معاون سابق استاندار مازندران؛
نظام بودجهریزی به سمت اصلاح ساختارها و بهبود سیستم حرکت نمیکند
هادی ابراهیمی با اشاره به اینکه یکی از مباحثی که در لایحه بودجه وجود دارد افزایش تعرفهها است، گفت: در همه جای دنیا تعرفه ۲ تا ۳ درصد است در حالیکه در لایحه بودجه سال آینده تعرفه ۱۵۰ درصدی پیشبینی شده است.
به گزارش خبرگزاری موج، معاون سابق سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران در گفت و گویی با تأکید بر اینکه این افزایش قیمت بنزین به یکهزار و ۵۰۰ تومان میتواند دستاویز و وسیله روانی برای آنهایی باشد که قصد دارند قیمتها را بالا ببرند، خاطرنشان کرد: اگر دولت بخواهد به صرف افزایش درآمدهای خود از این مکانیزم استفاده کند بهطور حتم ما یک شوک اقتصادی را تجربه خواهیم کرد؛ چرا که اثربخشی آن را در وضعیت اقتصادی خانوار، سبد اقتصادی خانوار و روابط بین بازار و خانواده نمیبینیم.
ابراهیمی تصریح کرد: طبیعتاً از راننده تاکسی، سرپرست خانواده، کارگران، صاحبان بازار، تولیدکنندگان گرفته تا صادرکنندگان در نتیجه افزایش قیمت بنزین دچار یک بیثباتی میشود و کشور وارد یک شوک اقتصادی میشود و عدهای دیگر نیز به سوداگری و بیثباتی در بازار سرمایه دست میزنند.
وی یادآور شد: هرچند افزایش قیمت بنزین درآمد ۷۰ هزار میلیارد تومانی برای دولت ایجاد خواهد کرد اما باید بررسی کنیم جایگزین این هزینه در اقتصاد چیست بهویژه در شرایطی که بازار ارز و طلا متلاطم است.
معاون سابق سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران بیان کرد: از سویی دیگر گرانی بنزین طبقات ضعیف و متوسط جامعه را دچار مشکل میکند، هر چند افزایش قیمت بنزین روی طبقات ثروتمند تأثیر چندانی ندارد اما این افزایش تورمزا است تورم فقیر را فقیرتر و غنی را غنیتر میکند.
ابراهیمی با اشاره به اینکه رویکرد نئولیبرالی به اقتصاد ایران موجب شده که ما هنوز نتوانستیم به دغدغههای مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی دسترسی پیدا کنیم، اظهار کرد: مسؤولان اقتصادی کشورمان بهجای حل تورم و رکود در عمل بیشتر گفتاردرمانی و گفتمان درمانی کردند بهویژه گفتاردرمانی در مراحل پسابرجام بیشتر شده است.
این استاد دانشگاه با اعلام اینکه مشکلات مردم همچنان باقی است و دولت نیز تخممرغهای خود را در سبد سیاست خارجی قرار داده است، افزود: کاهش ارزش پول ملی منجر به فقیرشدن قشر متوسط و ضعیف کشور شده در چنین شرایطی دولت آمارهایی از کاهش تورم و عبور از رکود میدهد اما واقعیت زندگی مردم چیز دیگری است.
وی ادامه داد: لایحه بودجه ۹۷ باید برشی یکساله از برنامه ششم باشد که براساس اسناد بالادستی مانند قانون برنامه نوشته شده باشد دولت باید خود را مقید به اجرای برنامه ششم بداند در حالی که این لایحه مطابق با برنامه ششم توسعه نیست.
استاد دانشگاه بیان اینکه آنچه که در بودجه ۹۷ وجود دارد نه تنها وابستگی بودجه به نفت کم نشده بلکه افزایش یافته است، اضافه کرد: لایجه بودجه سال آینده باید زمینهها را برای رقابت در اقتصاد کشور فراهم کند چون وقتی رقابت در عرصه اقتصاد ایجاد نشود فساد افزایش پیدا میکند.
ابراهیمی با اشاره به اینکه یکی از مباحثی که در لایحه بودجه وجود دارد افزایش تعرفهها است، افزود: در همه جای دنیا تعرفه ۲ تا ۳ درصد است در حالیکه در لایحه بودجه سال آینده تعرفه ۱۵۰ درصدی پیشبینی شده است.
وی با اعلام اینکه نظام بودجهریزی به سمت اصلاح ساختارها و بهبود سیستم حرکت نمیکند، گفت: یکی از مباحثی که در لایحه بودجه سال آینده وجود دارد افزایش حاملهای انرژی از جمله افزایش قیمت بنزین به یکهزار و ۵۰۰ تومان است که این افزایش از یک سو موجب جهش قیمت انواع کالا و خدمات شده و از سویی دیگر فشارها و تورمهای جدیدی را به جامعه وارد میکند که آثار نامطلوب اجتماعی به همراه دارد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه با تأکید بر اینکه ادعاها درباره رعایت خطوط قرمز و حل مشکلات اقتصادی مردم نمیتواند صحیح باشد، خاطرنشان کرد: بنابراین کاهش تورم گفتاردرمانی است زمانیکه روحانی دولت را به دست گرفت تورم ۱۸ تا ۲۰ درصد بوده اینکه گفته شود تورم ۴۰ درصد بوده با واقعیت منطبق نیست تورم ۲۰ درصدی به ۱۲ درصد رسیده است.
ابراهیمی اضافه کرد: از سویی دیگر نرخ بیکاری بهویژه فارغالتحصیلان دانشگاهی به بالای ۲۰ درصد رسیده است این افزایش نرخ بیکاری موجب کم رمق شدن اوضاع اقتصادی کشور شده است.
وی یادآور شد: بسیاری از کشورها درصد زیادی از تولید ناخالص ملی را در بحث اشتغال هزینه میکنند، آقایان پاسخ دهند این مهم در کشور ما چند درصد است.
معاون سابق استاندار مازندران با اشاره به اینکه امروز صنعت ساختمان از کاشی و سرامیک گرفته تا لوله و پروفیل و لوازم آشپزخانه دستکم با ۵۰ نوع صنعت مرتبط است، بیان کرد: تا زمانیکه مسکن از رکود خارج نشود صنایع وابسته به آن نیز رشد نخواهند کرد.
ارسال نظر