وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
حضور جامعه دانشگاهی در درون صنعت از مهمترین برنامههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: استفاده از فناوریهای جدید و خلق آنها از ضرورتهای حرکت در مسیر توسعه هستند و حضور جامعه دانشگاهی در درون صنعت از مهمترین برنامههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
به گزارش خبرگزاری موج از مشهد، منصور غلامی در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: قصد داریم اصطلاح شناسی خود را تغییر دهیم و آنچه که مورد بحث بوده این است که در سالهای گذشته برای برخی از داوطلبان ورود به دانشگاهها در تکمیل مراحل پذیرش و ثبتنام موانعی وجود داشت پس عملاً این افراد هنوز دانشجو نبودهاند و ستارهدار محسوب میشدند.
وی افزود: ما بدون در نظر گرفتن سوابق پیشین در بررسی امور متوجه شدیم که پرونده بعضی از افراد دچار نقص است و همین نقص برای آنها موانع زیادی را ایجاد کرده است و از طریق همین بررسیها و اقدامات امسال در میان داوطلبان ورود به دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو ستارهدار نداشتیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه هر کدام از این داوطلبان در صورتی که با مانعی از این حیث برخورد کردهاند میتوانند بهصورت مستقیم با خود من مکاتبه کنند، خاطرنشان کرد: ممکن است تعدادی از داوطلبان سالهای هم وجود داشته باشند که بهدلیل ستارهدار بودن از ورود به دانشگاهها باز مانده باشند، ما درخواستهای این افراد را نیز پیگیری میکنیم و امیدواریم دانشجویی وجود نداشته باشد که به این دلیل از تحصیل باز بماند.
غلامی با بیان اینکه جریان فعالیتهای دولت دوازدهم هنوز با چالشهایی همچون توسعه اقتصادی و مسائل مربوط به آن مواجه است، تصریح کرد: آنچه که اتفاق افتاده بسیار چشمگیر و آنچه از مسیر باقی مانده بسیار دشوار است تا ما بتوانیم در توسعه اقتصادی کشور شأن مردم را حفظ کنیم.
وی با اشاره به اینکه آموزش عالی بدنه فکری جامعه است که علاوه بر آموزش باید زمینههای همکاری محققان با بخش صنعت و حضور در حوزههای فناوری را فراهم کند، تأکید کرد: استفاده از فناوریهای جدید و خلق آنها از ضرورتهای حرکت در مسیر توسعه هستند و حضور جامعه دانشگاهی در درون صنعت از مهمترین برنامههای وزرات علوم، تحقیقات و فناوری است و مهمترین چالش ما در ضعیف بودن ارتباط این دو بخش است و از طرفی دیگر مباحث مربوط به مسائل اقتصادی و رقابت ضعیف در عرصههای اقتصادی از جمله چالشهای ما در این وزارتخانه بوده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه نیاز به بهرهگیری از دانشگاهها احساس میشود، گفت: اما در عمل بهرگیری از آنها کم است، پس ما باید پشتیبانی بهتری را فراهم آوریم و شرایطی را برای رقابت با فناوریهای روز ایجاد کنیم.
غلامی با اشاره به اینکه هماکنون ما وارد نسل سوم دانشگاههای شدهایم، گفت: شرکتهای دانشبنیان، استارتاپها، شتاب دهندهها، مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری از جمله این امکانات ایجاد شده هستند که تفاوتهای زیادی را در دانشگاهها بهوجود آوردهاند و امروز ما شاهد این هستیم که شرکتهای دانشبنیان طی مدت ۷ سال به بزرگترین شرکتها چه در کشور و چه در سطوح بینالمللی تبدیل شدهاند و امروز بیش از ۳ هزار شرکت دانشبنیان در کشور داریم.
وی افزود: صندوقهای حمایت از پژوهشگران، معاونت علمی و فناوری امروز از فناوران حمایت میکنند، گرچه طولانی بودن فرآیندها و کمبودن مبالغ موجب خستگی و ناامیدی افراد میشود، اما در تلاش هستیم تا این شرایط را بهبود بخشیم؛ ما هر آنچه که در توان این وزارتخانه باشد به کار میبندیم تا استعدادهای جوانان را در کشور خودمان شکوفا کنیم.
وزیر علوم در خصوص علاقهمندی دانشجویان به تحصیل در کشورهای دیگر ابراز کرد: رفتن به دانشگاههای کشورهای دیگر به هیچ عنوان بد نیست، اما ما باید هدف از رفتم را مشخص کنیم، اکثر افرادی که رفتهاند علاقه به بازگشت دارند چون به آنچه که در ذهن داشتهاند نرسیدهاند.
غلامی گفت: تاکنون تفکر بر این بود که دولت باید انگیزه ماندن را ایجاد کند، اما آنچه که امروز شاهد آن هستیم این است که افرادی که ماندهاند توانستند شرکتهای بزرگی را ایجاد کنند؛ ما باید کمک کنیم تا از استعدادها در کشور خودمان استفاده شود و اگر دانشآموختگان در کشور خودمان ایدهپردازی کنند مطمئن باشند بسیار موفقتر خواهند بود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر