سرپرست گمرکات قم:
خط راه آهن به گمرکات قم متصل می شود
سرپرست گمرکات قم: بر اساس طرح جامع توسعه گمرکات قم، این خط راه آهن در طی چهارماه احداث می شود که این امر نقش موثری در گسترش فعالیت های گمرکات قم به عنوان استان مجاور پایتخت، خواهد داشت.
سرپرست گمرکات قم در گفت و گو با خبرنگار موج درقم ، افزود: در این مدت در بخش صادرات ۱۰۹ هزار و ۵۹۵ تن انواع کالا مانند گرانول، پفک، کفش و صندل، شمش سرب، محصول های پلاستیکی، شیمیایی و هیدروکربن به ارزش ۱۳۵ میلیون و ۸۲۹ هزار دلار به کشورهایی همچون عراق، افغانستان، امارات، هند، پاکستان و ازبکستان صادر شده است؛ این محصول ها نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش ۳۰ درصد و از نظر وزن ۶۳ درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: در بخش واردات نیز ؛ ۳۸ هزار و ۱۸۸ تن کالا مانند خودرو سواری، اجزا و الیاف اکرولیک، بیل مکانیکی، پنل ال ای دی، اجزا و قطعات ماشین لباسشویی و پکیج، دستگاه فتوکپی و لوازم آرایشی و بهداشتی از کشورهایی همچون کره، چین، هند، ایتالیا، امارات و ترکیه به ارزش ۲۰۵ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار از طریق گمرکات قم به کشور وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۲۱ درصد و از لحاظ ارزش ۳۵ درصد کاهش داشته است.
محمد خلیلی ادامه داد: در همین مدت مقدار ۴۹ هزار و ۱۵۳ هزار تن کالا از سایر گمرکات به قم ترانزیت شده است که در مقایسه با مدت مشابه از نظر وزن ۳۷ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به فعالیت های گمرکات استان قم در بخش امانات پستی، گفت: در این مدت تعداد یکهزار و ۳۵۹ بسته به وزن چهار هزار و ۳۶۳ کیلوگرم از کشورهایی همچون آمریکا، استرالیا، امارات، آلمان و عراق به عنوان هدیه و سوغات به بخش امانات خارجی گمرکات وارد و پس از طی مراحل قانونی خارج شده اند؛ همچنین در همین مدت سه هزار و ۵۳۴ بسته به وزن هفت هزار و ۹۹۰ کیلوگرم در قالب مطبوعات، هدیه و سوغات از گمرکات استان قم صادر شده است.
سرپرست گمرکات قم همچنین بااشاره به امضا تفاهم نامه با اداره کل راه آهن قم برای اتصال خط راه آهن به گمرکات استان، افزود: بر اساس طرح جامع توسعه گمرکات قم، این خط راه آهن در طی چهارماه احداث می شود که این امر نقش موثری در گسترش فعالیت های گمرکات قم به عنوان استان مجاور پایتخت، خواهد داشت.
وی با بیان این که تمام نقاط گمرکات قم توسط دوربین های مدار بسته کنترل می شود، ادامه داد: براساس سیاست های گمرکات کشور پس از مجهز شدن گمرکات مرزی به سیستم های کنترل ایکس ری، گمرکات استانی نیز به این سامانه تجهیز خواهد شد.
خلیلی بیان کرد: کالاهای واحدهای نمونه و برتر استان و واحدهایی که در انجام فعالیت های خود استانداردهای لازم را رعایت می کنند از طریق مسیر سبز و زرد گمرک که نیازی به ارزیابی فیزیکی ندارد، ترخیص که این امر منجر به بالا رفتن سرعت فعالیت های گمرکی آنان می شود.
وی ادامه داد: بیش از ۶۰ درصد کالاهای صادراتی در رتبه بندی سبز و زرد قرار می گیرند و سایر اقلام همچون محصول های بهداشتی برای ترخیص نیاز به کسب مجوز از سازمان های متولی دارند که همین مساله منجر به طولانی شدن فرآیند ترخیص این کالاهای می شود.
ترخیص کالا از گمرکات از طریق سه مسیر سبز، زرد و قرمز صورت می گیرد؛ در مسیر سبز که شامل واحدهای صادراتی برتر و نمونه و همچنین واحدهایی که هیچ گونه تخلف گمرکی نداشتند می شود، کالاهیچ گونه کنترل فیزیکی و ارزیابی اسنادی نمی شود، در مسیر زرد کالا ارزیابی فیزیکی نمی شود اما اسناد هویتی آن کنترل می شود، در مسیر قرمز کالا هم مورد ارزیابی فیزیکی و هم کنترل اسنادی قرار می گیرد.
وی بیان کرد: گمرکات استان قم تلاش می کند به طور میانگین کار ترخیص کالاهای صادراتی را در مدت سه ساعت و کالاهای وارداتی را در مدت ۷۲ ساعت به انجام رساند.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه مجازی هدایت صاحبان کالا در گمرکات به منظور کاهش فرآیندهای اداری، افزود: گمرکات استان قم تلاش می کند در قالب بسته های حمایتی و ترخیص نسیه به صاحبان کالاها کمک کند تا محصول خود را در زمان کوتاه تری ترخیص کند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر