علی رغم وعده وزیر کشور در اتاق ایران مبنی بر بازگشایی ۴۸ ساعته؛
مرز پرویز خان همچنان بسته است
بنا بر اعلام رسمی وزیر کشور در جلسه هیئت نمایندگان اتاق ایران قرار بود که مرز پرویز خان ظرف ۴۸ ساعت باز شود اما باگذشت یک هفته هنوز این دروازه صادراتی کرمانشاه بسته است .
به گزارش شیما فتحی خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، نیازی نیست در این شرایطی که امروز مضاف بر مشکلات گذشته ، بهواسطه زلزله و مصائب متعاقبِ با آن کرمانشاه دستوپنجه نرم میکند، تفسیر زیادی را مبنی بر حیاتی بودن مرزهای صادراتی کرمانشاه برای رمق دوباره بر نیمهجان این دیار نوشت.
بنا بر گفته رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه، بسته بودن سهماهه مرز پرویزخان موجب بیکاری بیش از سه هزار نفر بهطور مستقیم و غیرمستقیم در سطح استان میشود و هرروز تعطیلی این مرز خسارات زیادی برای استان و کشور در پی خواهد داشت.
کیوان کاشفی تعطیلی مرز پرویز خان را با توجه به ظرفیت بسیار محدود مرز خسروی و بازارچههای شیخ صالح و شوشمی در تبادلات اقتصادی، موجب تنزل سطح صادرات استان در سال جاری عنوان کرده و افزود: شهرستانهای قصر شیرین، سرپل ذهاب، گیلان غرب و ثلاث از قابلیت تجاری بالایی برخوردارند و معمولاً تجارت و کشاورزی سهم اساسی در اقتصاد این شهرستانها دارد و اساس تجارت آن مبتنی بر مرزهای پرویز خان و خسروی است که متأسفانه هر از چند گاهی با تعطیلیهای طولانی ناشی از تحولات سیاسی داخل عراق مواجه میشوند.
وی با بیان این مطلب که با توجه به باز بودن مرز رسمی مریوان، تداوم تعطیلی پرویز خان جای سؤال دارد، خاطرنشان ساخت: سالانه از مرز پرویز خان حدود سه میلیارد دلار صادرات و ترانزیت انجام میشود و این بسته بودن، قطعاً استان و کشور را دچار ضررهای زیادی میکند.
گفتنی است که معاون سازمان ملی استاندارد ایران نیز امروز از مرز پرویز خان بازدید کرده و از نزدیک در جریان روند اجرایی امور قرار گرفت و ابراز داشت: راهاندازی سامانه صادرات و واردات سازمان ملی استاندارد گامی مهم در تسریع فرایند صدور کالا در گمرکات خواهد بود.
وی افزود: بهرهگیری از این سامانه تأثیر بسیار زیادی در ارائه خدمت به تجار، تسریع درروند صدور کالاهای صادراتی و وارداتی و تعامل با گمرکات مرزی استان خواهد داشت، ضمن اینکه گام مهمی در جهت پیشبرد اهداف دولت الکترونیک خواهد بود.
فرماندار قصرشیرین با اشاره به اهمیت نظارت استاندارد بر کیفیت کالاهای صادراتی، گفت: با بازگشایی مجدد مرز پرویز خان، بهمنظور توسعه بازارهای صادراتی در کشور عراق، باید توجه ویژهای به کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی از سوی صادرکنندگان و متولیان امر صورت گیرد زیرا که صدور کالاهای غیراستاندارد به بازار هدف میتواند در درازمدت لطمه جبرانناپذیری به اعتبار تولیدات صادراتی جمهوری اسلامی وارد نماید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر