت، مصطفی سالاری در این نشست که با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی، فرمانده نیروی انتظامی استان جمعی از مدیران و راهوران محله در سالن غدیر استانداری برگزار شد با گرامیداشت هفته نیروی انتظامی اظهار داشت: مشارکت مردم را مهمترن عامل موثر در توسعه شهر و روستا است و ایجاد مشارکت زمینهساز کاهش تلفات نگران کننده در بخش جادهای خواهد بود.
نماینده عالی دولت در گیلان، حاضرین در این نشست را تأثیرگذاران در شکلگیری این مشارکت دانست و افزود: شما عزیزان به صورت مستقیم و غیرمستقیم میتوانید زمینه مشارکت در روستاها را فراهم کرده و با برنامهریزی مناسب در این مسیر گام بردارید.
سالاری بر لزوم بررسی تلفات و تصادفات جادهای در شهرستانها و محورهای جاده ای تأکید کرد و افزود: باید نقاط حادثه خیز در محورها و جادهها را شناسایی کنیم و از حیث زیرساختی به آن کمک کنیم تانگاهها به آن معطوف شده و مشکلات برطرف شود.
استاندار گیلان توجه به بخش زیر ساختی را در کاهش تصادفات مهم دانست و افزود: هر چند که این مهم تمامی کار نیست اما بخش قابل توجهی را به خود اختصاص داده است.
سالاری نقش آموزش را بسیار تأثیرگذار در کاهش حوادث جاده ای عنوان کرد و افزود: در مباحث عمرانی با شناسایی و مقایسه خواهیم توانست اصلاح مهندسی را شکل دهیم اما در مباحث نرم افزاری نیازمند بررسی جامع و علمی تر هستیم .
استاندار گیلان با بیان اینکه در تمامی حوزههای روستایی انتظارات بالایی از دهیاران داریم افزود: بخشی از کارها که ملموستر و مطالبه جدیتر مردم بوده، بخش عمرانی است که دهیاران نیز بیشتر به آن توجه کرده و جدیتر آنرا پیگیری می کنند، اما همه کار، عمرانی نیست بلکه زیرساختها لازمه کارهای دیگر و بخشی از کار است.
سالاری از احداث پروژههای فراگیر در سطح روستاهای استان خبر داد و افزود: برنامه داریم تا پروژههای فراگیر از حیث برخورداری به سطح عادلانه و برابر در روستاهای استان را اجرا کنیم.
وی با بیان اینکه باید در حوزه اقتصادی و اشتغال بیش از پیش تلاش کنیم افزود: حوزه اقتصادی و اشتغال نسبت به اقدامات عمرانی سختتر و مهمتر است.
سالاری با بیان اینکه مطالبه مردم بیشتر از هر چیز دیگر اشتغال و معیشت است و افزود: استان گیلان از ظرفیت بالایی برخوردار بوده و باید بتوانیم از جعیتی که میهمان ما هستند درآمد کسب کرده و صنعت گردشگری را به معنای واقعی تحقق بخشیم.
وی بر لزوم تأمین معیشت روستائیان تأکید کرد و افزود: با تحقق این مهم مهاجرت روستائیان به شهرها کمتر خواهد شد.
نماینده عالی دولت در گیلان خواستار شناسایی ظرفیت روستاها توسط دهیاران شد و افزود: باید افراد مستعد در راه اندازی کسب و کار شناسایی شده تا کارهای اساسیتری در بخش اقتصاد روستاها انجام دهیم.
سالاری بر لزوم توجه دهیاران به مباحث آموزشی و فرهنگی در روستاها نیز تأکید کرد و افزود: در مناسبتها و فرصتهای پیش آمده با برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری موجبات نشاط را در محیط روستا فراهم کنید.
وی برگزاری مراسمات فرهنگی و مباحث آموزشی را تأثیرگذار در همراهی بیشتر روستائیان و مشارکت آنان در مباحث آموزشی دانست.
استاندار گیلان با بیان اینکه از دهیاران انتظار داریم که به مدرسهها توجه کنند افزود: تصور نکنید که مدرسه تنها مربوط به مدیر مدرسه بوده بلکه آموزش و پرورش اولویت جدی هر جامعهای است که در مسیر توسعه و با چشم انداز خوب گام برمیدارد.
وی با بیان اینکه با سرکشی به مدارس به دانش آموزان متماز جایزه دهید و با هر بهانهای خود را دخیل در مسائل مدرسه کنید افزود: مباحث ترافیکی را میتوان در آن سنین تحصیل و با شیوههای بروز آموزش داد.
دکتر سالاری انتظارات از دهیاران را انتظارات متنوع و جدی دانست و بر لزوم توجه دهیاران به مسائل رفاهی، معیشت و مباحث فرهنگی روستا تأکید کرد و افزود: دهیاران میتوانند کمک کنند تا مسیر توسعه را سریع تر طی کنیم.
نماینده عالی دولت در گیلان بر ضرورت زیباسازی ورودی روستاها تأکید کرد و افزود: باید با ابتکار و خلاقیت ورودی و مناطق اختصاصی روستاها را زیباسازی کرده که تحقق این مهم زمینهساز معیشت و اشتغال از منظر گردشگری خواهد بود.
وی با تأکید بر همکاری جدی با نیروی انتظامی افزود: مأموریتهای نیروی انتظامی برای مردم است و باید در همه حوزه ها به آن کمک کنیم.
سالاری در خطاب به راهوران محله با بیان اینکه نقاط ضعف در مباحث جاده ای را از منظر خود جمعآوری و منکعس کنید افزود: این گزارشات موجب خواهد شد تا در نشستهایی که با همکاری نیروی انتظامی برگزار شود بررسی و تحلیلهای لازم بر روی آن شکل گیرد.
وی با بیان اینکه اخذ گواهی نامه رانندگی برای راکبین موتور سیلکتها باید به صورت جدی پیگیری شود افزود: قصد نداریم برای مردم سختی ایجاد کنیم اما اولویت ما حفظ جان مردم است و در قبال آن مسئول هستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه پس از در نظر گرفتن مهلت و ارائه آموزش ها باید برخوردهای لازم در این زمینه صورت گیرد افزود: سختگیری ها تنها برای اعمال قانون است.
وی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد: انشاء ا... با کمک یکدیگر خواهیم توانست روستاهای بهتر، ایمنتر و وضعیت معیشت و شرایط خدماتی بهتر را داشته باشیم و این مهم با مصمم بودن همکاران و توجه جدی به نقش دهیاران صورت خواهد پذیرفت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار نیز با بیان اینکه در سالهای 85 و 86 در کشورمان نزدیک به 27 هزار تلفات جادهای داشتیم افزود: با تلاشهای صورت گرفته این آما به 16 هزار نفر کاهش یافت هر چند که مطلوب نیست.
حجت شعبانپور گفت: در شش ماهه نخست سال 96 تعداد 386 نفر تلفات جادهای در گیلان به وقوع پیوست.
فرمانده نیروی انتظامی استان نیز با اشاره به ظرفیت و نقش راهوران محله در کاهش حوادث رانندگی اظهار داشت: باتوجه به ارتباطات مستقیم این عزیزان با مردم و شناخت از منطقه، انتقال مباحث به راحتی شکل گرفته و امکان بسیج عملی برای آنها فراهم است.
سردار اسحاقی با بیان اینکه 60 درصد از وقوع تصادفات جرحی در راههای فرعی استان به وقوع میپیوندد، افزود: آموزش همگانی از جمله نکات مهمی است که میتواند نقش بسزایی را در کاهش این تلفات ایفا کند.
ارسال نظر