رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
بیشتر تصادفات در ۳۰ کیلومتری مقصد رخ میدهد/ کاهش تصادفات با فرهنگسازی و آموزش
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عوامل کلیدی مؤثر در تصادفات اشاره کرد و گفت: چهار عامل انسانی، جادهای، خودرویی و محیطی در بروز تصادفات دخیل هستند که در این میان، عامل انسانی بیشترین نقش را دارد و میتوان با فرهنگسازی و آموزش، خطرات ناشی از آن را کاهش داد.

، سیدبصیر هاشمی رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، امروز چهارشنبه ۱۵ اسفندماه در نشست خبری، از آغاز پویش ملی "نه به تصادف" در استان، همزمان با سراسر کشور خبر داد و گفت: این پویش از اول اسفندماه آغاز شده و تا ۲۰ فروردین ادامه دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به هدف این پویش گفت: وزارت بهداشت امسال با هدف کاهش تصادفات رانندگی و افزایش ایمنی جادهها، پویش “نه به تصادف” را راهاندازی کرده است.
وی افزود: بر اساس آمارهای موجود، سال گذشته بیش از ۲۰ هزار نفر در تصادفات جادهای جان خود را از دست دادهاند و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز مصدوم و دچار نقص عضو و معلولیت شدهاند. از این رو، این پویش با هدف ارتقای فرهنگ رانندگی و کاهش تصادفات جادهای طراحی شده است.
هاشمی ادامه داد: پویش ملی “نه به تصادف” بر آگاهیرسانی عمومی و ارتقای فرهنگ رانندگی تمرکز دارد و اقداماتی از جمله انجام معاینات تخصصی و سالیانه رانندگان حرفهای، اطلاعرسانی درباره علل و ابعاد تصادفات و ارائه خدمات درمانی و فوریتهای پزشکی به مصدومان تصادفات را در دستور کار قرار داده است.
وی در ادامه به عوامل کلیدی مؤثر در تصادفات اشاره کرد و گفت: چهار عامل انسانی، جادهای، خودرویی و محیطی در بروز تصادفات دخیل هستند که در این میان، عامل انسانی بیشترین نقش را دارد و میتوان با فرهنگسازی و آموزش، خطرات ناشی از آن را کاهش داد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد که بیشتر تصادفات در ۳۰ کیلومتری مقصد برای رانندگان رخ میدهد. رانندگی در نزدیکی شهرها معمولاً با خستگی و خوابآلودگی همراه است که همین امر موجب افزایش تصادفات میشود.
وی با اشاره به نزدیکی ایام نوروز و آغاز سفرهای نوروزی، از مردم خواست با رعایت احتیاط و قوانین رانندگی، در حفظ جان خود و دیگران کوشا باشند.
هاشمی، مهمترین راهکارهای کاهش تصادفات را تشویق و آگاهی مردم نسبت به اهمیت رانندگی ایمن و پرهیز از رفتارهای پرخطر، ارتقای استانداردها در خودروها، افزایش نظارت پلیس و اعمال قوانین مربوطه و بهبود وضعیت جادهها و حذف نقاط حادثهخیز عنوان کرد.
وی در پایان گفت: سال گذشته وزارتخانه ۱۳ دستگاه آمبولانس به دانشگاه علوم پزشکی استان اهدا کرده و هفت دستگاه آمبولانس دیگر نیز توسط خیران تهیه شده است که اکنون در حال فعالیت هستند.
افزایش ۷ درصدی میزان ورودی بیماران ناشی از تصادفات به بیمارستان ها
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست، با تأکید بر اهمیت این پویش گفت: تصادفات جادهای مهمترین عامل مراجعه افراد به بیمارستانها است.
امین نیاکان با اشاره به آمارهای سال گذشته افزود: در یک سال گذشته، میزان ورودی بیماران ناشی از تصادفات به بیمارستانها ۷ درصد افزایش یافته است.
نیاکان همچنین اعلام کرد که آمار فوتیهای ناشی از تصادفات در استان فارس طی سال ۱۴۰۲ به ۱۵۰۰ نفر رسیده است. با این حال، میزان مرگومیر در مقایسه با سال ۱۴۰۱ تا ۳۰ درصد کاهش یافته که این کاهش را مرهون اجرای پروتکلهای یکسان، سامانه یکپارچه بیماران، مداخلات درمانی مناسب و حساسسازی کادر درمان دانست.
وی با اشاره به تأثیر فرهنگسازی بر کاهش تصادفات گفت: در گذشته، بسیاری از رانندگان در برابر بستن کمربند ایمنی مقاومت داشتند، اما اکنون این فرهنگ نهادینه شده است. به همین ترتیب، اگر فرهنگ پرهیز از رانندگی در حالت خوابآلودگی و سایر رفتارهای پرخطر نیز در جامعه جا بیفتد، شاهد کاهش چشمگیر تصادفات خواهیم بود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پایان تأکید کرد: حتی یک مرگ ناشی از تصادف هم زیاد است و هدف ما کاهش آمار تصادفات در طول سال است. امیدواریم اجرای پویش ملی “نه به تصادف” به نتایج مطلوبی در کاهش آمار تصادفات منجر شود.
حوادث و سوانح ترافیکی، یکی از سه علت مرگ و میر در کشور به شمار می رود
در ادامه این نشست، اورنگ ایلامی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به اینکه حوادث و سوانح ترافیکی، یکی از سه علت مرگ و میر در کشور به شمار می رود، گفت: فارس در زمینه تصادفات و جانباختگان تصادفات جزو سه استان نخست کشور است و در ۹ ماهه نخست سال، بیشترین آمار تصادفات را داشته که لازم است در این زمینه با همفکری و هم اندیشی بین سازمانی برای کاهش تصادفات اقدام شود.
ایلامی با ارایه آمار مقایسه ای تصادفات در ایران و جهان، اضافه کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا با فرهنگ سازی و اقدامات مناسب، آمار تصادفات رو به کاهش است.
وی بیان کرد: سال ۱۴۰۱ در استان فارس مجموع جانباختگان تصادف یک هزار و ۶۱۴ نفر، سال ۱۴۰۲ یک هزار و ۵۶۷ نفر و ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۳ هم ۷۸۲ نفر بوده است.
ایلامی تاکید کرد: چهار عامل مهم در تصادفات تاثیرگذار است که شامل ۵۲ درصد عامل انسانی، ۲۰ درصد راه ها، ۱۲ درصد وسایل نقلیه و ۱۶ درصد شرایط محیطی نامناسب است.
ارسال نظر