عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرگزاری موج؛
لزوم اعمال تبعیض مثبت برای سیستان و بلوچستان در حوزه بودجه آموزشی
نماینده مردم ایرانشهر گفت: برای حل مشکلات آموزش از جمله نیروی انسانی و مدارس در استان سیستان و بلوچستان، علاوه بر سهم حوزه کشوری بای سهم مجزایی برای این استان باید در نظر گرفته شود. زیرا میانگین مدارس در سیستان و بلوچستان ۳.۵ است و حدود ۴۰ درصد کادر آموزشی سرباز معلم، خرید خدمات و یا حق التدریسی هستند.
رحمدل بامری در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج گفت: بعد آموزش که یکی از مهمترین ابعاد پیشرفت و توسعه است. اگر کشور توسعه یافته می خواهیم باید انسان های توسعه یافته داشته باشیم. در استان سیستان و بلوچستان متأسفانه میانگین مدارس و فضای فیزیکی آموزش زیر ۳.۵ است در حالی میانگین کشور ۵.۵ است. در بعد نیروی انسانی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد نیروهای آموزشی در این استان و به طور خاص ایرانشهر یا سرباز معلم ، یا خرید خدمات یا حق التدریس یا شرکتی هستند که متأسفانه وضعیت مطلوبی به لحاظ حقوق و دستمزد و امید به آینده ندارند. همین موضوع باعث می شود که افت تحصیلی در آنجا شدید باشد و آثار آموزشی منفی باشد.
وی افزود: نکته دیگر اینکه غالب مدارس هم فضایشان استاندارد نیست. بعضاً خشت و گلی و تعداد معدودی کپری هستند که این شرایط نیازمند اعتبارات خاص و ویژه ای از سوی دولت است. زیرا بخش های محروم استان سیستان و بلوچستان هم گسترده است و هم مشکلاتش هم بیشتر است، زیرا هم زیرساخت آموزشی را و هم خود آموزش را شامل می شود.
بیشتر بخوانید:
کاهش شکاف آموزشی با ساخت مدارس جدید و تجهیز به فناوریهای نوین در مناطق محروم
نماینده مردم شهرستان ایرانشهر تصریح کرد: ما تأکید داریم لایحه بودجه 1404 بعد آموزش و زیرساخت آموزش اولویت یکش باشد ولی تا الان آنچه گذاشته شده برای کل کشور است. ما علاوه بر سهم حوزه کشوری، سهمی مجزا برای استان سیستان و بلوچستان می خواهیم؛ یعنی یک تبعیض مثبت برای این استان و خاصتاً برای ایرانشهر بزرگ که شامل 10 شهرستان است در نظر گرفته شود.
بامری تأکید کرد: براین اساس ما در چارچوب مجمع نمایندگان استان طرحی را در این خصوص آماده کردیم و در کمیسیون های مختلف کار در حال انجام است و در جلساتی که با رئیس سازمان برنامه و بودجه داشتیم، این مطالب منعکس شده و پیگیر هستیم که در کمیسیون تلفیق هم نهایی شود.
ارسال نظر