English

جوابیه شهرداری منطقه ثامن مشهد به میراث فرهنگی

شهرداری مشهد در پاسخ به اعتراض سازمان میراث فرهنگی مبنی بر تخریب مسجد قدیمی در مشهد جوابیه ای صادر کرد.

جوابیه شهرداری منطقه ثامن مشهد به میراث فرهنگی

به گزارش خبرگزاری موج از مشهد، بعد از انتشار خبرهایی مبنی بر تخریب بنای  تاریخی مسجد صاحب الزمان (عج) از سوی شهردای حال شهرداری منطقه ثامن در جوابیه ای نسبت به تخریب این بنا و انعکاس این خبر در فضای مجازی واکنش نشان داده است.

متن جوابیه شهرداری ثامن مشهد به شرح زیر است:

با اهدای سلام
احتراماً در پاسخ به مطلب منتشر شده در رسانه ها در خصوص تخریب مسجد صاحب الزمان، بدینوسیله مطالب ذیل را به استحضار می رساند.

شهرداری منطقه ثامن مشهد مقدس به گواه اسناد و مدارک موجود، در طی سالیان گذشته بیشترین همکاری و مساعدت را با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور داشته و در بسیاری از موارد حتی فراتر از وظایف و تکالیف قانونی خویش عمل کرده است. برای مثال می توان به احیاء و بهسازی و بازسازی آثار میراثی چون خانه توکلی، خانه داروغه و... در محدوده طرح اطراف حرم مطهر رضوی توسط شهرداری و با صرف هزینه های فراوان اشاره نمود. 
همچنین در آخرین اصلاحات انجام شده در طرح نوسازی و بهسازی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوی در سال ۱۳۸۷، تمامی آثار میراثی موجود در بافت توسط سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شناسایی و معرفی شده و شهرداری با همکاری و مساعدت کلیه این آثار را در طرح لحاظ و اصلاحات طرح با درنظر گرفتن این آثار تصویب و اجرایی شد و این طرح به تأیید و امضای سازمان مذکور نیز رسید. لیکن در سال ۱۳۹۴ و درست در زمانی که این شهرداری در آستانه افتتاح بلوار شارستان رضوی حد فاصل خیابان نواب صفوی تا خیابان هفده شهریور قرار داشت سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور، بر خلاف توافقات قبلی و طرح مصوب ، اقدام به ثبت مسجد صاحب الزمان در فهرست آثار ملی نمود . با توجه به قوانین و مقررات مختلف از جمله قانون حفظ آثار ملی ، قانون ثبت آثار ملی و ... مسجد مذکور فاقد هر گونه شاخصه میراثی و شرایط لازم برای ثبت در فهرست آثار ملی بوده و ثبت آن مغایر با قوانین بوده است . اما این اقدام خلاف قانون و ثبت مسجد که در ابتدای بلوار شارستان رضوی و در مسیر راست گرد آن قرار داشت ، بهره برداری از این بلوار که نقش کلیدی و حیاتی در کاهش بار ترافیکی محدوده اطراف حرم مطهر رضوی و سهولت دسترسی زائران و مجاوران عزیز این مضجع شریف دارد را با مشکل مواجه ساخته و ده ها میلیارد تومان هزینه صورت گرفته بابت احداث این بلوار را بی اثر کرد. 
لازم به ذکر است سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در سال 1384 نیز اقدام به ثبت ملکی موسوم به خانه امیری در فهرست آثار ملی نمود و به دلیل قرار داشتن این ملک هم در مسیر بلوار شارستان رضوی ، شهرداری مجبور شد با صرف هزینه چند میلیاردی اقدام به جابه جایی مسیر بلوار نماید. اما در مورد مسجد صاحب الزمان، به دلیل تکمیل عملیات ساخت بلوار، به هیچ عنوان امکان جابه جایی و تغییر آن وجود نداشته و ندارد. 
علی ای حال به دلیل خلاف قانون بودن ثبت مسجد و خسارت چندین میلیارد تومانی این اقدام به اموال عمومی و منافع مجاورین و زائرین حرم مطهر رضوی ، شهرداری بدون هر گونه حاشیه سازی ، دعوی ابطال ثبت اثر را در مراجع قضایی طرح کرده و سعی در احقاق حقوق عمومی از طریق قانون نمود و تعیین تکلیف این موضوع به مراجع ذیصلاح سپرده شد . دادگاه های بدوی و تجدید نظر استان خراسان رضوی ، با بررسی های دقیق حقوقی و فنی و با اخذ نظر هیأت پنج نفره کارشناسان رسمی دادگستری –که عمر ساختمان مسجد را حداکثر هفتاد سال اعلام نمودند - ثبت خلاف قانون مسجد مذکور در فهرست آثار ملی را باطل کردند. 
لذا به استناد بررسی انجام شده در محاکم مذکور مسجد فوق الذکر فاقد هر گونه مشخصه و هویت میراثی بوده است.
لازم به ذکر است در فاصله کمتر از ۱۰۰ متر از مکان فعلی مسجد زمینی به مساحت ۴۳۰ متر مربع جهت احداث و ساخت مسجد جدید صاحب الزمان اختصاص داده شده است.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه