صادق زیباکلام در دانشگاه لرستان:
قدرت خرید مردم رو به افول است
صادق زیباکلام در سفر به خرم آباد، در جمع دانشجویان دانشگاه لرستان، گفت: بزرگترین خیانت به مردم، فروش بنزین ۱۰۰۰ تومانی است.
به گزارش خبرگزاری موج از لرستان؛ صادق زیباکلام در سفر به خرم آباد، در جمع دانشجویان دانشگاه لرستان، گفت: قدرت خرید مردم رو به افول است و بزرگترین خیانت به مردم، فروش بنزین ۱۰۰۰ تومانی است.
صادق زیباکلام عصر یکشنبه 6 اسفندماه 96، در جمع دانشجویان دانشگاه لرستان با طرح این موضوع که مسؤولیت بحران در اقتصاد ایران با کیست؟ اظهار داشت: وضع اقتصاد را باید به چه کسی مطرح کنیم؟ وی ادامه داد: رئیسجمهور، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشگاه تهران، ائمه جمعه؟ کدامیک؟ چه کسی مسئولیت وضعیت اقتصاد ایران متوجه آن است؟
وی با اشاره به اینکه اقتصاد از آن مقولاتی است که بهصورت نسبی و مقایسهای تصور میشود افزود: همیشه اقتصاد بهصورت نسبی، معنا و مفهوم پیدا میکند.
زیباکلام با تشریح اینکه یک شکل از اقتصاد به صورت مقایسه با کشورهای دیگر است، افزود: تولید ناخالص ایران در مقابل با کشورهای دیگر چگونه است؟ و یا در مقایسه با جوامع و کشورهای دیگر، وضع اقتصادی ایران به چه حالتی است؟
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه وضعیت اقتصادی ما پس از ۴۰ سال شاخصهای مهم اقتصادی به کدام سمت و سو رفته است، افزود: یک شاخصه دیگر هم که میشود آن را در نظر گرفت مقایسه گذشته ایران است.
زیباکلام با اشاره به اینکه یکی از شاخصهایی که برای سنجش شاخص اقتصادی در کشورها از آن استفاده میکنند، وضعیت عدالت و توزیع ثروت در آن جامعه است، افزود: وقتی بین دهکهای جامعه اختلاف وجود داشته باشد از نظر تولید ثروت وضع مطلوبی ندارد و اگر بین دهکهای جامعه اختلاف وجود نداشته باشد، توزیع ثروت و وضعیت مطلوبی دارد.
وی با بیان اینکه ظرف ۴۰ سال گذشته تولید ثروت در کشور چگونه بوده است؟ خاطرنشان کرد: دهکهای جامعه ایران در اوایل انقلاب چقدر فاصله داشتهاند و اکنون چقدر فاصله دارند؟
زیباکلام با اشاره به آمار بانک مرکزی اظهار داشت: در سال ۱۳۸۶ میانگین مصرف برنج در ایران ۱۷۴ کیلو در سال بوده است که این رقم در سال ۱۳۸۷ به ۱۴۶ کیلو و ۱۰ سال (امسال) بعد به ۱۰۶ کیلوگرم رسیده است.
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه مصرف مرغ در سال ۱۳۸۶ مقدار ۹۶ کیلوگرم در سال بوده است، افزود: این رقم در سال جاری به ۷۵ کیلوگرم رسیده است.
زیباکلام گفت: مصرف شیر در سال ۱۳۸۶ به صورت سالانه ۲۰۶ کیلوگرم بوده و اکنون به ۱۲۰ کیلوگرم رسیده است.
قدرت خرید مردم رو به افول است
وی تصریح کرد: اگر ملاک، قدرت خرید باشد به نظر میرسد قدرت خرید مردم رو به افول رفته است.
استاد دانشگاه تهران در ادامه سخنان خود با بیان اینکه سال ۱۳۵۷ که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، چند پرونده فساد اقتصادی داشتیم و اکنون چقدر داریم؟ اظهار داشت: پروندههای مفاسد اقتصادی رو به افزایش است.
وی گفت: در زمینه بیکاری از هر ۱۰۰ نفر فارغ التحصیل در سال ۱۳۹۶چند نفر شاغل میشوند؟
استاد دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه وضعیت اقتصادی ما نهتنها مطلوب نیست بلکه به سمت مطلوب بودن هم حرکت نمیکند، تصریح کرد: اگر ملاکها و معیارهای دهههای گذشته را در نظر بگیریم منحنیهای اقتصادی ایران رو به افول بوده است.
زیباکلام با اشاره به اینکه آیا این مشکلات بهواسطه فقیر بودن کشور است؟ اظهار داشت: همه شواهد نشان میدهد که ایران را نمیتوان کشور فقیر تقسیمبندی کنیم.
جمعیت ایران یک درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهد
وی با بیان اینکه ایران یک درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهد، افزود: کشور ایران ۱۳ درصد ذخایر کل شناختهشده گاز در جهان را دارد و به تعبیری ۱۷ برابر جمعیت خود دارای گاز است.
۷ میلیون ایرانی به خارج از کشور مهاجرت کردهاند
زیباکلام با اشاره به اینکه ۷ میلیون نفر از ایرانیان به خارج از کشور مهاجرت کردهاند، تصریح کرد: مجموعه تصویری که از ایرانیهای مهاجرت کرده به خارج از کشور میبینیم تصویر خوبی است و تقریباً همه آنها شغلهای خوبی دارند.
وی با بیان اینکه نگاه خارجیها بهگونهای نیست که با ایرانیها دوست نداشته باشند کار کنند، اظهار داشت: کسانی که به خارج از کشور مهاجرت کردهاند افراد موفقی بودهاند.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به رقم وحشتناک تقاضای ۱۵۰ هزارنفری جهت اخذ ویزا برای مهاجرت به خارج از کشور، اظهار داشت: این نشان میدهد که کشور از لحاظ نیروی انسانی هم مشکلی ندارد و نیروی انسانی نسبتاً توانمندی دارد.
زیباکلام افزود: قبول داریم که کشور با کمآبی مواجه است اما در مقابل آن خیلی چیزهای دیگری داریم.
چه کسی مسوول اقتصاد ایران است ؟
وی مجدداً با طرح این پرسش که چه کسی مسوول اقتصاد ایران است، افزود: گشتن به دنبال یک مسئول و نهاد، رفتنِ به ناکجاآباد است چراکه باید ساختار اقتصادی ایران را نگاه کنیم.
استاد دانشگاه تهران با طرح این پرسش که ساختار اقتصاد ایران چگونه ساختاری است؟ افزود: در سطح کلان ساختار اقتصاد، حکومتی و دولتی است یعنی بعد از خداوند مالک اقتصاد در ایران، حکومت است.
وی با بیان اینکه اما در کشور بخش خصوصی هم داریم، افزود: بخش خصوصی در کشور با دو مشکل اساسی مواجهاند اول ضعیف بودن قانون دوم مسئله مدیریت حکومت و دولت بر اقتصاد، چرا که از صدر تا ذیل بخش خصوصی را دولت تعیین میکند.
متولی اقتصاد، دولت است
استاد دانشگاه تهران با اشاره به کمرنگ بودن نهاد قانون و اینکه متولی اقتصاد دولت است، اظهار داشت: قبل از انقلاب هم اقتصاد ایران، اقتصاد ناکارآمد دولتی بود.
زیباکلام با بیان اینکه امروز اقتصاد ایران ناکارآمد دولتی است، تصریح کرد: اکنون واژه فساد به این عبارت اضافه شده است و آن را به اقتصاد فاسد و ناکارآمد دولتی ایران تبدیل کرده است.
وی با مطرح کردن این پرسش که چرا دولتی بودن این همه مصیبت زا است، افزود: بسیاری از کشورهای جهان جهش اقتصادی خوبی داشتهاند و کشورهایی که ظرف چهار دهه گذشته جهش یافتهاند و دیگر نمیتوان آنها راه کشور در حال توسعه نامید.
استاد دانشگاه تهران با تشریح این که کشور ترکیه در سال جاری ۱۵۰ میلیارد دلار صادرات داشته است، افزود: این در صورتی است که این کشور یک کپسول گاز و یک بشکه نفت هم ندارد.
زیباکلام با بیان اینکه کشور ایران در سال جاری ۴۰ میلیارد دلار صادرات داشته است، خاطرنشان کرد: بخش عمده این رقم پتروشیمی و میعانات گازی بوده است.
وی با ابراز این پرسش که کشور ترکیه و سایر کشورها چه کار کردهاند که وضعیت بهتری دارند؟ تصریح کرد: تمامی آنها اقتصاد دولتی و نیمهدولتی را رها کردهاند و به دنبال اقتصاد آزاد رفتهاند، همان اقتصادی که در آلمان فرانسه و آمریکا درست بودن و بالندگی خود را نشان داده است.
دولت پیشنهاد کرده بود تا قیمت بنزین ۱۵۰۰ تومان شود
استاد دانشگاه تهران با بیان این که دولت پیشنهاد کرده بود که قیمت بنزین به ۱۴۰۰ یا ۱۵۰۰ تومان تغییر پیدا کند، افزود: به نظر شما در یک اقتصاد آزاد قیمت بنزین را چه کسی تعیین میکند؟ قطعاً مؤلفههای اقتصادی آن را تعیین میکنند.
زیباکلام با بیان اینکه در اقتصاد آزاد نهتنها قیمت بنزین در قیمت تمامشده به فروش میرسد، بلکه مالیات آنهم اخذ میشود، خاطرنشان کرد: قیمت تمامشده بنزین در ایران ۲۶۰۰ تومان است به تعبیری هر لیتر بنزین که دولت به مردم میفروشند ۱۵۰۰ تومان آن را نمیگیرد.
وی با بیان اینکه به جز معدود کشورهایی، قیمت بنزین آنها تمامشده نیست، ما بقیه کشورها قیمت بنزینشان تمام شده است تصریح کرد: عمده کشورها، قیمت بنزین خود را به قیمت تمامشده رساندهاند.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به پیشنهاد افزایش قیمت بنزین توسط دولت به مجلس اظهار داشت: این پیشنهاد با کشمکشهای دیماه سال جاری مواجه شد و دولت و مجلس با سخنرانیهای متعدد اظهار داشتند که قیمت بنزین تغییر نمییابد.
زیباکلام با اشاره به اینکه سال ۱۳۸۸ لایحه عادی شدن قیمت بنزین به تصویب مجلس رسیده است، افزود: قرار بر این بوده قیمتهای حاملهای انرژی عادی شوند و به قیمت تمامشده برسند.
وی با اشاره به اینکه دولتها یکی پس از دیگری در این زمینه شانه خالی کردهاند، افزود: چون این کار تبعات سیاسی و اجتماعی دارد از آن پرهیز شده است.
استاد دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه بزرگترین خیانت به مردم فروش بنزین ۱۰۰۰ تومانی است، تصریح کرد: روزانه حدود ۸۰ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف میشود و اگر آن ۱۶۰۰ تومان که دولت آن را تقبل میکنند ضربدر ۸۰ میلیون و ضربدر ۳۶۵ روز سال کنیم رقم آن ۳۸ هزار میلیارد میشود.
تا سال ۱۴۰۰ قیمت حاملهای انرژی باید عادی شود
زیباکلام با اشاره به اینکه بودجه عمرانی کشور در سال ۹۶ هم ۳۸ هزار میلیارد تومان است، افزود: حسب قانون تا سال ۱۴۰۰ قیمت حاملهای انرژی باید عادی شوند.
وی با بیان اینکه از ۳۸ هزار میلیارد بودجه کشور تا آبان ماه سال جاری فقط ۸۰۰۰ میلیارد آن خرج کشور شده است، افزود: طی چهار ماه آینده نهایتاً دولت ۵ هزار میلیارد آن را هزینه میکند و به عبارتی بودجه عمرانی کشور خوابیده است.
گفتنی است، سخنرانی صادق زیباکلام، عصر امروز در خرم آباد و در جمع دانشجویان دانشگاه لرستان صورت گرفت.
ارسال نظر