آغاز برنامههای آگاهسازی اختلال طیف اتیسم
با نزدیک شدن به دوم آوریل مصادف با سیزدهم فروردینماه روز جهانی آگاهسازی اتیسم، سرپرست بهزیستی هرمزگان از آغاز برنامههای آگاهسازی اختلال طیف اتیسم در استان هرمزگان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج؛ غلامحسین رنجبر در بازدید از پایگاه تست غربالگری و مشاوره اتیسم در پارک غدیر بندرعباس از آغاز برنامههای آگاهسازی اختلال طیف اتیسم خبر داد و گفت: اختلالات طیف اتیسم به مجموعهای از اختلالات رشدی گفته میشود که مهارتهای کلامی و غیرکلامی ارتباطی و تعامل اجتماعی را بهطور معنیداری تحت تأثیر خود قرار میدهد و اغلب علائم آن در آغاز ۱۸ ماهگی و یا دوسالگی (پیش از سهسالگی) بروز مییابد و علاوه براثر گذاری بر اغلب جنبههای رشدی و اجتماعی، عملکردهای آموزشی شناختی فرد را نیز تحت تأثیر خود قرار میدهد.
وی افزود: علائم این اختلال از ۱۸ ماهگی بروز یافته و معمولاً در ۲۴ ماهگی قابلتشخیص است.
رنجبر ادامه داد: تشخیص این اختلالات در سنین اولیه زندگی اهمیت دارد و مداخلات تأثیر بیشتری خواهد داشت.
سرپرست بهزیستی هرمزگان تصریح کرد: هر چه قدر زودتر بتوان این اختلالات را در یک کودک تشخیص داد، زودتر هم میشود از برنامههای درمانی برای کمک به این کودکان بهره برد و بعلاوه هرچه برنامه درمانی منظمتر و دارای ساختار دقیقتری باشد، میتوان نتایج بهتری را به دست آورد.
آمنه همت معاون توانبخشی بهزیستی هرمزگان نیز در ادامه، تعداد مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی اتیسم را ۲ مرکز عنوان کرد و افزود: بهمنظور مشخص کردن میزان شیوع و یافتن بهترین شیوه غربال، تشخیص و مداخله در این اختلال، در شهر بندرعباس تحت نظارت بهزیستی فعالیت میکنند.
معاون توانبخشی بهزیستی هرمزگان اظهار داشت: برنامههایی به مناسبت روز جهانی آگاهسازی اتیسم در استان در حال اجرا است که شامل استقرار پایگاه موقت غربالگری، مشاوره و آگاهسازی اتیسم در پارک غدیر بندرعباس با مشارکت مرکز آوای امید، بازدید از مراکز آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اتیسم و تبلیغات محیطی در سطح استان است.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر