تجمع اهالی دشت سقاوه بویراحمد در اعتراض به احداث پتروشیمی/ مردم را با شعار اشتغال فریب ندهید
جمعی از اهالی دشت سقاوه بویراحمد نسبت به احداث پتروشیمی در این منطقه در مقابل درب استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری موج از یاسوج، بهشتی یکی از این معترضین گفت: تمام کشورهای پیشرفته و حتی جهان سوم و بقیه استانهای کشور با یک چشم انداز و دور اندیشی چند ساله تمامی طرحهای مخرب را از جمله طرح فوق تخریبی پتروشیمی را خط بطلان و قرمزی روی آن میکشند.
وی افزود: ولی متاسفانه نماینده بویراحمد و دنا با عقب گرد، برای چند سال بیشتر ماندن خود در مجلس، دست به بزرگترین اشتباه تاریخ بویراحمد میزند، و با نابود کردن اکوسیستم منطقه، روخانه ها، آلوده کردن آبهای سطحی و زیر زمینی منطقه رقم زده است.
دانشی یکی از معترضین گفت: اگر هدف اشتغال و درآمد مردم است، آیا نماینده بویراحمد و دنا و سرمایه گذار نمیتوانند با ۱ تا ۲ درصد از تسهیلات ۸ هزار میلیارد تومانی طرح پتروشیمی فوق تخریبی سقاوه که برابری دارد با بودجه دهها سال استان کهگیلویه و بویراحمد، تمام منطقه لوداب مارگون و پاتاوه را با کشاورزی مکانیزه و باغات این منطقه و دامداری مدرن احیا کنند، و هنچنین با ایجاد صنایع تولیدات مواد غذایی پوشاک و تولیدات صنایع خانگی و مبلمان، یاسوج را همچون شهری بینظیر بینظیر تبدیل کنند، و هم اینکه مردم مستقیماً وارد چرخه اقتصاد شوند، و درآمد بیشتری داشته، و سهم بسزایی در رشد و شکوفایی صادرات غیر نفتی داشته باشند.
این معترض تصریح کرد: همچنین نماینده مردم در مجلس میتتواند با حفظ اکسیستم منطقه و طبیعت بکر بویراحمد صنعت مدرن گردشگری را احیا کند، با احداث پتروشیمی سقاوه هدف فقط جیب سرمایه داران و تسهیلات فراوان برای طرحها است.
محرابی یکی از معترضان این طرح گفت: اکثر صنایع تولیدی این استان نیمه کاره رها و یا پلمپ رها شده است، کارخانه قند را همین سرمایه گذار خریداری کرد و بعد از چند روز تعطیل کرده است، پتروشیمی دهدشت بعد از ۲۰ سال پتروشیمی دهدشت فقط یک کانکس، یک پرچم و یک نگهبان از آن باقی مانده است.
این معترض تصریح کرد: هدف این پتروشیمی تسهیلات فراوان و جیب این سرمایه گذار است، و دغدغه آنان اشتغال مردم بویراحمد نیست، متاسفانه عده ای از مردم در باد اشتغال، فریب شعار اشتغالزایی را خوردهاند.
محمدی یکی از این معترضان نیز گفت: طبق اظهارات زارعی نماینده بویراحمد و دنا، آب مورد نیاز صنعت پتروشیمی قرار است از رودخانه بشار تامین شود.
این معترض تصریح کرد: حجم آب مورد نیاز هر واحد پتروشیمی به حدی زیاد است، که این حجم آب در پتروشیمیهای عسلویه از آب دریا، در ماهشهر از رودخانه کارون، در اصفهان و شیراز از سدها و در اراک از چاههای عمیق تأمین میشود.
بهشتی یکی از معترضان نیز گفت: با فرض بر اینکه این منبع آب بهطور کامل منتقل شود، که در فصل تابستان کل حجم آب منتقل خواهد شد حتی نیمی از آب مورد نیاز پتروشیمی را تأمین نمیکند، و این رودخانه آب مورد نیاز کشاورزان زیادی را تأمین میکند، و امکان انتقال این منبع از لحاظ حقوقی وجود ندارد.
این معترض ادامه داد: همچنین جمعی از کشاورزان اجازه هیچ گونه تعرض به حقوق خود را نخواهیم داد، و با انتقال این منبع آب به صورت قانونی برخورد خواهیم کرد، رودخانه بشار در رگهای کشاورزان آن جاریست، بگذارید در مسیر عدالت جریان داشته باشد.
ارسال نظر