English

قائم مقام اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان:

کارون باید به حیات خود ادامه دهد/مرطوب سازی ۱۱۵ هزار هکتار از کانون ریزگردها

قائم مقام منابع طبیعی خوزستان گفت: مدیریت آب مهم تر از آورد رودخانه کارون بوده و باید بپذیریم این رودخانه آب مازاد نداشته و یک شاه‌راه حیاتی است که باید به حیات خود ادامه دهد

کارون باید به حیات خود ادامه دهد/مرطوب سازی 115 هزار هکتار از کانون ریزگردها

احمد رئیس زاده قائم مقام اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان در گفتگو با خبرگزاری موج خوزستان، با تأکید بر مدیریت آب رودخانه کارون، اظهار کرد: مدیریت آب مهمتر از آورد رودخانه بوده و باید بپذیریم این رودخانه آب مازاد نداشته و یک شاهراه حیاتی است که باید به حیات خود ادامه دهد.

 رئیس زاده با اشاره به اینکه در بحث مقابله با ریزگردها یکی از پروژه های ابتدایی و پیش نیاز، آب و مرطوب سازی بوده است، بیان کرد: حدود ۱۱۵ هزار هکتار توسط کانال های آبرسانی مرطوب سازی شده و به همین میزان باعث کاهش کانون ریزگرد می شود.

وی یکی از عوامل بوجود آمدن کانون ریزگردها را از دست دادن رطوبت خاک عنوان کرد و گفت: علاوه بر تالاب شادگان ، هورهای متعددی وجود دارد که خشک و تبدیل به کانون ریزگرد شده از جمله هور منصوره و شریفیه که با احداث کانال ۴۷کیلومتری آبرسانی و مرطوب سازی شده اند.

قائم مقام اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان با بیان اینکه مساحت هور ۱۴ هزار هکتار است، یادآور شد: در صورت پر آب شدن هور اثرات مثبتی بر سایر اراضی همجوار گذاشته و می تواند رطوبت اطراف را تأمین کرده و بر پوشش گیاهی تاثیر مستقیم می گذارد.

 رئیس زاده با بیان اینکه کار احداث کانال با طول ۴۷ کیلومتر و عرض بین ۵۰ تا ۱۰۰ متر و با دبی ۲۰متر مکعب در ثانیه تمام شده است، افزود: در حال حاضر اقداماتی در جهت احداث کانال های درجه ۱ ، ۲ و ۳ و همچنین کانال های فرعی که مرتبط با کانال اصلی هستند انجام شده که با اتمام این کار بخش زیادی از کانون ها مهار می شود.

وی با ابراز تأسف از افزایش روزانه کانون های ریزگرد، تصریح کرد: در صورتی که شرایط خشکسالی ادامه یابد قطعا میزان اراضی و کانون ها در چند سال آینده بیشتر خواهد شد.

رئیس زاده با اشاره به اینکه اولویت اول ما تأمین آب مورد نیاز است، بیان کرد: در جاهایی که پوشش گیاهی وجود دارد مدیریت خاک و قرق انجام شده و همچنین عملیات کاشت نهال در جاهایی که امکان نهال کاری وجود دارد صورت می گیرد.

۳۰۰۰هزار نفر در پروژه نهال کاری مشغول به کار شدند

منابع طبیعی خوزستان

وی با بیان اینکه در جاهایی که امکان مالچ پاشی وجود دارد این کار انجام شده است، اضافه کرد: سعی بر این بوده تا فروردین ماه سال آینده بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ هکتار مالچ پاشی انجام شود.

رئیس زاده در پایان با اشاره به میزان اشتغال زایی در جهت انجام پروژه نهال کاری، اظهار کرد: بیش از یک هزار نفر به صورت مستقیم و بیش از دو هزار نفر به صورت غیر مستقیم در این پروژه مشغول به کار هستند.

 

عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه