English

شهردار یاسوج:

لزوم ساماندهی جمعه بازار یاسوج / خطر جان و مال مغازه‌داران این بازار را تهدید می‌کند

مسوولان کهگیلویه و بویراحمد از تکرار پلاسکوی تهران در یاسوج جلوگیری کنند.

لزوم ساماندهی جمعه بازار یاسوج / خطر جان و مال مغازه‌داران این بازار را تهدید می‌کند

به گزارش خبرگزاری موج از یاسوج، مدت زیادی است که همواره در جلسات متعددی مسوولان شهر یاسوج بیان می‌کنند که جمعه بازار فعلی یاسوج به لحاظ سازه‌ای، ایمنی و سیستم برق و نبود امکانات مناسب محل حادثه‌خیزی می‌باشد و اگر حادثه پلاسکو در این نقطه از شهر تکرار شود، مشکلات عدیده‌ای به وجود می‌آورد. علی رغم همه این مشکلات، ترافیکی که در جمعه بازار یاسوج ایجاد می‌شود، شهروندان را کلافه کرده و چهره زشتی را از شهر برای مسافران و گردشگران به نمایش می‌گذارد.

جلسه بررسی ساماندهی جمعه بازار یاسوج با حضور شهردار یاسوج، رئیس شورای شهر یاسوج، نمایندگان جمعه بازار و جمعی از مسوولان برگزار شد.

سازه جمعه بازار یاسوج مناسب نیست

مجید تیربند نماینده مغازه‌داران جمعه بازار یاسوج  با بیان اینکه اهالی این جمعه بازار افراد کم درآمد و بی‌بضاعت هستند، در خصوص ساماندهی جمعه بازار یاسوج، اظهار کرد: اهالی جمعه بازار فعلی یاسوج توان خرید مغازه در جمعه بازار جدید  را ندارند.

جمعه بازار یاسوج (1)

وی با تاکید بر اینکه مغازه‌داران فعال در جمعه بازار فعلی یاسوج از توان مالی خوبی برخوردار نیستند، تصریح کرد: وضعیت سازه‌ای جمعه بازار فعلی یاسوج مناسب نیست، اما با این وجود هر روز شاهد مجوزهایی هستیم که شهرداری یاسوج به وانت‌بارها و دوره‌گردها برای کسب و کار در اطراف این جمعه بازار هستیم.

تیربند افزود: دادن این مجوزها با ساماندهی جمعه بازار مغایرت دارد و من نمی‌دانم چرا شهرداری یاسوج قید درآمد ۷۰ میلیون‌ تومانی از عوارض جمعه بازار یاسوج را زده است.

وی ادامه داد: در منطقه کسب و کار رونق دارد و همین منطقه باید ساماندهی شود و جمعه بازار جدید یاسوج به دلیل موقعیتی که دارد در آینده کانون ترافیک و مشکلات زیاد دیگری خواهد بود.

شهرداری و شورای شهر یاسوج در مقابل مردم نیستند / ساماندهی جمعه بازار یاسوج الزامی است

هدایت اکبری رئیس شورای اسلامی شهر یاسوج در این نشست با بیان اینکه موقعیت جمعه بازار فعلی از ابتدا به عنوان جمعه بازار مشخص شده بود، اما اکنون به بازار روز تبدیل شده است، اظهار کرد: شهرداری و شورای شهر یاسوج همواره طرف مردم و اهالی جمعه بازار فعلی هستند و همیشه گفته‌ایم که باید شرایط طوری باشد که مغازه‌داران جمعه بازار با میل و رغبت خودشان به جمعه بازار جدید نقل و مکان کنند.

وی تاکید کرد: به هیچ وجه شورا و شهرداری یاسوج به دنبال تحمیل کردن به مغازه‌داران فعال جمعه بازار فعلی یاسوج در خصوص ساماندهی این منطقه نیست.

رئیس شورای شهر یاسوج به چگونگی ایجاد جمعه بازار جدید یاسوج اشاره کرد و گفت: زمانی که آقای دلباز سرمایه‌گذار جمعه بازار جدید یاسوج قصد داشتند در این استان سرمایه‌گذاری، می‌خواست در زمینی که از بانک صادرات خریداری کرده بود، تالاری احداث کند، اما از او خواستیم، برای ساماندهی جمعه بازار فعلی یاسوج سرمایه‌گذاری کند و بعد از جلساتی که با حضور مسوولان وقت برگزار شد، قرار شد که آقای دلباز با شرایطی که برای او تعیین کردیم از جمله واگذاری و یا اجاره ۴۸۶ غرفه به مغازه‌داران فعال در جمعه بازار فعلی یاسوج، در راستای ساماندهی این جمعه باز ار اقدام نماید.

جمعه بازار یاسوج (3)

اکبری تاکید کرد: آقای دلباز بعد از تمام مراحل قانونی و دادن عوارض مختلف شروع به احداث جمعه بازار جدید یاسوج کرده است.

وی افزود: بر اساس توافق و قراردادی که با سرمایه‌گذار منعقد شده، سرمایه‌گذار نباید ساکنین جمعه بازار فعلی یاسوج را ملزم به خرید غرفه‌های جدید کنند، بلکه هر کسی که شرایط خرید این غرفه‌ها را ندارد باید به او غرفه‌ها اجاره داده شود.

رئیس شورای شهر یاسوج تاکید کرد: شهرداری یاسوج با ۴۸۶ نفر در جمعه بازار فعلی یاسوج قرار داد دارد که آنها به شهرداری عوارض پرداخت می‌کنند و شهرداری فقط در مقابل اینها تعهد دارد.

پرده‌برداری از رانت‌خواهی عده‌ای در جمعه بازار

هدایت اکبری در ادامه پرده از برخی رانت‌خواری در جمعه بازار فعلی یاسوج برداشت و اظهار کرد: دو گروه در جمعه بازار فعلی یاسوج فعالیت دارند، یک گروه کسانی هستند که با شهرداری یاسوج قرارداد بسته‌اند و وضعیت مالی‌شان خوب نیست و مشکلات اقتصادی دارند که در این منطقه به کسب و درآمد مشغول هستند، اما گروه دوم کسانی هستند که به واسطه رانت و نفوذی که داشتند، زمین‌های را در جمعه بازار فعلی یاسوج از شهرداری یاسوج با نرخ بسیار پایین اجاره کردند و با ایجاد چند غرفه با کرایه یک میلیون تومان، ۹۷۰ هزار تومان و یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به افراد دیگری اجاره می‌دهند و از طرفی خودشان اجاره‌های بسیار پایین در حد ۷۰ هزار تومان به شهرداری می‌دهند.

وی افزود: برخی از غرفه‌های جمعه بازار فعلی یاسوج با مبلغ ۴۰ میلیون، ۵۰ میلیون تومان و ۳۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود و این در حالی است که مالک این زمین شهرداری یاسوج می‌باشد.

رئیس شورای شهر یاسوج در بخش دیگری از سخنان با تاکید بر اینکه شورای شهر و شهرداری یاسوج در کنار مردم هستند، نه در مقابل آنها، اظهار کرد: خیلی از سازمان‌های استان از وجود جمعه بازار فعلی یاسوج ناراضی هستند و خواستار ساماندهی آن در منطقه دیگری هستند. و سازمان آتش‌نشانی نیز بارها در باره حوادث احتمالی جمعه بازار فعلی یاسوج هشدار داده است.

اکبری ادامه: اصناف و سایر دستگاه‌ها نیز شاکی هستند.

جمعه بازار یاسوج (2)

وی یادآور شد: شهرداری یاسوج تنها با ۴۸۶ نفر در جمعه بازار فعلی یاسوج قرارداد دارد، و اگر الان ۹۰۰ غرفه در این جمعه بازار فعالیت می‌کنند به همان دلیل است که فردی به دلیل نفوذش و قوم فلان عضو شورا ۵۰ متر زمین از شهرداری اجاره کرده و آنها را به ۱۰ و یا چند غرفه تبدیل کرده و به افراد کاسب‌کار واقعی با کرایه هنگفت اجاره داده است.

عضو شورای شهر یاسوج ادامه داد: سرمایه‌گذار موظف است که به کسانی که شهرداری یاسوج معرفی می‌کند، غرفه واگذار کند و یا اگر توان خرید غرفه را ندارد، طبق نظر کارشناسی غرفه‌ها را به او اجاره دهد.

اکبری گفت: تمام زمینه‌ها و راهکارهای لازم برای ساماندهی جمعه بازار آماده و فراهم شده است و وضعیت کنونی این بازار نامناسب و زیبنده شهر و کاسب‌کار نیست. در این جمعه بازار هم سرمایه‌های کاسب کاران در خطر است و هم جانشان.

اکبری گفت: ما نمی‌خواهم برای ساماندهی جمعه بازار فعلی یاسوج از قوه قهریه استفاده کنیم و هدف ما از تشکیل این جلسه این بود که بعد از یک جمع بندی به یک راهکار عملی برسیم.

وی افزود: ساکنین جمعه بازار کنونی هیچ مالکیتی ندارد و هر لحظه ممکن است که این بازار جمع‌ آوری شود، اما در جمعه بازار جدید شما می‌توانید مالک شوید.

جمعه بازار یاسوج ایمنی ندارد

محمد رستمی مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی یاسوج در این نشست اظهار کرد: اگر حادثه پلاسکو در منطقه جمعه بازار یاسوج رخ دهد، هیچ راهی برای خدمات رسانی وجود ندارد.

رستمی افزود: با یک اتصال برق و یا هر گونه آتش‌سوزی در جمعه بازار فعلی یاسوج به دلیل سازه آهنی کل بازار برق‌دار می‌شود.

مدیرعامل آتش‌نشانی یاسوج تاکید کرد: این جمعه بازار هیچ ایمنی ندارد و اگر جمعه بازار فعلی یاسوج جابه‌جا شود، عوامل ناامنی و خطر از بین می‌رود.

وی لزوم ایستگاه آتش‌نشانی در منطقه جمعه بازار یاسوج را الزامی دانست.

برای ساماندهی جمعه بازار یاسوج کوتاه نمی‌آیم

نستهن مقدم شهردار یاسوج با بیان اینکه وقوع شدن جمعه بازار فعلی یاسوج که همانند حلبی‌آباد است، اظهار کرد: این جمعه بازار زیبنده کاسب‌کار نیست و کسبه باید محیطش برازنده خودش باشد، و از طرفی زیبنده شهر ما که نام پایتخت طبیعت را یدک می‌کشد، نیست.

مقدم اضافه کرد: حفظ جان مردم مهم است و نباید به بهانه‌ اینکه اینجا محل کسب و درآمد است، باید چشمان‌مان را روی خطرها و حوادث که جان مردم را تهدید می‌کنند، ببندیم.

وی افزود: جمعه بازار فعلی یاسوج جای پرخطر است هم به لحاظ سازه و هم در صورت حادثه‌ای و یا آتش‌سوزی امکان خدمات رسانی کمتر وجود دارد و با توجه به نوع کالاها اگر آتش‌سوزی رخ دهد، صاحبان غرفه‌ها باید فرار را بر قرار ترجیح دهند.

شهردار یاسوج خطاب به اهالی جمعه بازار یاسوج گفت: اگر بدانید که چه خطرهای شما را تهدید می‌کند در این مکان، حاضر نیستید که در اینجا کاری کنید.

وی افزود: محل جمعه بازار فعلی یاسوج متناسب با کسب و کار استاندارد و سالم نیست و من خودم اجازه نمی‌دهم فرزندم در این بازار خرید کند.

شهردار یاسوج با بیام اینکه معیشت و تسهیل در کار مغازه‌داران جمعه بازار یاسوج شعار همه ماها است، و بر اشتغال‌زایی و مرتبط از سوی بزرگان کشورمان تاکید می‌شود، گفت: اما این منطقه برگ منفی در کارنامه شهرداری است که آن را ایجاد کرده و یا حمایت می‌کند.

مقدم گریزی به بی‌نظمی وانت‌بارها گریزی زد و گفت: فردی 10 خودرو خریداری کرده و دست افراد دیگری گذاشته و در فضای شهر بی‌نظمی ایجاد کرده‌ است.

وی با بیان اینکه بازار فعلی جمعه بازار هیچ نشاط و رونقی را برای شهروندان ما ندارد، بیان کرد: همه ماها شعار حمایت از سرمایه‌گذار می‌دهیم، اما در عمل به گونه‌ای دیگر رفتار می‌کنیم، هیچ دلیلی ندارد که سرمایه‌، سرمایه‌گذار مستهلک شود تا کسانی بخواهند، مسئله‌ای را قبول و یا رد کنند.

شهردار یاسوج در ادامه تاکید کرد: به هیچ وجه برای ساماندهی جمعه بازار فعلی یاسوج و جمع کردن آن کوتاه نمی‌آیم.

وی افزود: در تمام دنیا یک ساعت خاص را برای جمعه بازار اختصاص می‌دهند و در زمان مشخصی هم بساط‌شان را جمع می‌کنند، انضباط کاری باید سرلوحه کسبه‌های ما قرار بگیرد.

مقدم گفت: یاسوج خودش به تنهایی چهارفصل دارد و نباید چهره آن را زشت کنیم، جمعه بازار فعلی یاسوج چهره نازیبا، فاقد معماری و ترافیک ایجاد می‌کنند و خواست عمومی ساماندهی این منطقه است.

وی ادامه داد: مردم از مدیریت شهری می‌خواهند که جمعه بازار و یا روز بازار یاسوج را تعیین تکلیف کنند. و این را باید توجه کنیم که شهردار و شورای شهر یاسوج در مقابل شماها نیست بلکه کنار شماها است. و ما به دنبال مختل کردن شغل کسی نیستیم. اما باید سلامت و ایمنی افراد مدنظر قرار بگیرد.

شهردار یاسوج با بیان اینکه مجموعه شهرداری و شورای شهر ملزم شده است که این بازار را ساماندهی کند، تاکید کرد: اگر بنده به عنوان آدم بده شناخته شوم، جمعه بازار فعلی یاسوج را جابه‌جا و ساماندهی خواهم کرد.

به گزارش موج، برخی از کاسب‌کاران جمعه بازار فعلی یاسوج در واکنش به صحبت‌های شهردار یاسوج، اظهار کردند که ما توان مالی برای خرید غرفه در جمعه بازار جدید یاسوج را نداریم و کسب و درآمد ما در جمعه بازار فعلی یاسوج مناسب نیست که نستهن مقدم شهردار یاسوج که نشان داد، مدیری نکته‌سنجی است، گفت: در کلام هیچ کدام از شماها رضایت از کسب و کار در جمعه بازار فعلی یاسوج نیست، پس دلیل اصرار بر ماندن در این بازار چیست؟

بنا بر این گزارش، انتظار می‌رود سایر مسوولان و دستگاه‌ها شهرداری یاسوج را در ساماندهی جمعه بازار یاسوج و انتقال آن به جمعه بازار جدید حمایت و از تکرار حادثه پلاسکوی تهران در یاسوج خودداری کنند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه