معاون پشتیبانی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی:
مستمری افراد تحت پوشش بهزیستی در سال ۹۶ سه برابر شده است
معاون پشتیبانی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: مستمری افراد تحت پوشش بهزیستی در سال ۹۶ سه برابر شده که از ۵۵ هزار تا ۹۰ هزار بوده و اکنون از ۱۵۵ هزار تومان تا ۳۴۰ هزار تومان رسیده است.
به گزارش خبرگزاری موج از مشهد،محسن توحیدی در مراسم جشن گرامیداشت روز جهانی معلولان، اظهار داشت: در سال ۱۹۹۲ روز سوم دسامبر (۱۲ آذر) به عنوان روز جهانی معلولان نامگذاری شده تا توجه به این گروه بیش از پیش باشد.
وی با بیان اینکه امسال شعار سازمان جهانی با عنوان جامعهای پایدار برای همه بسازیم انتخاب شده است، افزود: در سال ۱۳۸۳ قانون جامع معلولان در کشور اجرایی شد، اما متاسفانه شاهد حرکت موثری در مسیر اجرای این قانون تصویب شده نبودیم و از مجلس شورای اسلامی میخواهیم که اصلاحیهها را لحاظ کرده و قانونی در جهت رعایت حق و حقوق معلولان تصویب کند.
معاون پشتیبانی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی برنامههای متعددی را در سطح کشور برای معلولان اجرا میکنند، خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه هم برنامههای ویژهای در بخشهای مختلف بهزیستی اعم از معلولان، نابینایان، ناشنوایان، سالمندان، اورژانس اجتماعی، غربالگری، ازدواج سالم و غیره اجرا میشود و مستمری افراد تحت پوشش بهزیستی در سال ۹۶ سه برابر شده که از ۵۵ هزار تومان تا ۹۰ هزار تومان بوده و اکنون از ۱۵۵ هزار تومان تا ۳۴۰ هزار تومان رسیده است.
توحیدی تصریح کرد: در استان ۲۰۰ هزار وجود دارد که از این تعداد ۵۰ هزار نفر از آنها در مشهد هستند و تاکنون ۱۰۹ هزار و ۲۶۱ نفر شناسایی شدهاند و درخشش معلولان در میدانهای علمی، هنری، ورزشی و غیره بیش از افراد سالم بوده است و با تغییر نگرش جامعه و مسئولان شاهد افتخارات بیشتری از سوی این گروه خاص خواهیم بود.
وی تاکید کرد: تعداد ۱۵۰ سالمند نفر معلولان ذهنی و جسمی در استان داریم که ۸۵ مورد شبانهروزی و ۶۵ مورد روزانه هستند و ۲۶۶۸ در مراکز روزانه و ۵۴۱۵ نفر در مراکز شبانهروزی نگهداری میشوند و در مشهد ۸۰ مرکز و در طرقبه_شاندیز ۱۰ مرکز نگهداری از معلولان فعال است که این مراکز با همت خیراننیک اندیش راهاندازی شده و برنامههای آن بهصورت مردمی مدیریت و اجرا میشود و یارانه ماهانه معلولان از ۴۵۰ هزار تا ۵۶۰ هزار تومان است که هر ماه بدون تاخیر و بهصورت کامل پرداخت میشود.
مهدی نخعی رئیس اداره بهزیستی طرقبه_شاندیز، اظهار داشت: سه مشکل اساسی معلولان در مباحث اشتغال، مسکن و ازدواج است، معضلی که گریبانگیر کل آحاد جامعه بوده است و متاسفانه در بحث اشتغال معلولان قانون جامع ۳ درصدی اجرا نمیشود و این مشکل در مسکن و ازدواج معلولان هم دیده میشود و با این وجود شهرستان طرقبه_شاندیز بالاترین میزان اشتغال را در بهزیستی استان داشته است.
وی افزود: امکان مناسبسازی مسکن معلولان با بودجه فعلی وجود ندارد و از فرمانداری طرقبه_شاندیز و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان درخواست داریم تا در این زمینه حمایت لازم را از بهزیستی داشته باشند.
رئیس اداره بهزیستی طرقبه-شاندیز با بیان اینکه اولین رستوران نابینایان و اولین رستوران ناشنوایان کشور را در طرقبه_شاندیز ایجاد میکنیم، خاطرنشان کرد: این شهرستان افتخارات متعددی را در بخشهای مختلف کسب کرده است و یکی از آنها انتخابش به عنوان شهر دوستدار سالمندان در استان بوده است.
نخعی گفت: طرقبه_شاندیز ۱۵۰۰ معلول دارد که از این تعداد ۱۱۰۰ نفر در منازل هستند و ۴۰۰ نفر هم در مراکز نگهداری میشوند.
سیدحسن حسینی فرماندار طرقبه-شاندیز، اظهار داشت: معلولان همچون دیگر گروههای جامعه با تکریم شوند و معلولیت محدودیت نیست و معلولان بارها نشان دادهاند که در جامعه تاثیرگذار هستند و حتی در برخی موارد این تاثیرگذاری بیشتر از افراد سالم بوده است.
وی افزود: فرمانداری طرقبه-شاندیز حمایت لازم را در جهت راهاندازی رستورانهای نابینایان و ناشنوایان در این شهرستان خواهد داشت.
فرماندار طرقبه-شاندیز با بیان اینکه سالانه جمعیتی بیش از ۴۵ میلیون نفر به طرقبه-شاندیز سفر میکنند، خاطرنشان کرد: تعداد خودروهای تردد شده توریستها در طرقبه-شاندیز بیش از ۲۷ میلیون خودرو بوده است و طرقبه-شاندیز بالاترین آمار توریست و گردشگر استان را دارد و نام این شهرستان جزو ۱۰ شهر نخست کشور در این حوزه قرار گرفته است.
حسینی گفت: این شهرستان در خراسان رضوی هم یکی از نخستین مقاصد زائران و مسافران پس از بارگاه منور رضوی بوده است.
ارسال نظر