سلامت اجتماعی و سیاسی جامعه در سایه رهنمودهای حضرت زهرا(س) میسر است
آیت الله علم االهدی با بیان اینکه آموزه ها و راهبردهای حضرت زهرا(س) در تمام شئون جامعه باید به کار رود گفت: راهبردها و رهنمودهای این بانوی بزرگوار سلامت اجتماعی و سیاسی جامعه را تضمین می کند.
به گزارش خبرگزاری موج از مشهد،آیت الله سید احمد علم الهدی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و امام جمعه مشهد در سوگواره یاس نبوی که همزمان با شام غریبان حضرت فاطمه زهرا(س) در اول اسفند ماه در محل مهدیه امام خامنه ای(مدظلله عالی) اداره اوقاف استان برگزار شد، بیان کرد: مسئله مظلومیت حضرت زهرا(س) در هر منطق و بیانی شاید معرفت ما را به ساحت مقدس این بانوی بزرگوار به آنجا نرساند که وجود اقدس مولای متقیان و ائمه اطهار(ع) نسبت به آن حضرت داشتند.
وی افزود: در هر داغی سوز و گداز به اندازه معرفت از عزیز از دست رفته است اما هیچ سوز و گدازی در از دست دادن عزیزان به اندازه آن نیست که وابستگی بر اساس معرفت و شناخت باشد.
امام جمعه مشهد اظهار کرد: شب شام غریبان حضرت زهرای اطهر(س) حساس ترین نقطه زمانی برای داغ فاطمه(س) است و برای اینکه سوز و گداز شایسته و در مقام عصمت حضرت قرار گیرد باید حد معرفت و شناخت خود را نسبت به آن حضرت بالا ببریم.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در خصوص شخصیت این بانوی بزرگوار ادامه داد: حضرت زهرا(س) به عنوان دختر پیامبر، همسر علی(ع)، مادر حسنین، عالمه غیر معلمه، حورای انسیه و شخصیت متصل به مبدأ وحی بعد از رحلت رسول اکرم(ص) ظرف نزول وحی بود.
وی تصریح کرد:همه این فضائل و خصوصیات در برابر ما یک شخصیت اسطوره ای برای حضرت زهرا(س) ترسیم می کند که مربوط به معنویت فوق انسانی است.
آیت الله علم الهدی اظهار کرد: پیامبر اعظم(ص) خواب دیدند که بوزینه ها از هر طرف بر منبر می روند این خواب حضرت را ملتهب و دچار اضطراب نمود که جبرئیل نازل شد و تعبیر خواب را نمایه ای از سرنوشت اسلام و جامعه مسلمانان بعد از وجود اقدس پیامبر(ص) بیان کردند و فرمودند: فرزندان ابوسفیان به منبر شما مسلط خواهد شد و بنی امیه بر جامعه سلطه می یابند.
وی با اشاره به اینکه این تعبیر خواب شدیدأ پیامبر را غمگین کرد و بلافاصله جبرئیل سوره قدر را بر ایشان نازل کرد در خصوص رابطه سوره قدر و حضرت رسول اکرم(ص) عنوان کرد: سوره قدر مربوط به شب قدر است ، شب استجابت دعا و نزول رحمت و برکات الهی است که ربط نزول سوره قدر با جریان خواب پیامبر را مشخص می کند.
خداوند در سوره قدر جهان اسلام را به حضرت زهرا(س) تحویل می دهد
امام جمعه مشهد ابراز کرد: بر اساس تفسیر امام صادق(ع) مقصود از لیله(شب) فاطمه و مقصود از قدر خدای یگانه است یعنی فاطمه زهرا(س) شب خداست و شب قدری که از هزار ماه برتر است و منظور از هزار ماه همان ۸۲ سال حکومت بنی امیه است که یعنی فاطمه(س) از هزار ماه حکومت بنی امیه بهتر است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی بیان کرد: وجود فاطمه زهرا(س) تمام آثار شوم ، انحرافات و مظالم دوران بنی امیه را نابود می کند یعنی با یک شب قدر کل حکومت بنی امیه از بین می رود.
وی در خصوص آیه آخر سوره قدر تصریح کرد: مطلع الفجر به فرج و ظهور حضرت ولی عصر(عج) و سعادت زندگی بشر اشاره دارد و این نکته که حضرت زهرا(س) لیله القدر است تأمین کنند شئون معرفتی امت اسلام تا فرج مولا صاحب الزمان(عج) است.
امام جمعه مشهد ادامه داد: سلام در آیه « سلام هی حتی مطلع الفجر» دو معنا دارد یکی سلامتی امت و سالم ماندن از انحراف و سقوط به وسیله زهرای اطهر(س) است و دیگر اینکه شخصیت حضرت زهرا(س) جریان جهانی را به نقطه فرج متصل می کند و در واقع خداوند در سوره قدر جهان اسلام را به حضرت زهرا(س) تحویل می دهد.
وی گفت: یکی از نکات عقب ماندگی ما شیعیان در معارف اهل بیت(ع) این است که پهنه احساس ما نسبت به معارف اهل بیت(ع) پهن تر از معرفت شناسی ما نسبت به این بزرگواران است.
آیت الله علم الهدی با اشاره به اینکه وابستگی ما به اهل بیت(ع) بیشتر احساسی است تا معرفتی، اظهار کرد: اگر در عرض ارادت به ائمه اطهار(ع) معرفت داشته باشیم امروز معارف اهل بیت نه تنها در دنیای اسلام بلکه در دنیای بشریت فراگیر شده بود.
وی ادامه داد: آموزه سیاسی و انقلابی حضرت فاطمه زهرا(س) باید راهبرد امروز کشور ما قرار بگیرد و همه ملت ایران و مسئولان به آن توجه و عمل کنند.
امام جمعه مشهد اضافه کرد: مخاطب خطبه های حضرت زهرا(س) یک دنیا از جامعه نخبه است چرا که دارای نکاتی ناب و اصیل بوده و راه نجات بشر و قرار گرفتن در صراط مستقیم است.
نماینده ولی فقیه دراستان خراسان رضوی تصریح کرد:حضرت صدیقه طاهره(س) مظلومانه شهید شد، ولی در آن زمان بسیاری متوجه نشدند که این بانوی بزرگوار شهید شدند و از حال و روز ایشان بیخبر بودند.
آیت الله علمالهدی با بیان اینکه فدایی شدن حضرت زهرا(س) در جریان دفاع از ولایت بود، افزود: در آن زمان مردم نسبت به مظلومیت حضرت زهرا(س) بیتفاوت بودند، حتی به هتک حرمتهایی که به این بانو شد نیز اعتراض نکردند، مگر تعدادی از اصحاب خاص امام علی(ع) که نسبت به این اقدام عکس العمل نشان دادند.
وی عنوان کرد: حضرت زهرا(س) هر روز به آرامگاه پیامبر(ص) میرفتند و میگریستند تا جایی که این بانوی بزرگوار به خاطر هتک حرمتی که در ماجرای آتش زدن درب برایشان پیش آمده بود به شدت بیمار شدند و در بستر افتادند؛ حضرت زهرا(س) آن قدر مظلوم بود که در آن زمان کمتر کسی به عیادتشان میآمدند.
ارسال نظر