برگزاری آیین چهارشنبهسوری در بندرعباس
با همکاری کتابرانهی چیچکا آیین چهارشنبه سوری به شکل نمادین در حیاط موزهی مردمشناسی خلیجفارس برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری موج، روز سهشنبه بیست و دوم اسفندماه حیاط موزهی مردمشناسی خلیجفارس شاهد اجرای برنامهای متفاوت بود که به ابتکار کتابرانه چیچکا و موزه مردمشناسی خلیجفارس و با هدف برپایی آیین دیر سال چهارشنبهسوری به شکل نمادین برگزار شد.
گفتنی ست این مراسم با حضور گروهی از هنرمندان و علاقهمندان به فرهنگ و هنر در محوطهی موزهی مردمشناسی برگزار شد که هنرمندان در بخشهای مختلف به اجرای برنامه پرداختند. که در ابتدا موسی بندری شاعر و بومی سرا چند نمونه از بومی سرودههایش را برای مخاطبان خواند و سپس نوید نجار قویدل در پوشش نوازندهی ساز تنبوره در باب این ساز، ساختار و اجزای تشکیلدهندهی آن و همچنین سرزمین اصلیاش آفریقا و عوامل جابهجایی آن تا رسیدن به بندرعباس توضیحاتی داد.
او در بخشی از این توضیحات گفت: موسیقی نوبان و زار به سیاهانی تعلق دارد که در نقاط مختلفی از سواحل خلیجفارس به زندگی میکنند و درواقع از سواحل شرقی آفریقا به ایران آورده شدهاند. این سیاهان توسط نیروهایی نامریی به نام «باد» تسخیر میشوند و برای رهایی خود به موسیقیدرمانی پناه میبرند.
نجار قویدل افزود: نواهایی که در این موسیقی خوانده میشود را سیاهان اهل هوا از زنگبار با خود آوردهاند.
قویدل در ادامهی به همراه نوازندگان سازهای کوبهای لحظات پرشوری برای مخاطبان آفریدند.
لازمه ی حفظ فرهنگ بومی جمع آوری متل ها و قصههای عامیانه است
برنامهی پاسداشت آیین چهارشنبهسوری با توضیحات منصور نعیمی پیرامون واژه «چیچکا» و کلمات مشابه ادامه یافت.
نعیمی در حین سخنانش با ذکر نام و یاد کسانی که در جمعآوری فرهنگعامه در بندرعباس مشغول فعالیتاند گفت: یکی از راههای حفظ فرهنگ بومی جمعآوری و مدون متلها و قصههای عامیانهای است که سینهبهسینه نقلشده و به ما رسیده.
وی در ادامه یکی از قصههای جمعآوریشده در هرمزگان را برای حاضران قرائت کرد.
در بخش دیگری از این مراسم عماد زارعی نوازنده گیتار و بازیگر مخاطبان را به شنیدن چند قطعه موسیقی آوازی دعوت کرد سپس محمد ذوالفقاری با یادی از نصرک؛ نوازنده، خواننده و ترانهسرای قدیمی بندرعباس چند ترانهی او را برای جمع بازخوانی کرد.
برنامه چهارشنبه آخر سال در حیاط موزه خلیجفارس در ادامه بازهم با بومی سرودههای موسی بندری و تنبوره نوازی نوید قویدل به همراه نواختن سازهای کوبهای ادامه یافت.
گفتنی ست که این برنامه ساعت ده شب با چیچکا خوانی (داستان خوانی) مجدد منصور نعیمی پایان پذیرفت.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر