English

دریاچه گهر لرستان، جواهری بر فراز اشترانکوه

دریاچه گهر دورود لرستان منطقه‌ای بکر است که همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است. از شما می‌خواهیم که چنانچه در ایام نوروز به لرستان سفر کردید، از این دریاچه زیبا بازدید کنید. اما حتما می‌پرسید دسترسی به دریاچه گهر چگونه میسر است. پس این مطلب را بخوانید.

دریاچه گهر لرستان، جواهری بر فراز اشترانکوه

خبرگزاری موج لرستان؛ اگر عاشقانه طبیعت را دوست دارید و برای دیدن مناطقی بکر و دست نخورده بی تاب هستید و حوصله و توان پیاده روی در مناطق کوهستانی را دارید برای دیدن نگینی از جنس الماس بر پایه رشته کوه زاگرس تردید نکنید.

دریاچه گهر لرستان به دلیل نداشتن راه عبوری ماشین رو، دقیقا همان نقطه از طبیعت است که به دنبالش می گردید.

تکه ای دست نخورده و به جا مانده در مسیری زیبا و دیدنی. وسایل خود را آماده کنید و برای تماشای دریاچه گهر لرستان فرصت را از دست ندهید و یکی از 70 هزار گردشگری باشید که هر ساله به این منطقه رویایی می آید. در ادامه با ما همراه باشید تا بگوییم دریاچه گهر کجاست.

گهر بزرگ و کوچک

 

دریاچه گهر چند بخش است

دریاچه گهر لرستان دارای دو بخش اصلی است به نام های کله گهر (گهر بزرگ) و کره گهر (گهر کوچک)، کله گهر یا همان گهر بزرگ دارای طولی معادل 1700 متر و عرضی متغیر بین 400 متر تا 800 متر است که مساحتی در حدود 85 هکتار را در بر می گیرد.

عمیق ترین بخش گهر بزرگ 30 متر عمق دارد.اگر میخواهید بدانید دریاچه گهر کجاست باید گفت آب این دریاچه زیبا که از چشمه های کوهستانی پر شده آن قدر شفاف و زلال است که حتی در عمق 4 متری هم می توان ماهی های شناور در آن را با چشم دید.

از دیگر زیبایی های این بخش دریاچه وجود دو ساحل صخره ای و ماسه ای است که در قسمت ماسه ای می توان در این آب کریستالی و درخشان شنا کرد و خستگی از تن زدود. رودخانه تاپله مسئول پر کردن کره گهر یا همان گهر کوچک است.

این منطقه حفاظت شده و بسیار دیدنی که دارای آبی شیرین و دائمی است در بخش غربی اشترانکوه قرار دارد و استان لرستان با تمام زیبایی های منحصر به فردی که دارد به این دریاچه واقع در گردنه پنبه کال افتخار می کند و آن را نمادی از استان قدیمی و کهن خود می داند.

حیات وحش دریاچه گهر

دریاچه که 2350 متر بالاتر از سطح دریا، در میانه کوه آرمیده است و برای اینکه بدانید دریاچه گهر کجاست باید گفت در روزگاران دور، در اثر یک زمین لرزه و حرکت گسل زاگرس پدید آمده است و اکنون محل زندگی حیوانات بی شماری چون بز، پلنگ، کل، آهو، گراز، خرس، کفتار، شغال، روباه و انواع خرگوش است و از پرندگانی مانند تیهو، شاهین، عقاب و کبک میزبانی می نماید.

دریاچه گهر بهشتی است پر از نعمت برای مارماهی، لاک پشت، قورباغه، قزل آلای رنگین کمان، قزل آلای خال قرمز و آبزیان  متنوع دیگر که در این فضای خیال انگیز و به دور از زندگی ماشینی انسان ها به زیستن خود ادامه می دهند. درختان بید، بادام، بلوط، گلابی وحشی، نارون، زبان گنجشگ، ارژن، کهور، انجیر، مازو، گردو، گز و پسته وحشی عمده پوشش گیاهی اطراف دریاچه می باشند و به حق لقب «نگین زاگرس» را زیبنده این منطقه مبهوت کننده و چشم نواز کرده اند.

طبیعت گهر

طبیعت گهر

دشت لاله های واژگون نیز با همه زیبایی و شهرت خود در مسیر دریاچه قرار دارد و در ادامه این مسیر ستودنی می توان از دیدن زنبق، تاج خروس، لاله وحشی، اختر و گل های فراوانی دیگر مختص کوهپایه لذت برد. شاید ایزابلا لوسی بیشوب محقق انگلیسی هم بار اول مقهور زیبایی این منطقه شد که یه ماه تمام در این محل به تحقیق مشغول شد و هزاران کیلومتر راه را طی کرد.

این دانشمند انگلیسی در سال 1890 با دیدن دریاچه، به آن نام دریاچه ایران را داد و به دلیل شهرت تحقیقات وی، بسیاری از گردشگران در جهان، آن را به همین نام می شناسند اما کاشف دریاچه  کسی نیست جز آ – دولر اتریشی که در سال 1888 میلادی، هنگامی که به ارتفاعات اشترانکوه ازنا رفته بود آن را به نام خود ثبت کرد. در این میان ژاک دومرگان فرانسوی نیز اولین عکاسی است که در سال 1891 از دریاچه عکسی ثبت کرده و به یادگار گذاشته است.

گهر

دریاچه گهر کجاست ؟

اگر میخواهید بدانید دریاچه گهر کجاست باید بگوییم برای رسیدن به دریاچه باید به دورود یا الیگودرز استان لرستان بروید و از آن جا آماده یک پیاده روی 1 ساعت و نیمه شوید. این فاصله 70 کیلومتری کوهستانی احتیاج به آمادگی بدنی کافی دارد پس با پیش بینی های لازم راه بیفتید چون برای ماندن امنیت بالایی ندارد اما فوق العاده زیبا و با شکوه است و گردشگرانی که از این مسیر به دریاچه رفته اند انگار در میان تابلو های نقاشی هنرمندان به نام دنیا قدم زده اند. اما مسیر کوتاه‌تر اما کمی سخت‌تر، پیاده روی از معدن کارخانه سیمان دورود است.

مسیر رسیدن به دریاچه گهر از کارخانه سیمان دورود در بعضی نقاط سخت و صعب العبور است اما به دلیل داشتن امنیت بالا، مسیر محبوب گردشگران این منطقه است که در نهایت به پاسخ سوال دریاچه گهر کجاست هم رسیده اید.

در این سفر لذت بخش کفش مناسب کوهنوردی و وسایل مربوط به آن را فراموش نکنید و در خاطر داشته باشید که آسمان پر ستاره شب، یکی از به یاد ماندنی ترین مناظر طبیعی این سفر دل انگیز است.

اگر هوس ماهیگیری دارید و قلاب خود را به همراه برده اید در نظر داشته باشید که این امر تا اواسط خرداد ماه ممنوع است و پس از آن هم نیاز به مجوز محیط بانی دارد که خوشبختانه در سمت غربی دریاچه مستقر است.

سمت غرب دریاچه گهر لرستان علاوه بر داشتن سکو و برق، نگهبانی نیز دارد و محل امنی است برای چادر زنی و استراحت شبانه.

دریاچه زیستگاه جانوران بسیاری است که به دلیل حفاظت و مراقب، موجب ازدیاد و راحتی زندگی آن ها شده است. این منطقه حفاظت شده با وجود این دریاچه زیبا و دیدنی، همراه با پوشش گیاهی خاص و متنوع خود، محل مناسبی است برای یک استراحت چند روزه و پر کردن ریه ها از هوای کوهستان و سیرآب شدن روح از دیدن تابلو های نفیس در ابعاد واقعی و قابل لمس.

گهر دورود

برای پیاده روی و ورزش، کوبه پشتی خود را ببندید و راه بیفتید. از اواخر اردیبهشت دریاچه گهر لرستان با شب هایی نسبتا سرد، بهترین مکان برای عشاق طبیعت و ورزش دوستان است.

عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه