همزمان با دوم فوریه؛
مراسم روز جهانی تالابها در پلدختر لرستان برگزار شد
مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان در مراسم روز جهانی تالابها که از صبح امروز در پلدختر برگزار شد، گفت: تالابهای پلدختر می توانند به بزرگترین ژئوپارک کشور تبدیل شوند.
به گزارش، خبرنگار خبرگزاری موج از لرستان-مریم مهری، مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان در مراسم روز جهانی تالاب ها که با شعار «تالابها برای توسعه پایدار شهری» در محل تالابهای شهرستان پلدختر برگزار شد، گفت: پلدختر بهشتی برای مطالعات زمینشناسی جهان است و تالابهای آن، این ظرفیت را دارند که به بزرگترین ژئوپارک کشور تبدیل شوند.
مهرداد فتحی بیرانوند، افزود: روز جهانی تالابها، روزی مهم در تقویم محیط زیست است. لذا تالابهای پلدختر بر اثر بزرگترین زمین لغزه جهان در کبیرکوه ایجاد شده و این ظرفیت را دارند که به بزرگترین ژئوپارک کشور تبدیل شوند.
وی ادامه داد: پلدختر بهشت مطالعات زمینشناسی دنیاست، لذا باید از این ظرفیت، برای احیا و حفاظت از تالابهای لرستان و پلدختر، استفاده کرد.
جوانترین کوهزاییهای جهان در پلدختر شکل گرفته است
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با بیان اینکه جوانترین کوهزاییهای جهان در این نقطه صورت گرفته است، گفت: مطالعات و مستندات لازم برای پیوستن تالاب های پلدختر به کنوانسیون رامسر جمع آوری شده است.
فتحی بیرانوند، اضافه کرد: در این راستا، طرحهای مشارکتی با جوامع محلی در حال اجراست تا شرایط لازم برای حفاظت و توسعه این تالابها فراهم شود. از این رو، نگاه ما نگاهی دوطرفه است و همانگونه که پشتیبان محیط زیست و اکوسیستمهای طبیعی هستیم، حامی منافع مردم منطقه نیز هستیم و خواهیم بود.
متاسفانه در گذشته، برخی تالابهای پلدختر به اراضی کشاورزی تبدیل شده است
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان خطاب به حاضرین در مراسم روز جهانی تالابها در پلدختر، با اشاره به اینکه جوامع محلی حاشیه تالابها در سالهای اخیر همکاری مناسبی با محیط زیست داشتهاند و آموزشها و برنامههای مهمی در این راستا به این جوامع ارائه شده، تصریح کرد: نقش تالابها در سالهای اخیر با توجه به مشکلات زیست محیطی در سطح جهان افزایش یافته است اما متاسفانه به علت اعمال سیاستهای غلط در دهه ۷۰، بسیاری از تالابها به اراضی کشاورزی تبدیل شدهاند تا جایی که حتی بسیاری از ساکنان حاشیه این تالابها سند رسمی اراضی اطراف این تالابها را نیز اخذ کردهاند.
وی ادامه داد: در حال حاضر، حدود ۹۰ درصد ساکنان حاشیه تالابها، برای حفاظت از این نعمات خدادادی با ما همکاری کرده و میکنند که جای تقدیر و تشکر دارد.
یکی از علل وجود ریزگردها، خشک شدن تالابها است
مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان با اشاره به اینکه وسعت تالابهای لرستان به مانند سایر استانها کم شده است، گفت: پدیده شوم ریزگردها که بخشی از کشور، از جمله شهرستان پلدختر نیز با آن درگیر است، به علت خشکیده شدن تالابها است.
فتحی بیرانوند، افزود: متاسفانه علاوه بر پلدختر، در شهرهای بروجرد وسعت تالاب بیشهدالان از هزار هکتار به 100 هکتار کاهش یافته و همین وضعیت برای تالاب تنوردر شهرستان دورود نیز پیش آمده که تنها راه حل این مشکلات، همکاری جوامع محلی و همچنین انجمنهای زیست محیطی و فعالان و دوستداران این عرصه است.
مطالعه تعیین حقابه زیست محیطی منطقه در دستور کار است
وی ادامه داد: در این راستا، مدیریت زیست بومی این مناطق را در دستور کار قرار دادهایم و مطالعات تعیین حقابه زیست محیطی رودخانهها و حقابه تالابهای استان را پیگیری خواهیم کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با اشاره به اینکه جهت حفاظت از تالابهای پلدختر، پاسگاه محیطبانی در این منطقه ایجاد شده است، گفت: دو پاسگاه دیگر هم در محل تالابهای تنوردر دورود و بیشه دالان بروجرد احداث خواهد شد.
تالابهای لرستان، کریدور پرندگان مهاجر است
مهرداد فتحی بیرانوند، تصریح کرد: علاوه بر اینکه تالابهای لرستان نقش مهمی در کاهش ریزگردها، تنظیم آب و هوا و مسائلی از این دست دارند، این تالابها کریدور پرندگان مهاجر از شمال به جنوب هستند که لازم است تا از ظرفیتهای پرنده نگری، پروش ماهی، اکوتوریسم و غیره و ذلک برای حمایت از جوامع محلی استفاده کرد.
گفتنی است، مراسم روز جهانی تالابها، با شعار «تالابها برای توسعه پایدار شهری» به همت مدیر و کارکنان اداره حفاظت محیط زیست پلدختر و با حضور مدیران و کارکنان اداره کل حفاظت محیط زیست استان لرستان، انجمنها و سمنهای زیست محیطی، پژوهشگران، عموم مردم علاقهمند به محیط زیست و طبیعتگردی، مدیران کل برخی دستگاههای اجرایی استان و اصحاب رسانه لرستان، در تالابهای پلدختر برگزار شد.
ارسال نظر