مدیرکل اسبق اوقاف و امورخیریه خراسان:
شفاف سازی مدیریت حوزه وقف ابزاری برای ترغیب و آشنایی مردم با حسنات وقف است
مدیرکل اسبق اوقاف و امور خیریه خراسان بر لزوم شفاف سازی در سطح مدیریت اوقاف کشور در جهت افزایش اعتماد و انگیزش تمام اقشار مردم به انجام سنت حسنه وقف تاکید کرد.
عبدالرضا امیر شیبانی در گفت وگو با خبرنگار موج اظهار کرد: با رشد تکنولوژی و همچنین تجربه ای که از سالها تلاش و فعالیت درتشکیلات اداری منظم و سیستم مدیریتی اوقاف و امور خیریه کشور به وجود آمده سازوکار مناسبی برای ثبت و ضبط اطلاعات و مدیریت موقوفات ایجاد شده است.
وی با تاکید بر لزوم شفاف سازی در حوزه وقف برای افزایش اعتماد مردم به این بخش، افزود: با زیربنای مناسبی که برای ارائه اطلاعات در حوزه موقوفات تحت مدیریت ادارات کل اوقاف و امور خیریه وجود دارد باید به سمت روشنگری پیش رفت، چرا بی اطلاعی مردم باعث بدبینی آنان نسبت به این حوزه نظارتی خواهد شد.
این پژوهشگر و محقق حوزه حقوق و وقف که از ۱۳۶۰ تا ۱۳۸۱ سابقه فعالیت در بخش مدیریت اوقاف و امور خیریه مشهد و خراسان بزرگ را در کارنامه دارد با بیان اینکه وقف در گذشته سنتی گسترده در بین تمام احاد مردم بوده است، عنوان کرد: بر اساس وقفنامه ها موجود، علاوه بر درباریان و اقشار ثروتمند، عموم مردم نیز به وقف به عنوان یک نهاد دینی که در حل مشکلات و معضلات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و.. جامعه موثر بوده، توجه داشته اند.
وی به لزوم توجه عمومی مسئولان و تمامی اقشار مردم به رونق و پویایی نهاد وقف در جامعه اسلامی ایران، تاکید کرد: اعتماد است که انگیزه می آورد و این امر با اصلاح رویکرد مدیران اوقاف، عدم دخالتهای بیش از حد در امور موقوفات، انجام با ظرافت نقش نظارتی این نهاد و حرکت به سمت سازوکاری برای آگاه کردن مطلوب تر تمام احاد مردم از ظرفیتها و توانمندیهای بالای سنت حسنه وقف میسر خواهد بود.
امیرشیبانی با بیان اینکه واقف بودن نیاز به ثروت فراوان ندارد، ادامه داد: تمام اقشار مردم می توانند با وقف حتی یک کتاب به مدرسه فرزندانشان واقف باشند و علاوه بر بهره مندی خود و دیگران از برکات این امر حسنه ماندگار، در توسعه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... در جامعه موثر عمل کنند.
وی با اشاره به نیازهای کشور در حوزه بهداشت، فرهنگ، ورزش، ازدواج و ...، ادامه داد: امروزه با نیازهای جدیدی که در حوزه شهروندی ایجاد شده است، حتی وقف یک نیمکت در پارکها و خیابان ها نیز می تواند در کمک به توسعه شهری و بهرمندی عمومی اثرگذار باشد.
مولف کتاب سیمای وقف در خراسان با تاکید بر نقش مطالبه جویانه رسانه ها درکمک به شفاف سازی ها، ایجاد اعتماد و انگیزش مردم به وقف، بیان کرد: باید مشکلات و نیازهای جدیدی که در جامعه ایجاد شده و وقف می تواند در رفع و تامین آن موثر باشد، برای واقفان به نحو مطلوبی تبیین شود و با جهت دهی مناسب وقف در راستای حل این مشکلات و اثرگذاری بیشتر این امر دینی، گام برداشته شود.
امیرشیبانی خاطر نشان کرد: تشکیل یک مرکز مشاوره در حوزه وقف، تسهیل امور اداری و حقوقی واقفان و افرادی که انگیزه ای برای وقف کردن دارند، می تواند راهگشای ترغیب عمومی و ترویج این فرهنگ حسنه به عنوان امری مهم در مسایل اقتصادی و فرهنگی جامعه دینی اسلامی کشور باشد.
ارسال نظر